tisdag 31 mars 2009

Inget nytt under solen Wanja

Inte har Wanja:s skuld på något sätt förändrats gällande Christer Elmehagen:s pension, det är faktiskt så att all information finns om pensionen i årsredovisningarna, och så mycket intresse tycker man ändå att Wanja borde ha för de bolag hon sitter i styrelsen för att hon åtminstone läser årsredovisningen innan hon skriver på. Dessutom så handhar detta bolag hennes medlemmars pension. Om man inte förstår så går det att fråga, men tydligen har personlig prestige gått före att hon vill göra ett gott arbete. Wanja har ju skrivit under så vad är igentligen frågan.

Oavsett vad som hänt så var det uppfriskande att se Christer Elmehagen i Aktuellt igår, sällan eller aldrig har väl någon svarat så klart och tydligt på en reporters ganska tuffa frågor, och aldrig har väl någon klarat sig så väl trots det pressade läget, Tänk om vi hade fler Christer Elmehagen i t ex politiken, men det är väl en utopisk önskan.

SvD AB AB2 AB3 SvD2 DN

Kycklingterrorister II

Nu visar det sig att glas i kyckling inte är en isolerad svensk händelse utan det ser mer ut att vara en del av en större aktion, om det inte är frågan om några idioter har inspirerats av terroristerna i Sverige. Men den viktigaste frågan är vad gör polisen? Kommer vi få se några gripanden, kommer vi få se några domar? Och för vadå i så fall? Risken är att det blir någon tafatt brottsrubricering typ ”förstörd råvara” eller nått liknande. Detta är ett terrorbrott och inget annat, och skall behandlas av polis och rättsväsende som ett sådant.

Det springer tydligen runt några rubbade personer som tycker att det är helt ok att lägga glas i kycklingar oavsett vilken skada de kan göra på den som äter dem, detta gör de med ursäkten att kycklingarna behandlas illa och att det är fel att äta kött. Alla har rätt till sin åsikt, och att på fredlig väg propagera för denna, men med sådana här aktioner har man valt att kliva utanför samhället och strunta i andra människors liv. Dessutom är de så fega att de inte vågar stå för vad de gjort – för vem har hört talas om någon som tagit på sig skulden.

Läs gärna mitt förra inlägg om ”kycklingterrorister” med en del skumma kommentarer från sympatisörer till terroristerna

http://asikteromallt.blogspot.com/2009/03/kycklingterrorister.html


DN.se SvD AB SDS HD KB YA YA2 VG VG2 DB SvD2 AB2 AB3 DN2 SDS2 SDS3 AB4 SvD3 SvD4 DN3 SDS4 AB5

måndag 30 mars 2009

Att göra en Wanja

Wanja har gett oss ytterligare en ”att göra …..” hon kan ju med sitt agerande lagt sitt namn till ett beteende, som funnits tidigare men inte riktigt haft något namn.
Vi har ju lärt oss vad ”att göra en pudel” betyder, och visst har Wanja gjort någon form av dvärgpudel valp men utan direkt framgång. Hon kör helt sitt eget race, där det ser ut som om hela AMF avtalet var en konspiration mot Wanja och LO.

Att inte ta något ansvar för sina handlingar, hitta en annan syndabock och att spela lurad, får väl härefter kallas ”att göra en Wanja”

För övrigt så verkar det som om all information om pensionsårtaganden osv. står i AMF:s årsredovisning och den har ju Wanja skrivit på, eller har någon förfalskat hennes namnteckning? Eller höll någon för ögonen på Wanja när hon kom till det stycket i årsredovisningen, för visst läste hon innan hon skrev på!!!?


AB DN5 DN6 DN8 SDS2 SvD4
DN.se DN2 DN3 DN4 SvD SvD2 AB AB2 AB3 AB4 SDS SMP BOT SvD3 SvD4 AB5 DN7

söndag 29 mars 2009

SD rasistiskt! Är någon förvånad?

Det är väl ingen som tror något annat än att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti, visst försöker Jimmie Åkesson skaka av sig det så mycket han kan men det är inte så lätt då det är partiets grund, och utan just synen på invandrare och folk från andra länder, vad har de då gemensamt?. Nu när Sveriges radio P1 avslöjar partiets lokala distrikt med tydliga rasistiska åsikter så är väl ytterst få förvånade.

Visst lyckas de skaka fram någon stackare med ett namn som inte klingar ursvenskt som både stöder och röstar på partiet, med det finns ju alltid korkade människor, även Le Pen:s Front National i Frankrike lyckades skaka fram några araber som sa sig sympatisera med partiet, det betyder inte att partiet är icke rasistiskt parti och därmed demokratiskt.

Sverigedemokratern är ett extremt parti, som hör hemma i samma soptunna som kommunister, fascister och nazister

Dagbladet AB SvD SDS HD DAGEN

lördag 28 mars 2009

Hur skyddar vi oss mot fler Fritzl?

Vilka gränser finns kvar att spränga för dessa män som agerat hänsynslöst och helt utan några moraliska spärrar. Det kan mycket väl vara eventuella framtida svenska Fritzl som nu står inför rätta i Solna tingsrätt. Att Fritzl inte var en isolerad händelse utan att det finns fler sjuka människor som han, blev tydligt när det nu har uppdagats en Italiensk man som hållit sin dotter som sexslav i 25 år, när hon rymde till sin bror så våldförde sig även han på henne, faderns sätt att se på och att behandla kvinnor har gått i arv, och han är nu åckså anhållen och hans barn omhändertagna.
Hur många fler finns det som vi ännu inte hittat och vad värre hur många är det som håller på att utvecklas till nya Fritzl?

Hur skall vi skydda oss mot sånt här?
Det vi vanliga människor kan göra är helt enkelt att vara lyhörda och prata med varandra, och våga säga ifrån. Men det gäller att veta vad man gör så att det inte blir någon allmän häxjakt på män. Det dyker säkert upp några feminister som tycker att vi män skall som vanligt vara kollektivt ansvarig för vad en liten sjuk klick gör, för detta är endast en extremt liten del av alla män som kan agera som dessa har gjort.
Socialen och skolan har här en viktig uppgift att fylla, att lyssna på de signaler som ofta finns, kanske kunde socialen använda tiden bättre än att kontakta Blondinbellas familj efter att hon bloggat om alkohol, samtidigt som de vägrar hjälpa en missbrukande kvinna som vill ha en kontaktfamilj till sin lilla dotter.

Social kontroll kan verka gammaldags och förlegat i en snabbrörlig tid där mer och mer är ok, men en starkare social kontroll skulle säkert gör att vissa av dem håller sig på mattan, Allt är nämligen inte ok.

Den totala brist på moral och etik som präglat dessa män, måste lyst igenom i deras vardag, vilken skandal att de nått dit de nått i samhället, säkert extremt manipulativa osv. Att den sk affärsområdeschefen står kvar på hemsida till den organisation där han arbetar, och att de säger att nu tydlig är tjänstledig, är helt otroligt förvånande. Det är en fråga om moral, de kan inte ha kvar personer i ansvarig ställning som sysslar med vad han gjort, skall den moraliska kompassen vara så svår att hitta.

SvD AB DN DN2 AB DB Politiken AB 

fredag 27 mars 2009

Inget nytt på den röda himlen

Nu vill Mona höja skatten så att hon får in lite slantar att återupprepa de gamla paradnumren ”svenska varv” och ”Stålverk 80” för hon kommer spendera dessa i enlighet med gammal fin sossetradition, jag blir så trött så trött

Det enda som är bra med såna här huvudlösa utspel är att de just är huvudlösa, och i långa loppet spelar borgligheten i famnen, men det är så tröttsamt att höra det igen, det gamla socialdemokratiska fina älsklingsnumret - skattehöjning, nu avdammat av Mona och teknokraten Östros efter några år i träda


DN.se SvD AB AB

Dawit Isaak en ny Raoul Wallenberg?

Sverige har en trist lång historia av tyst diplomati från Raoul Wallenberg fram till Dawid Isaak. Det är klart att i vissa fall kan det vara motiverat med sk tyst diplomati, men i en diktatur som Eritrea som struntar i det mesta så är faktiskt hans liv i fara utan att man offentligt och tydligt kräver ett frigivande. Samma sak gällde även Sovjet även det en kommunistisk diktatur, Wallenberg lät man dö, hur har man tänkt framtiden för Isaak?

Isaak verkar vara offer för ett systemtänk som genomsyrar UD och inte verkar ha mycket med verkligheten att göra. Den som såg diplomaterna på TV kunde se på vilket fumligt och svagt sett UD diplomater fungerar på, kan vara att de är kringskurna av regler och gammal tradition inom UD:s väggar men någonstans lyser det igenom att detta är en ineffektiv extremt hierarkisk organisation. UD har säkerligen pga sin oförmåga att handla effektivt påtagligt försenat och fördröjt frisläppandet av en svensk medborgare som sitter i fängelse utan rättegång sedan 2 742 dagar

Skärp er och sätt fart. UD:s agerande är exempellöst dåligt.

Carl Biltd, riskera inte att bli jämförd med Östen Undén! utan ta tag i det här medans det finns något att ta tag i.

Slutligen en stor eloge till tidningarna som i vanliga fall konkurrerar om samma läsare med idag går samman för en större sak


Aftonbladet AB2 AB3 DN DN2 DN3 DN4 SvD SvD2 SvD3 SvD4 SvD5 AB SvD6 SvD7 SvD8 SvD9 DN5 AB4 AB5 SvD10

torsdag 26 mars 2009

Kycklingterrorister

Kycklingterroristerna har nått dit de ville, vem vill chansa med kyckling till middag idag?
Vem kan ligga bakom detta?
Autonoma vänstergrupper, kanske samma grupper som bränner ner matbutiker i Södertälje, eller militanta veganer är väl bland kandidaterna.

Problemet är nog att sannolikheten att någon åker dit för detta terrordåd är mycket liten. Polisen i Sverige har en pinsamt låg uppklaringsprocent, under 2007 låg denna på 33% av all anmälda brott enligt BRÅ (brottsförebyggande rådet). Vad glas i kycklingar rubriceras som av polisen vet inte jag. Men jag hoppas verkligen att polisen tar detta på allvar . Detta kan inte vara en olycka eller slarv, då det dykt upp på flera platser samtidigt, det måste alltså vara en samordnad aktion mot oss alla, dvs en terroraktion.

Aktionen följer terrorismens lag om hänsynslöshet och råhet mot andra människor som kan drabbas av deras agerande, och bör därför betraktas som just terrorism.


VG VG2 AB AB2 AB3 AB4 KB SvD SvD2 SvD3 DN SDS SvD4 SvD5 SDS Politiken Politiken2 AB5 AB6 SDS2 DB

onsdag 25 mars 2009

Kan människan inte bara avgå

Wanja
Hon har i flera år stått och ojat sig över höga löner osv i näringslivet, när sanningen kryper fram visar det sig att hon har en ganska så rejäl dusör varje månad i form av lön och arvoden, sen visar det sig att hycklaren dessutom själv har varit med och fattat (eller enligt henne själv varken fattat eller förstått) beslut om enorma bonusar och pensioner på sina medlemmars bekostnad, nu får vi höra snack om ”vi har nu lärt oss” och ”det kommer inte att upprepas” vilket dravel,

Wanja! avgå nu så att vi slipper höra mer om eländet, och så att vi kan få nått nytt att förarga oss över.

SvD SvD2 AB AB2 DN2 DN SDS AB3

Swedbank har klantat sej – du får betala

När Swedbank omotiverat höjer sina lån som är bundna på 60 dagar sker det för att de vill behålla sin vinst då banken går dåligt. Swedbanks lednings vansinnesaffärer i Baltikum får du nu betala, de som drev in banken i Baltikum de sitter kvar med sina höga löner, men du som valde Swedbank som långivare får nu betala ledningens klantiga affärer.

Det fina med 60 dagars bundet lån är att lånen endast är bundna i 60 dagar, när det är dags att sätta om lånet är det bara att kolla upp med de andra bankerna och se vilka villkor du får där och flytta sen dina bankaffärer från den bank som vill skinna dej. Utan kunder så får bankerna packa ihop, om det är fler som är otrogna sina banker så ökar trycket och de blir tvungna att kliva ner från sina höga hästar och möta sina kunder som just det de är – kunder.

Om du vill stödja klantiga bankledningar i deras lek så skall du självklart inte byta bank, utan stanna kvar hos Swedbank (om sanningen skall fram så är nog SEB inget riktigt bra alternativ det heller)

Detta är inte ett bättre agerande än att fixa sig enorma bonusar eller penioner på kunders, medlemmars och försäkringstagares bekostnad. Visst är det samma stuk, "Låt de andra betala för mej" går igen, ledning och ägare för nog stå för notan, såsom GM borde stå för SAAB


DN DN2 HD AB E24

Tröttsamt med Wanja

Om man skall företräda sina medlemmar som inte är de högs betalda i samhället så bör man ha någon forma av koll på deras verklighet. Wanja har tydligen tappat bort den om hon någonsin haft den

Jag sympatiserar inte med LO:s syn på världen, men en person som företräder LO bör väl ha någon forma av förankring i den verklighet som LO ser sig representera.

Wanjas efterträdare skall kanske inte väljas bland de som arbetat sig upp i organisationen som byråkrater, med allt vad det innebär, utan någon med båda fötterna på jorden.

Det skulle dessutom vara en frisk fläkt med någon som ser facket som en representant för de anställda och inte som ett ben i den socialdemokratiska rörelsen, så att medlemmarna kan slippa det pinsamma krypandet för socialdemokratiska regeringar.

Dessutom skall det bli spännande att när Wanja avgått se vad hon själv har för avgångs och pensionsvillkor

Aftonbladet AB2 DN DN2 SDS SDS2 SvD SvD2 SvD3 HD SMP KB TA

tisdag 24 mars 2009

Mona och Wanja, Alliansens egen PR byrå

Behövs ingen PR byrå, behövs ingen reklambyrå, Mona och Wanja sköter jobbet utan att ta betalt, Med Mona och Wanja kvar på sina poster så känns nästa valseger redan i hamn. Måste vara riktigt underhållande möten i Socialdemokratiska verkställande utskottet, Mona utan koll på läget, Wanja som inte kommer ihåg, och sen teknokraten Östros, det ser lugnt ut för Alliansen än så länge

Efter alla dessa fadäser finns dock risken att Urban Ahlin (ni vet Sahlin utan S) stärker sin ställning i partiet, han har visat sig vara en både klok och duglig politiker. Med honom bakom ratten så är tyvärr inte Alliansens valseger lika säker


SvD AB DN SDS DN2 DN3 AB2 AB3 DN4 SvD2 AB4 AB5 SvD3 SvD4

Förstår Wanja något överhuvudtaget? – dags att avgå?

Det är rent pinsamt att se hur Wanja Lundby-Wedin uttalar sig,
Hon har inte förstått konsekvenserna av ETT pensionsavtal, vem kan överhuvudtaget lita på hanne gällande någonting, den naturliga frågan som medlemmarna och andra i LO:s ledning i framtiden måste ställa sig är ”har hon förstått?”.

Förstår hon konsekvenserna av de avtal som LO tecknar med sina motparter? de måste vara mer omfattande och komplexa än vad ett VD avtal är.

För Wanja finns bara två alternativ, Avgå eller avgå

Aftonbladet AB2 AB3 SDS DN DN2 DN3 SvD SvD2 SvD3

måndag 23 mars 2009

Wanja fattar inte beslutet – hon får väl fråga

Det är ju pinsamt att LO Wanja går ut offentligt i Aftonbladet med att hon inte fattade beslutet om att ge förre AMF:s förre VD en jättepension, då ska hon ju inte vara med, om hon inte fattar nått

Skämt åsido så spelar det ju ingen roll för AMF:s förre VD om Wanja fattade eller förstod, om han har någon moral så är det bara att betala tillbaka

Hela AMF härvan är pinsam för både LO och Svenskt Näringsliv. Någonstans borde någon väl ändå dragit i bromsen, det är ju utanför all rim och reson.

Om ingen förstår vilka beslut de fattar på AMF när det gäller pension för en person, hur går det då med beslut som rör miljoner personer?????


Aftonbladet AB AB3 DN DN2 DN3 SvD SvD2 SDS AB4

Ett samhälle i upplösning????

Att strunta i alla andra, att bara ta vad man själv vill ha, utan hänsyn till någon, att vara beredd att gå över lik för att få de pengar man vill ha. Girigheten vet inga gränser, men i ett civiliserat samhälle så sätter lagar och normer gränser och då kan samhället fungera. Men med tanke på senaste tidens händelser så ser det ut som om normerna har börjat komma i upplösning. John F Kennedys kända ord ” fråga inte vad ditt land kan göra för dig, fråga vad du kan göra för ditt land” har av dessa människor ersatts med, ”Hur kan jag tjäna på alla andra”

Man kan också fråga sig vad det finns för kriterier för vilka människor som får vilka tjänster i näringslivet osv, den affärsområdeschef i en svensk koncern som nu visat sig ha våldfört sig på och fungerat som hallik åt småflickor, kan ju dessutom suttit med i ledningsgruppen i bolaget beroende på hur företaget var organiserat. Hurdana beslut fattar då en sådan människa som så uppenbart har en tydligt vriden världsbild?
Har tyvärr sett allt för många konstiga människor i ledningsgrupper genom åren. Och besluten blir därefter, inte särskilt kloka

Jag kräver ingen moraliskt upprustning typ KD, men etik och moral är viktigt i alla lägen och speciellt när det gäller människor i ansvarig ställning



SvD AB DN SDS HD SMP BOT DN2

Behåll ett försvar värt namnet

Visst har värnpliktsförsvaret en stor majoritet av befolkningen bakom sej. Men det är ju inte den som är avhängig av om vi kan försvara oss eller inte, det kan faktiskt vara så att just värnplikten är för dyr för att passa i de existerande försvarsramarna, å andra sidan så riskerar vi att få samma typ av försvar som man har i USA, en stående styrka som delvis består av de som inte får något annat jobb, och ser jobbet som soldat som sista utvägen. Jag är övertygad om att ingen skattebetalare vill betala för sett försvar som ger oss skandaler typ de som hände i Irak i Abu-Ghraib fängelset, lågutbildade soldater som agerar i en strikt hierarkisk organisation utan direkt insyn.

Nej återställ försvaret, effektivisera försvaret, var beredd att betala vad försvarsförsäkringen kostar, samt behåll värnplikten så att förvaret behåller sin förankring hos befolkningen


SvD SvD2 SvD3 KB YA

söndag 22 mars 2009

Centerpartist behöver längre skolgång

Det skall visst vara minst 178 skoldagar på ett läsår och nu vill några Centerpartister med Sofia Larsson i spetsen, att man skall införa ett tre terminssystem för att kunna lägga till ca 200 – 250 timmar per läsår, de anser nämligen att antalet timmar inte räcker till.

Men om eleverna inte når sina kunskapsmål, varför är lösningen att dela in läsåret i tre terminer, faktum är att hela Sverige fungerar efter det terminssystem som vi haft sedan urminnes tider. Skolan lever inte i ett eget land.

En fråga som man måste ta ställning till är, fungerar utbildningen bra idag? Om svaret är nej, varför öka antalet timmar på något som fungerar dåligt fungerar det bättre då. Om svaret är ja, varför denna reform.

Om man ökar antalet skoltimmar med ca 1 per dag så är man nästan hemma på de 200 – 250 timmar de eftersträvar, min erfarenhet från mina barn är att det finns massa sk håltimmar att fylla ut och på så sätt knappt öka längden på skoldagen för eleverna.

Men viktigast är frågan har antalet timmar i skolan det enda som har med kvaliteten på utbildningen att göra? Visst har antalet timmer en viss del med den kunskap som eleverna får men det är ett typiskt politikersätt att göra en svår fråga enkel

Om man istället för att hitta på reformer som dessutom rör till hela samhället, reformerar utbildningen, tar lärdom av skolor runt om i landet som verkligen arbetar med dessa frågor och lyckas, och ser över lärarutbildningen för tusende gången i ordningen. Men det är väl så att det är inte lika intressant för Sofia Larsson ( C ) som tydligen vill göra sig ett namn och det gör man inte på att ändra i gammalt, utan då skall det vara nytt, strunt samma hur smart det är

Men Sofia! visst märks det att skolan inte lyckas alla gånger, och det är möjligt att 200 – 250 timmar mer skolgång per läsår hade hjälp dej att bli lite klokare


SvD SvD2 SvD3

lördag 21 mars 2009

Monaeffekten slår hårt

Alliansen visar gång på gång styrka. Hanteringen av krisande biltillverkare där regeringen är tydlig med att företagen och ägarna har ett mycket stort ansvar, och att inga pengar kommer att vräkas in över företagen när möjligheter till framtid är osäker för dessa

Mona har däremot med sina kompanjoner, varit minst sagt taffliga, och visat en otrolig brist på fingertoppskänsla, hur kan Mona, sossrna och röran tro att Sveriges befolkning vill ösa miljarder för att eventuellt rädda ett antal tusen jobb ett par månader som i SAAB fallet. GM hade utan tvekan varit mycket nöjda. Sen är helt klart långt ifrån alla i sossekollektivet speciellt nöjda med MP och/eller V som sängkamrater.

Sossarna har nog bara två alternativ antingen inte göra något och se fram emot fortsatt minskat stöd, eller hoppas på att Alliansen klantar till det på nått sätt. Det andra alternativet är att byta ut Mona, upplösa rödgröna röran, slicka såren och sikta in sig på nästa val och se vad det kan ge, och därefter hitta samarbetspartners.

Personligen hoppas jag på alternativ ett, vilket säkert är det troligaste, de verkar ju minst sagt inte riktigt ha koll på läget, och vem vet det kan ju pågå ett nytt "rosornas krig" i det fördålda inom partiet.


SvD SDS

AMF:s ledning har stulit dina och mina pengar

Nu har det gått alldeles för långt
Fackets och arbetsgivarnas gemensamma försäkringsbolags styrelse har på ett ohämmat och utan jämförelse girigt sätt sett till att sko sig på vår bekostad. det finns bara en sak att säga
BETALA TILLBAKA
Pengarna som de har lagt beslag på är pengar som vi har avstått för att de skall komma oss tillgodo i form av en bättre pension, inte har vi avstått en del av vår lön för att ge enorma pensionsavsättningar till en VD eller ledningspersoner i AMF. Det är helt oförsvarbart, detta är väl det enda goda med finanskrisen, alla konstiga bonus avtal och pensionsavtal kommer till ytan


SvD SvD2 SvD3 AB DN DN2 SDS

fredag 20 mars 2009

Inkompetent generaldirektör avslöjad som fuskare

Hon har ju rekryterat nästan hela sin förra ledningsgrupp, varför det??

Jo svaret är nog ganska enkelt, hon är inte bra på att jobba själv utan behöver folk runt omkring sig som gör jobbet. Det vi sett hittills talar för att det är så, hon har sett snäll och trevlig ut i TV där hon talat om hur arbetslösa skall få hjälp, och som vanligt så är en arbetslös i arbetsförmedlingens ögon en verkstadsarbetare, så förslagen hon lägger fram i TV riktar sig alltid bara till den gruppen. Vad hade hon egentligen på SAAB att göra då det blev klart att bolaget låg riktigt risigt till – jo det är nästan så att man kan se en personlig reklamkampanj ”titta vad duktig jag är, när nått händer är jag där” men varför???

Att hon sen har rekryterat sina gammal vapendragare utan att tjänsterna annonserats ut, är ju helt enkelt för att om de annonserades ut, och någon annan fick jobbet skulle hon stå där med byxorna nere. Så för att slippa skylta med sin egen inkompetens så var det bara att köra på utanför alla regler, skrivna som oskrivna.


Aftonbladet AB2 AB3

Använd din makt istället för att gnälla

Det är helt upp till de företag och dess ägare om de vill ge stora lönelyft och enorma bonusar. Men det är upp till oss konsumenter att reagera om vi inte gillar vad de gör. Byt bank, åk inte tåg. Flytta pensionen om det går. Handla inte varor som kommer från lantmännen (kan ju vara lite svårt) handla inte i deras butiker osv. det är det bästa sättet att reagera, det svider nämligen i bonuskuvertet eller i bolagets resultaträkning (ibland verkar bonus inte ha något alls med eventuell vinst att göra). Om vi är tillräckligt många som agerar så kommer det att märkas ordentligt

Vakna och var inte bara sur hemma framför datorn utan gör ett aktivt val och påverka bolagens utveckling.


DN.se DN2 DN3 DN4

Vi behöver fler Obama i Europa

Obama står helt tydligt för något nytt i politiken, en politiker som kan tala så att alla förstår är något som vi behöver se mer av, visst har han inte behövt stå till svars för något ännu och visst är det fortfarande smekmånad men den tydlighet med vad han vill och vart han vill att USA skall, är något som vi skulle må bra av även i Europa, visst har vi sett en klar förbättring i Sverige, speciellt vad det gäller Alliansens företrädare. Men mer positiv go, speciellt i svåra tider ger utan tvekan en injektion i samhället.

Vi får innerligt hoppas att Obama har samma lätta stil och tydlighet om två, tre år.
Jag är fullt medveten om att han ännu inte ställts på riktigt prov och vi vet ännu inte vad effekterna av hans politik kommer att ge, men att USA styrs av tydlighet och en syn på världen som en möjlighet och inte en fiende är en förändring hela världen behövde.

Det som dock är oroande när det gäller USA är de protektionistiska krafterna som nu mullrar högre i USA låt oss hoppas att de inte vinner gehör, för då bli krisen lång och världen en osäkrare plats det spelar då ingen roll hur possitiv Obama är och vad han säger.

VG Dagladet SvD SvD2 DN DN2 Telegraaf DB2 POLITIKEN Riks24 POLITIKEN2 SDS SDS2 SvD3 SDS VG2 P.DK2

torsdag 19 mars 2009

Döden ingen ursäkt för byråkratin

Om möjligheten finns för dispens hos CSN och dödsfall ej är skäl som kan ge rätt till dispens så kan man verkligen undra vad som är förutom egen sjukdom värre än just dödsfall, dessutom så kan sorgen efter ett dödsfall i många fall likställas med svår sjukdom.

 När utbildningen är statligt finansierad så måste man dessutom fråga sig om det är kombinerat med ekonomiskt tänk ifall studenten inte kan beviljas dispens, så kan resultatet bli att studenten inte kan slutföra sina studier och staten har slösat bort massa pengar på en ej slutförd utbildning.

 Rent mänskligt kan man fråga sig vad är det för konstigt samhälle vi har när allt är så hårt byråkratiskt styrt att livet inte kan tillåtas innehålla naturliga men tragiska händelser och de konsekvenser som det får för människor – lite Kafka värld över det hela


onsdag 18 mars 2009

Påven är avundsjuk

Får inte Påven ha sex så vill han inte att någon annan skall få det heller.

Påven, Vatikanen och diverse andra katoliker har en idé om att det finns en bättre väg än att använda kondomer, de talar sig varma för avhållsamhet, såsom de neokonservativa i USA, som vill dra in bidrag till tonårsmammor med motiveringen att de inte borde haft sex.

Påven får ju inte ha sex, och i dagens värld så blir han och hans gubbar i Vatikanen mer och mer ensamma, så de kör hårt med frågan om avhållsamhet med förhoppningen om att inte bli de enda som inte får ha sex.

Att som Påven säga att kondomer dessutom gör saken värre är lika illa som när Jacob Zuma, ledare för ANC i Sydafrika sa att han hade duschat för att skydda sej mot hiv/aids efter att ha sex med en kvinna han viste visste var hiv/aidssjuk.

Påven och Vatikanen får ta på sig ett stort ansvar för det lidande som aidssjuka får genomlida och nästan ännu värre, alla de barn som blir föräldralösa till följd av aids. Det finns i dag miljontals föräldralösa barn som liver i fattigdom och misär till följd av aids, enligt Vatikanen så är det visst ok att de oskyldig barnen straffas för att kondomförbudet skall efterlevas.

Vakna! och se vad världen som den är, jag kan inte förstå hur Vatikanen kan lyckas göra dessa klavertramp gång efter gång, man kan argumentera att det är en religion och de få ha vilka idéer de vill. Men katolska kyrkan är en mycket stor religion och vad Påven säger ha ren mycket stor inverkan på många människors liv, så han har ett enormt ansvar.

SvD SvD2 AB DAGEN

Vem ska trösta Mona?

Det är inte det att Reinfeldt är så himla bra utan minst lika mycket att Mona Sahlin är så fruktansvärt klantig och dålig.
När till och med över 30% av de socialdemokratiska väljarna har stort förtroende för Reinfeldt så har Sahlin ett stort problem

Alliansen har skött krisen med tydlighet och skärpa, att de inte tänker slänga bort skattebetalarnas pengar på företag där ägarna borde ta ett ansvar, har utan tvekan stärkt Reinfeldts och de övrigas aktier, speciellt som att Sahlin missbedömde läget och gick ut med sossarnas vanlig idé om att staten skall in med pengar för att rädda jobb till vilket pris som helst

DN AB AB2 AB2 HD DN2 DN3

Ingen ökat hotbild – vilket struntsnack

Endast i Sverige så ”ser vi ingen hotbild”, vad är det våra politiker och vissa säkerhetspolitiska sk specialister inte ser? Att inte se någon ökad hotbild är lika fel som Per-Albin Hanssons ”vår beredskap är god”
Ryssland har tydliga maktambitioner, och är ett land med stora tillgångar, vilket innebär att om man vill så går en upprustning relativt snabbt. Lilla Sverige som rustar ner och skrotar användbar materiel i rasande tempo, har inte råd till en snabb upprustning i ett läge då hotbilden ökar snabbt. Det har sagts förut och det tål att sägas igen – vårt försvar är en försäkring precis som man har hemförsäkring, inte för att man tror att något händer, men för att klara sig om olyckan är framme.

Stoppa den rent fanatiska nedrustningen som pågår nu och inse att vi som litet land inte kan rusta upp och ner i ett rasande tempo.

Vi får väl be om hjälp hos våra grannar Norge, Danmark och Finland som har eller snart har starkare försvar än vad vi har


DN VG

tisdag 17 mars 2009

Påven! du hade ju lovat att försöka lära dej

Om det inte vore så tragiskt så är Påvens och Vatikanens klavertramp riktigt roliga
Påven hade ju lovat att titta på Internet i framtiden, det skulle ju finnas så mycket bra information där. Men det glömda han lika fort som han sa det, gubben är ju gammal så man kan kanske inte begära för mycket.
Nu tycker han att kondomer inte är bra mot Aids utan de kan till och med förvärra problemet.
Det är ju bara tröttsamt vilken idioti, vi får väl snart Påvens grönsakssoppa mot Aids, receptet har visst Sydafrikas förre hälsovårdsminister Manto Tshabalala-Msimang, hon som förslog rödbetor och vitlök mot sjukdomen.


SvD SvD2 DAGEN KB VG BOT AB POLITIKEN SvD3 AB2

Ryska ambassaden vill placera Henrik Dorsin på mentalsjukhus

Ryska ambassaden har blivit upprörda över Henrik Dorsins nummer ”Tingeling” under melodifestivalen, och ambassaden har i ett officiellt uttalande enligt Aftonbladet sagt

” Vi kan inte reagera på excentriciteter från några galningar vars Rysslandsfobi snarare borde placera dem på mentalsjukhus än på Globens scen”

Det är ju en gammal fin tradition i Ryssland att placera de som tycker annorlunda på just mentalsjukhus. Så om ledaren heter Putin. Stalin eller något annat verkar inte ändra mycket i det Ryska sättet att se på andra. Ambassadens utspel gjorde satiren ännu mer spetsig än vad Dorsin och Co säkert tänkt från början.
Eller i tider av konstiga konstinstallationer är kanske ambassadens utspel en fortsättning på satiren ”Tingeling”


Nöjesbladet Aftonbladet AB SvD AB DN SvD2 SvD3 SvD4 VG AB2

måndag 16 mars 2009

Ingen miljonbonus, inget förtroende, när tar bankstyrelserna sitt ansvar?

Bankerna tappar i förtroende enligt en enligt en SIFO undersökning. Undrar om någon annan än bankernas ledning är förvånad över detta. Med tanke på hur liten kontakt ledningarna i bankerna verkar ha med verkligheten och den vardag som möter deras kunder så är de säkert mycket förvånade, ja de är säkert upprörda, folk har ju haft den dåliga smaken att bli så förbannade på deras miljonbonusar att de inte betalades ut, och sen har folk dessutom fräckheten att inte ha nått förtroende för bankerna.

Vi borde få se en massa huvuden som rullar, men sannolikt så håller gänget ihop.


DN DN2 SvD AB

Pedofilen Fritzl tyvärr en i raden av rädda människor

Pedofilen osv Fritzl säger att han är rädd

Att han är det nu då han står här i sin ynkedom är inte så konstigt, men det är så att han är en person som varit rädd hela tiden, och hans rädsla har han tyglat på ett fruktansvärt sätt

Hela världen består visst av rädda människor, Usama bin Ladin var rädd för USA och låter några lika rädda personer flyga in plan i Worldtrade center. Då blev Busch ännu räddare än han var förut, och startade krig mot Talibanerna i Afghanistan, som också var rädda för allt och alla och tydligen extra rädda för kvinnor!!

Israel och palestinierna är tydligen så rädda för varandra att de inte hellre dödar varandra än försöker lösa problemen genom att mötas

Det finns i historien en annan Österrikare som var mycket rädd även han, och det fick förödande konsekvenser för hela världen, för att inte tala om alla miljontals människor som fick sätta livet till för hans rädsla. Om Fritzl varit född på 1910 talet så hade vi sett honom på de anklagades bänk i Nürnberg rättegångarna.


SvD AB AB2 DN HD SMP VG VG2 VG3 VG4 DB.no DB2 DB3 POLITIKEN POLITIKEN2 Politiken3 SvD2 DN2 VG5 Telegraaf BOT

Anna Odell och den oändliga installationen

Snacka om media exponering som Anna Odell från Konstfack får. Om hon var riktigt beräknande så kan det vara så att allt vi ser med spelad? psykisk sjukdom osv är en del i en oändlig installation som hon kan hålla på och driva i åratal. Vi vet ju hur långsamt rättvisans kvarnar mal så vi kan ju få dras med hennes installation i åratal då hon nu är misstänkt för fyra brott där visst någon kan rendera fängelse, och då kan ju även fängelsevistelsen vara en del av hennes installation. Den som lever får se.

SvD AB DN DN2

fredag 13 mars 2009

Snälla Mona avgå inte - Alliansen behöver dej

Stanna kvar Mona!!

jag ser dej som en av de största garanterna för en borglig seger även nästa val, du och din rödgröna röra behövs för att vi skall slippa en vänsterregering igen

Aftonbladet

Wallenbergarnas syndabock - Annika Falkengren

Det är lätt att vara efterklok, men så mycket svårare att vara klok innan, och det är väl just det som kan göra att vissa är värde en mycket hög lön, för att de just är kloka innan. Men vad visar SEB? jo inget annat än gammal enkel efterklokhet som varenda kotte skulle visat när de klantat till sig som de gjort.

Förtroendet är för sent att reparera.

Så drastika åtgärder krävs.

Vill man vara konspiratorisk så kan man tro att Wallenbergarna behöver en syndabock, och vem blir då denna? Ja efter det här finns ingen tvekan, Annika Falkengren är den som kommer få ta på sig allt, det skulle inte förvåna mej om hon åker ut om ett tag.


Aftonbladet AB2 SvD SvD2 DN DN2 DN3 DN4 SMP

Slänga bensin på brasan gammalt sosseknep

Vad tröttsamt det är att höra Östros.
Men det kanske är en gammal tradition han vidmakthåller, han pratade nämligen om det ”dukade bordet” en gammal sosse klyscha som dök upp första gången sossarna förlorade makten.

Det blir lite tröttsamt att höra samma gamla prat om att staten skall vräka ut pengar till alla som ropar och mest till den som ropar högst. Man får lite kalla kårar och mins det vansinniga varvsstödet, som ingen av de inblandade idag mins med stolthet. Menar han att vi skall göra om samma misstag?

Östros brist på alternativ resulterar bara i massa floskler som dessutom är till för att göra V och MP på gott humör

Den gode Östros borde förstå, om branden skall begränsas eller släckas så behövs vatten och inte bensin, men det är kanske för mycket begärt.



SvD DN

Visa konsumentmakt - lämna SEB

Eftersom SEB:s ledning och styrelse verkar vara totalt utan fingertoppskänsla då man vräker ut löneförhöjningar och pensionsårtaganden utan dess like till ledningen i dessa uppsägnings och lönesänkningstider. Så bör man ställa sig frågan om det inte är så att samma dåliga känsla för läget kan vara en stor del av SEB:s förluster.

Med en jakt på extrem avkastning drev ledningen igenom riskabla beslut om att bland annat gå in hårt i Baltikum, med idag känt resultat, och vem får betala för det misslyckandet, ja tydligen inte ledningen, det blir väl kunderna som får sämre villkor och om det går riktigt illa så får vi alla betala för att rädda banken.

Det är kanske dags att tänka på om ledningen är kompetent eller inte, detta gäller både ledning själv dess aktieägare och framför allt bankens kunder.

Om jag var kund i banken så hade mina konton och depåer blivit flyttade till annan bank idag.


Aftonbladet AB2 SvD SvD2 SvD3 SvD4 SvD5 AB3 DN SvD5

torsdag 12 mars 2009

Tack och adjö SAAB

Det ser riktigt illa ut för SAAB, orderingången har minskat något katastrofalt, och vem vill beställa en ny bil från ett företag som kanske inte finns kvar om några månader, vad händer med garantier, reservdelar, service osv? Det finns då tyvärr ingen annan väg än att säga upp personal.

Vi får hoppas på ett mirakel – (gillar fortfarande min SAAB, kul med stor turbomotor, som jag trots allt lyckas köra på 0,88) men det ser inte ljust ut.

Fortfarande så bör inte staten gå in med annat än eventuella lån för utveckling av t ex elbil, under förutsättning att bolaget är tillräckligt starkt att drivas vidare, men de förutsättningarna finns inte i dagsläget.


SvD SvD2 SvD3 AB AB2 AB3 DN SDS HD KB SMP AB4 SvD4 AB5

Vem vill dö under totryr?

Vem vill bli utsatt för tortyr där varje sekund är en plåga och den enda utvägen är döden, de flesta skulle nog om de hade orken eller möjligheten i ett sånt fall be om hjälp att slippa plågas även om det leder till döden.

Frågan som vården och politikerna gått som katt runt het gröt, är ifall läkare skall ha rätten att förkorta livet när det inte finns någon annan väg än ett smärtsamt och plågsamt slut. Att sådan ”hjälp” skall ske efter konsultation med anhöriga är en självklarhet, det är då viktigt att anhöriga inte känner att antingen de tar livet av sin släkting eller att de känner sig puchade av läkarna.
Vid fall då den döende saknar någon som läkarna kan tala, med så bör inget göras.

Självklart skall detta endast gälla då den sjuke döende.

Det skall inte var någon form av aktiv dödshjälp, utan en möjlighet att somna in lugnt i livets absoluta slutskede, istället för att plågas till döds.

Detta är ingen kommentar till det aktuella fallet på Karolinska utan ett resonemang kring frågorna som fallet berör.

Sveriges lagar är till för att följas, Sveriges rikes lag är inte perfekt i alla avseenden, och lagstiftarna är ibland fega och vågar inte ta itu med saker de borde, men ett brott mot lagen, är alltid ett brott mot lagen, ibland kan det vara nödvändigt att bryta mot en lag för att visa på dess felaktiga konsekvenser, men man måste alltid vara beredd att ta det straff som gäller vid eventuellt lagbrott.

SvD SvD2 SvD3 AB DN DN2 DN3

onsdag 11 mars 2009

Bättre utbildning - lösningen är visst färre lärare

Det rimmar riktigt illa när det nu visar sig att kommunerna ute i landet skär ner på antalet lärare, med att regering har anligt en ambitiös plan för att lyfta utbildningsnivån bland skoleleverna. För ett antal år sedan så hade vi lärarbrist, så utbildningsinsatserna på lärarhögskolan ökade. Det ser nu ut som om vi får ett rekordstort antal elever utan gymnasiebehörighet, nästan 12 %, att i ett sånt läge minska antalet lärare verkar minst sagt korkat.

Visst kan det se olika ut runt om i landet beroende på elevunderlag, men frågan är också om man hela tiden kan hålla på och öka och minska antalet lärare beroende på hur många elever det finns, vem vill då satsa på en karriär som lärare med studieskulder osv.

Staten utformar utbildningspolitiken och borde då också vara en garant för att utbildningen håller en hög kvallitet. Det är inte ok att kommunalpolitiker använder skolan som en balanspost i sin kommunala budget.


DN SvD SDS AB AB2 HD KB YA TA

Fattig stat höjer skatten

Varför höjs skatten?
Om målet är att få ner koldioxidutsläppen, så finns en otrolig enkel väg att gå, inför en enorm rabatt på elbilar, inte någon struntsumma som 15 000 utan en rejäl dos som t ex 150 000. då kommer vi få effekt, om det är det man vill uppnå.

Visst är tiderna långt ifrån bra nu och det kan bli kostsamt, men här kan man ju slå två flugor i en smäll, villkora lån till SAAB och Volvo så de får fram elbilar även de, och då svenskarna trots allt vill köpa bilar gjorda i Sverige så borde de sälja som smör i solsken samt ge bilmärken tillverkade i Sverige förhoppningsvis ett försprång.

Att bara höja skatten på sånt man vill bli av med är en mycket långsam väg att gå, de flesta svenskar kommer att köra vidare i sina gamla bensin och dieselbilar då nya bilar faktiskt är dyra, och har man dessutom blivit av med jobbet sp inte blir det lättare.

Att som MP verkar vilja att helt enkelt få ner vårt reande och vårt internationella handelsutbyte, är en mycket farlig väg att gå, resandet och internationell handel är en av de största fredsskapande åtgärder vi sett över huvud taget..

DN

tisdag 10 mars 2009

Försäkringskassan har helt havererat



När försäkringskassan sänker pensionen för en kvinna som suttit i koncentrationsläger i Nazityskland med hänvisning till att det skadestånd hon fått skall reducera hennes svenska pension. Tyska staten kallar det pension inte skadestånd, men det skall ju inte spela någon roll vad man kallar skadeståndet, det är ju ett skadestånd, för i vilken sjuk värld kan någon tro att Tyskland betalar ut en pension för tiden i koncentrationsläger.

Vad värre är att kvinnans advokat har drivit detta mot försäkringskassan i tre år utan att vinna gehör, och försäkringskassan har försvarat sig och vunnit???? i såväl länsrätt som kammarrätt, jag undrar var det är för människor som för försäkringskassan kan sitta i rätten och försvara ett sådant beslut.

Om möjligheten till tolkning av försäkringskassans regler är så fri att den ger en skruvad (eller i värsta fall en nazistisk) människa fritt spelrum, är det dags att styra upp försäkringskassans möjligheter att fatta egna beslut. De verkar helt klart inte mogna den möjligheten.

En diktatur behöver sina villiga byråkrater, och tyvärr så finns det tydligen även sådana i Sverige.

Aftonbladet SvD SMP

Skall Kina äntligen stå till svars

Idag blir det demonstrationer organiserade av nätverket stoppakina.se, med talare från flera av riksdagspartierna, Lars Ohly kommer att hålla brandtal mot den Kinesiska diktaturen. Slagorden kommer att hagla utanför Kinesiska ambassaden på Djurgården i Stockholm.
Äntligen skall Kinas över 50 åriga ockupation av lilla fredliga Tibet upp på dagordningen

Eller???

Nej vi lär inte få se något sådant idag, Kina har varit och är fortfarande någon form av Kommunistisk diktatur, och en kommunistisk diktatur kan visst göra vad som helst utan att någon reagerar särskilt skarpt

Kina har sedan oktober 1950 ockuperat Tibet, en form av påtvingat samarbete upprättades mellan Kina och Tibet.
I mars 1959 utbröt ett uppror mot Kina som behandlade Tibetanerna mycket hårt. Kina slog ner upproret mycket hårt och brutalt.

Sedan dess har cirka 6000 kloster förstörts tiotusentals människor dödats eller försvunnit .
En stor medveten inflyttning av Kineser håller på att göra Tibetanerna till en minoritet i sitt eget land.

När skall Kinas sona sina brott?
Gå ut idag och demonstrara utanför Kinas ambassad mot ockopationen

SvD AB HD KB TA DN DN2 DN3 SvD2 SvD3 DN4 Politiken.dk VG DAGEN DN5 SDS SDS2

måndag 9 mars 2009

David Irving lives on a lie, and makes money on it

David Irving nazist och förintelseförnekare och dessutom bekant med den ökände förintelseförnekaren SSPX biskopen Williamson säljer vad han säger vara en lock av Hitlers hår för 130 000 kronor. Med såna vänner behöver inte Biskop Williamson några fiender.

Tidningarna borde inte skriva om Irving och hans historierevisionister, de vill ha all publicitet de kan få för att upprepa sina lögner, och som sagt var en lögn som upprepas tillräckligt många gånger, riskerar att bli en sanning.


Dagbladet.no

Giriga landsting kräver minderåriga på föräldrars skulder

Idén med att barn inte är myndiga förrän de är 18 år är bla för att de inte skall kunna ingå avtal, hur kan då över 12 000 barn i Sverige vara skuldsatta pga vårdavgifter?
Vårdnadshavaren – fundera på ordet.
Är som det hörs på ordet den som har just vårdnaden över ett barn, och den som då bestämmer om tex. barnet skall till sjukhus osv, barnet har varken rätt eller möjlighet att välja, Vem skall då betala?

Konstigast av allt är att alla barn har väl gratis vård, och har väl haft det ett bra tag. Kan inte minnas att jag betalat för mina barn,


DN

Vatikanen anser förintelseförnekare mer värd än våldtagen 9 åring

Vatikanen kanske skulle ta och vakna och se var världen är, eller är det så att Vatikanen inte har tänkt sig att det ultrakonservativa SSPX skall välkomnas åter i katolska kyrkans famn, utan det är så att Katolska kyrkan skall bli som SSPX.
Biskopen i SSPX förintelseförnekaren Williamson, han som påstår att inga Judar gasades i utrotningslägren, och att maximalt 200 till 300 000 judar dog under kriget, han skall få tid på sig att ångra sig osv, Men när en liten 9 årig flicka som våldtagits sedan hon var 6 år blir gravid med tvillingar och en läkare aborterar fostren i enlighet med Brasiliansk lag, det var dessutom är fara för flickans liv, så bannlyses flickans mamma och läkaren som utförde ingreppen av Ärkebiskopen i Katolska kyrkan i Brasilien. Han får nu dessutom medhåll av kardinal Giovanni Battista Re en av Påvens närmaste.


SvD SvD2 DAGEN AB DAGEN2 DAGEN3

Utrikesminister Reepalu omöjliggör internationella evenemang i Sverige?

Reepalu:s utrikespolitiska insatts kan i förlängningen försvåra för Sverige att få internationella idrottstävlingar, för om vi inte kan garantera säkerheten för ett antal tennispelare i en avgränsad hall, hur skall vi då kunna garantera säkerheten för idrottsmän på stortävlingar som EM eller VM i tex. friidrott eller Fotboll.
Även om Reepalu kanske tycker Fotbolls VM utan publik låter kul, (det kan ju dyka upp lag från Israel) så kan vi vara övertygade om att de internationella idrottsorganisationer som bestämmer var tävlingar skall hållas inte håller med.



SDS SDS2 AB DN DN2 DAGEN SMP SMP2 SvD SvD2

fredag 6 mars 2009

Mugabe försöker återigen bli av med Tsvangirai

President Mugabe försöker bli av med Morgan Tsvangirai. Det är allt för otroligt att Tsvangirais bil blir påkörd av en lastbil och hans fru blir dödad av en ren slump, detta är med all säkerhet ett mordförsök på Tsvangirai beställt av Mugabe själv. Mugabe och situationen i Zimbabwe har för länge sedan passerat den gräns där det borde vara ok med en intervention för att rädda landets befolkning från den sinnessjuke Mugabe och hans hantlangare.
Det är brått, landet som en gång var Afrikas kornbod är idag helt beroende av hjälp utifrån för att befolkning inte skall svälta ihjäl, Mugabe har helt slagit sönder ett land som hade en mycket ljus framtid.

Varför gör då ingen något åt detta?
Jo en anledning är att Mugabe är gammal kommunist och då är det ingen som demonstrerar eller vill ordna bojkotter, så Mugabes brott blir inte tillräckligt belysta.
En annan anledning är att fler av grannländerna styrs av mer eller mindre suspekta personer som är rädda för att kan bli den nästa som fallerom Mugabe skulle falla, så de tycker att det är bättre och spela med i det absurda spelet där allt är så bra, aids botas med lök, TBC epidemier har aldrig ägt rum, osv.


DN AB SvD SDS HD DN2 SvD2 AB2

Vem får inte ha publik nästa gång?

Nästa gång blir det väl Moderaterna som får hålla möte inför tomma läktare för att fritidsförvaltningen i Malmö inte kan garantera säkerheten inne i stadion. Det är en farlig väg som de slagit in på, och det är definitivt ett politiskt beslut. Sveriges utrikesminister heter Carl Bildt och inte Reepalu, vare sej man vill eller inte.

SvD SvD2 SvD3 AB DN SDS SDS2 HD

torsdag 5 mars 2009

Tack för garvet Mona

Bra bytt Mona, vem tyckte egentligen att Per Nuder var rolig? Ja inte var det många, men med hans ersättare i riksdagen Jan Emanuel, gammal Robinson kändis så ser det ut att bli riktigt kul, vi behöver ett garv i så här kärva tider.
Mona, släng ut fler gamla tristnissar och byt ut dem mot fler Jan Emanuel, så kan vi få ett riktigt roligt politiskt år

SvD SvD2 SvD3 SvD4 AB AB2 AB3

Nazister och stoppamatchen.se har samma mål

Nu sammanstrålar Nazister med nätverket stoppamatchen.se för att stoppa Davis Cup matchen mellan Sverige och Israel

Om det inte vore så alvarligt så vore det helt enkelt skrattretande – Nazister som säger sig vilja ställa up på det palestinska folkets sida, jag tror nog att palestinierna klarar sig utan sådana vänner.

Stoppamatchen.se säger sig vilja stoppa de Israeliska tennisspelarna från att spela som en markering mot att Israel bla bombade Gaza med fosforbomber. Det är alls inget fel att var emot och fördöma bombningarna och speciellt fosforbomber.

Men tennisspelarna var inte de som beslutade om bombningarna, de var inte de som sköt fosforraketerna, här är ju problemet, vi har ett land vars ledare inte uppförs sig helt civiliserat (sen är Israel/palestinierna konflikten som en hemsk röra med flera skurkar) skall vi inte då ha något utbyte med dess befolkning, skall de inte ges rätten att känna stolthet över sig själva? Var det någon innan OS som noterade nätverket ”stoppa OS i Kina”? Nej inte såg vi nått sånt inte.

Här är problemet, en grupp personer väljer ut ett land vars ledning de inte gillar och sen skall det protesteras mot allt personer som kommer från det landet gör.

Tvärtom så är sport en möjlighet till möten och möten skapar förståelse för varandra precis som resor och möten med nya kulturer.

Mer sportutbyte med alla länder och mer turistresor, stöd gärna och bjud hit palestinska idrottsmän. Det finns inget bättre sätt att skapa förståelse mellan folken än att mötas, så det är klart att Nazisterna inte vill att vi möter folk från andra länder, men vad har stoppmatchen.se för orsak?



SvD AB DN DN2 DN3 HD SMP SDS SDS2 SDS3 SvD2 SvD3

onsdag 4 mars 2009

Skrevs Odell ut för fort från psykakuten?

Anna Odell kanske inte fejkade när allt kommer omkring, antingen har hon helt missat varför folk har reagerat eller så hade det varit bäst att låta henne sitta kvar ett tag (hon ville ju in själv), om hon som färdig konstnär har lust att bryta mot lagar och bete sig, så kör på bara, men då får hon själv ta konsekvenserna av sitt handlande (som i hennes fall lika gärna kan vara en smart genomtänkt reklamkampanj för henne själv, vilket hon självklar förnekar)

Hon går på en statlig skola för statlig utbildning av konstnärer. Den statliga skolans ledning har visst även den missat vad den är och tror att konsten visar sin frihet genom att bryta mot lagar och förstöra osv. (visst har skolan ett visst ansvar för vad som händer när ledningens syn blir rådande, kan det för svaga själar vara svårt att se vad som är rätt och fel)

I DN säger Odell att hon är konstnär och inte bra på att prata, när man läser den intervjun så går inte annat än att hålla med, det där med konstnär vet jag inget om, men inte blir hennes sak bättre av att hon yttrar sig.


Aftonbladet AB2 DN DN2 SvD SvD2 SvD3

Bor Volvos styrelse på en annan planet?

Det må vara bra att Volvo drar tillbaka sitt förslag om ökad bonus till 250 höga befattningshavare i bolaget.

Men man kan verkligen ifrågasätta styrelseordförande Finn Johnssons omdöme, dessutom anger han som skäl till det återtagna bonusförslaget följande

”– Vi anser att vårt förslag orsakat en sådan debatt både internt och externt att det stör hela arbetsläget för koncernen”

Att förslaget överhuvudtaget blev mer än en tanke är illavarslande för Volvo. Styrelsen och ledningens främsta uppgift är att leda bolaget rätt in i framtiden, då ingår att analysera nuläget och framtiden, att Volvo som alla andra företag missat att det blev en finanskris kan de inte lastas för, men hur i hela friden kan man läsa av samtiden så otroligt dåligt att man inte i tider som dessa när man säger upp mängder av anställda slänger ett förslag om utökad bonus direkt i papperskorgen. När IF Metall nu visat på att man är beredd att ta visst ansvar så blinkar alla lampor när ett sånt här förslag dyket upp, det borde en klok styrelse förstå.

Om staten går in med lån och stöd till Volvo bör man nog kräva insyn i bolagets eldnings beslut, för om ett sånt här förslag kan dyka upp, så har det säkert fattats flera andra för bolaget dåliga beslut, och kommer så att göra för framtiden. Dåligt underbyggda beslut kan mycket väl vara en av anledningarna till att Volvo lastvagnar tappar kraft nu, och skall vi vara med och betala så måste vi kunna kräva att pengarna används klokt.

SvD SvD2 DN DN2 DN2 HD SDS AB AB2 AB3

tisdag 3 mars 2009

Socialdemokraterna och Wallenberg

Att den fattigare delen av Wallenberg släkten, dvs den del Raoul hörde till, nu säger sig inte ha fått gehör på sina böner om hjälp från gamle Marcus och övriga i den rikare delen av släkten, kan väcka en del misstankar om att det nog kan ligga något i det hela, den rika delen av familjen har alltid månat om att ha goda relationer till makten i Sverige, och makten var ju vid denna tid Socialdemokratiska partiet, det var säker en klok taktik för att ifred kunna utveckla sin företagssfär. Dessa kontakter gjorde nog att Marcus m fl inte drog allt för hårt i de trådar han trots allt som stor industrimagnat hade, då regeringens brist på engagemang och agerande var allt annat än stort, så ville man inte stöta sig med regeringen, utan ville hålla kanalerna in i den politiska maktens korridorer öppna.

Men störst ansvar ligger självklart på de som styrde på den tiden och framför allt på Östen Undén, som det ser ut idag offrade han faktiskt en hjälte till förmån för, ja vadå? Inte hade vi något handelsutbyte med Sovjet att tala om, nej det var nog mer en fråga om feghet och undfallenhet.

läs även mitt tidigare inlägg om detta

http://asikteromallt.blogspot.com/2009/03/utrikeminister-unden-offrade-raul_02.html

SvD SvD2 DN

Konstfack talar med kluven tunga

Så länge konstfack inte känner till vad man som elev gör eller planerar så kan de inte agera, så därför har de heller inte gjort fel när det gäller NUGs förstörelse av en tunnelbanevagn anser den utredning som gått egenom hur Konstfack agerar som läroinstitut.

Men Psykbluffen där hade de visst gjort nått fel

Så bra då behöver man inte vara orolig längre, konstfack tar tag i saker och ting.
Eller gör de det. Ju mer man läser av deras egan slutsatser av utredningen desto mer tveksam blir man
Läs följande citat

Ett av konstens syften är att inte blunda för reaktioner lika lite som reaktionerna ska vara vägledande för vilken konst vi ska ha. Det finns nu en uppenbar risk att vi drar i en kreativ nödbroms på grund av trycket utifrån. Erfarenheter från andra lärosäten när sådant här händer visar på det. Det ska inte inträffa hos oss.

Det måste ju betyda att skolan och dess ledning inte förstått den kritikstorm som riktats mot dem. Det är ju en statlig skola som utbildar elever med statliga medel, då får de faktiskt under den tiden hålla sig inom lagens ram, och skolan måste agera för detta och beivra om det ej sker.

Om personer efter tiden på konstfack vill bryta lagar etc, så är det upp till den enskilde personen, och den får då ta ansvar för det den gör. Men under skoltiden ansvarar skolan för att de ”konstprojekt” som utförs följer de lagar och spelregler vi har i samhället. Det borde inte ens för konstfacks ledning vara svårt att förstå.


SvD DN DN2

måndag 2 mars 2009

Omvända världen, eller vad händer?

Mycket starkt av IF metall att våga gå med på att istället för uppsägningar skall de lokala förbunden och företagen kunna komma överens om ledighet eller utbildning till 80% av lönen. Det är i ett sånt här fall viktigt att företagsledningarna även de föregår med gott exempel, och då visar Volvo inte direkt på gott ledarskap, Speciellt när fallet är att tusentals blir uppsagda från företaget, dessutom kan Volvo komma att få statligt stöd, skall vi övriga svenskar betala deras bonus genom det statsstöd Volvo eventuellt kan komma ifråga för.

Det går inte att ta den på alvar som med ena handen vill ha statligt stöd och med andra handen ger andra och sig själv höjd bonus.

Trodde inte att jag skulle på alvar sitta här och tycka att facket börjar ta ansvar och att flera företagsledningarna verkar leva i en egen värld och inte riktigt är med på tåget – världen är visst inte alltid alla gånger som den var förr.


E24 SvD SvD2 DN DN2 DN3 HD HD2 SMP SMP2 SDS SDS2

Utrikesminister Undén offrade Raoul Wallenberg

Hur i hela friden kunde socialdemokratiske utrikesministern Östen Undén offra Raoul Wallenberg?

Det var så att Östen Undén och den socialdemokratiska regeringen var så otroligt måna om goda relationer med Sovjetunionen, att de faktiskt struntade i Raoul Wallenberg. Östen Undén själv hade uttalat att Sovjetunionen skulle hanteras som vilket rättstat som helst, och svarar då Sovjet att de inte vet var Raoul Wallenberg är måste Sverige i konekvensens namn acceptera detta, antingen var Undén helt blind eller så var det en del av ett spel att visa att Sverige ett pålitligt (korkat) land som Sovjet inte hade nått att frukta ifrån.

Att strunta i den enskilda människan för att nå ett mål ger en otäck känsla av det kommunistiska Sovjet. Det var ju just det den dåvarande regeringen gjorde, för det fanns många vittnesmål osv som signalerade att Raoul Wallenberg var vid liv som de ignorerade.

Det finns dessutom uppgifter som gör gällande att samtidigt som Wallenberg greps av Sovjetiska styrkor så greps en Schweizisk diplomat, denne utväxlades snabbt mot ryssar som gripits för spioneri i Schweiz. Samtidigt så var Ryssar gripna i Sverige för spioneri, men vad händer? Ingeting händer annat än att Sverige utvisar Ryssarna och Sovjet står med en diplomat som de hade tänkt använda i en byteshandel för att få hem sina spioner, men Sverige ville visst inte byta, så Sovjet uppfattar att Sverige inte ser något värde i Wallenberg, alltså skickar se in honom i nått fångläger eller avrättar honom, vi lär nog aldrig få reda på vad som riktigt hände. Enligt obekräftade uppgifter lär Undén ha kommenterat händelsen med att Sverige inte utnyttjade spionerna med följande ord ”vi handlar inte med människor”

SvD AB DN

söndag 1 mars 2009

Nytt jobb för Mona????

Dagens opinionsundersökning visar den hårda verkligheten för Mona Sahlin, hon har så lågt förtroende bland väljarna att socialdemokratiska partiets utskott säkert är skakat.
Efter röran vid skapandet av rödgröna gröten där Vänsterpartiet först inte fick vara med, sen tvärvändning där Ohly kom in i värmen och fick vara med, (säker en felbedömning då vänstern inte är helt ok för många socialdemokrater) var nog många väljarna inom socialdemokratin oroliga.

Sen har vi SAAB historien där Mona gör den fatala felbedömning att svenska folket tyckte det var helt ok att pumpa in mängder av miljarder i SAAB för att kanske rädda ett par tusen jobb,

Sen hoppade hon och rödgröna gröten av energisamtalen, och kommentarerna efteråt gjorde väl det hela inte bättre, det lät som om hon och de övriga i gröten inte fått den röda spaden i sandlådan, stackarna.

Alliansen har i krisens spår visat på starkt ledarskap och tydlighet, att sen både statsministern och industriministern ställt sig upp mot GM har nog både imponerat och förvånat många på vänstersidan och gett Alliansen cred långt över partigränserna

SvD DN DN2 SMP DAGEN