fredag 26 juni 2009

Vad är problemet?


I Sverige har alla rätt att vara medlemmar i en förening, om en domare är medlem i en förening som arbetar för att de lagar vi har skall följas så måste det betraktas som en naturlig sak. Om domaren i TPB målet varit medlem i en organisation som arbetade aktivt för att man skulle bryta lagen och strunta i upphovsrätten, så hade detta helt naturligt varit an anledning till att han skulle ha ansetts jävig, och dessutom vore det mycket tveksamt om han kunnat fortsätta vara domare överhuvudtaget.

Som domare så har man ställt sig bakom det som står i svensk lag, och skall då verka för at denna följs. Att man i denna positionen aktivt arbetar för att lagen stärks och förtydligas är helt naturligt, motsatsen vore ett hot mot vårt rättssamhälle.

Om man anser att lagar är fel så går det att arbeta politiskt för att dessa förändras. Men att tro att en domare skulle vara fri att agera utifrån någon egen idé om vad som är rätt och fel är typiskt för de som inte förstår eller vill förstå vad en civilisation vilar på.

SvD DN DN SvD SvD SvD SvD

onsdag 24 juni 2009

Sveriges ansvar


En terrorist har gripits med två ton sprängmedel, han har uppgivit att han bla skulel spränga Sveriges ambassad i Islamabad. Nu kommer det väl resas krav på att Sverige skall dra sig ur Afghanistan och åka hem.

Det är ju en bra idé att låta andra ta risken istället för Sverige, vi skall inte ta något ansvar utan sitta på läktaren som ett världssamvete. Det är nästan lustigt att se hur många gånger det är just de vänstermänniskor som stödjer diverse konstiga vänstergrupper runt om i världen även i demokratiska länder där våld inte är en utesluten del av deras agenda, som nu många gånger kräver att Sverige inte skall vara kvar i Afghanistan.

Sverige har ett ansvar att ställa upp och inte bara snacka om fred och frihet, nu har vi en styrka på plats som är till för att uppehålla stabiliteten i sitt område, och de är många gånger mycket uppskattade av lokalbefolkning. Det är faktiskt vårt ansvar att ta vår del, både för att lägga våra svenska värderingar på hur fredskapande arbete bedriv men också för vår trovärdighet.

SvD AB SDS POL


tisdag 23 juni 2009

Ser inget, vet inget, förstår inget

Wanja Lundby-Wedin, har på något skumt sätt nästan lyckats att slingra sig ur sitt ansvar för vad som hände i AMF, märkligt, för en styrelse är ansvarig för vad som händer i ett bolag, denna har bara delegerat sin rätt att godkänna vad som händer i bolaget men det slutgiltiga ansvaret vilar alltid på styrelsen. Om de har först bakom ljuset så får de polisanmäla den som de anser ha gjort detta, det kan t ex rubriceras som trolöshet mot huvudman. Men detta har inte skett

Förre VD Elmehagen har ändå nu kommit överens om att återbetala en hög av miljoner. Wanja fortsätter peka finger åt Elmehage, hon har väl insett att om man upprepar en sak tillräckligt många gånger så blir det en sanning, och ju då kan hon få bort en del av kritiken mot sig själv.

Eller så är det så att hon inte förstår hur saker och tuing fungerar.

oavsett hur det är så är hela historien pinsam för Wanja, även om hon inte verkar förstå det.

måndag 22 juni 2009

Rolig och förvirrad konstkritiker i DN

Dan Jönsson konstkritiker i DN skriver om den idag tyvärr kände Anna Odells verk eller vad man nu skall kalla det som nu ställs ut på Kalmar konstmuseum. Nu skall han till att recensera den utökade utställningen, och det är riktigt roligt att läsa hur han slår knut på sig själv för att förklara hus enastående hennes larviga arbeta är. Att Dan sitter fast i sin egen roll och har totalt tappat möjligheten att tänka fritt gör hela recensionen riktigt läsvärd, han gör allt vad han kan för att den skall vara rätt. Inte en gång slår det honom att om hon inte hade uppmärksammats som hon gjorde hade han inte skrivit en rad om detta rätt enkla och slarviga sk konstverk.

DN

Kulturdöd utan upphovsrätt

Visst ser det illa ut för upphovsrätten, piratpartier och teknisk utveckling osv. men det förändrar ingenting i sak. Det är aldrig rätt att ta en sak från någon annan, det är i syvende och sist en fråga om äganderätten.

Frågan är hur kommer världen att se ut utan upphovsrätten? Att artister, filmbolag, författare skulle kunna tjäna pengar ändå på något mystiskt sätt är bara nys, vi får väl nöja oss med att det görs ett krympande antal filmer, ges ut färre böcker, den smala produktionen får stryka på foten, då den idag finansieras av storsäljarna. Den ökade arbetslösheten i spåren av upphovsrättens död kan man ju dölja i den allmänna lågkonjunkturen.

Trist utveckling bara för att ett antal snåljåpar inte ville betala för sig

Sen blir all debatt så konstig när förvirrade upphovsrättstjuvar blandar ihop rätten till fri kommunikation över Internet med rätten att få ta andras material, rätten att meddela sig och att t ex blogga har mycket lite eller inget alls med upphovsrätten att göra, men det är ju ett enkelt sätt att blanda bort korten, mest för dem själva verkar det som

DN


Elaka statsråd skor sig - eller hur det nu var


Ujujuj så kan vi inte ha det i landet lagom, ingen ska ha högra lön än andra, speciellt inte politiker, idrottsstjärnor kan få tjäna mycket pengar speciellt om de är trevliga och folkliga, men politiker de ska inte tjäna mer än någon annan ,vem nu det är?

Låt oss demonstrera och skrika framför riksdagshuset och protestera mot att de som företräder oss tjänar mer än snittsvensken, sen arbetar de djävlarna otroligt mycket också, det är säkert en konspiration för att hålla arbetslösheten på en hög nivå för annars räcker ju arbetstiden till både två och tre statsminister tjänster.

Se där har vi ett sätt att få ner arbetslösheten tredubbla antalet statsråd och låt dem dela på lönen.

SvD AB DPS

Sluta mesa - stå upp för demokratin


Hur många ska behöva dö innan den demokratiska världen lyfter bladet från munnen och talar klartext., säkert är det så att de flesta regeringar tror att regimen i Iran kommer att slå till hårt och sen är protesterna över, och har man då satsat på att stödja demonstranterna, då är dörren till Iran stängd för lång tid framöver. Men det finns en skyldighet om man kallar sig demokrat, det är att försvara demokratin och de som kämpar för denna var de än finns.

Visst är det bra att hålla igång en diskussion även med djävulen, och många regeringar har säkert sett Obama:s öppningar mot Iran som en första steg i en lång, mycket lång process där Irans relationer mot omvärlden skulle mjukas upp och en långsiktig möjlighet för landets befolkning att med tiden kunna njuta av frihetens frukter.

Men saker och ting utvecklar sig sällan som det är planerat, se bara på när Berlin muren föll för tjugo år sedan.

länk till site av Iranska "tredje vågen" http://thirdwave88.blogspot.com/

SvD DN DN AB SDS SDS VG VG DB POL EX DB DN AB VG VG DB DN VG DB SvD SvD DN SvD

söndag 21 juni 2009

Mullornas Iran - en feg regim


”Våld är en dåres sista utväg” brukar det sägas, i Iran är våld något man tar till tidigt, och det avslöjar regimen, ljuset riktas på dem och de visar allt för tydligt vad de är för några. Mullorna är ett par maktgalna fanatiker, vi har sett dem förut i Tyskland på 30 talet i det röda Sovjetunionen, och på senare dagar på Balkan. Det är just det de är – fanatiker, för dem finns det finns bara ett svar ochtill det skall du anpassa dej. Vad som utlöser fanatism är oftast rädsla och fruktan, och där hav vi dem i all ynklighet, de rädda mullorna i Iran, beredda att göra vad som helst för att försvara sin makt.

Stöd det Iranska folkets kamp att fritt få välja sina ledare

SvD SvD DN DN DN DN AB SDS SDS VG VG DB DB DN SvD DN AB VG DB EX

torsdag 18 juni 2009

Bye Bye VOLVO


Då var sagan VOLVO över, för om det stämmer att Kinesiska företaget Geely köper Volvo så kan man vara säker på att det inte är bara den produktionslinje för XC90 som de skall bygga upp i Kina som kommer att flyttas, inom en snar framtid så är hela produktionen lagd till Kina och produktutvecklingen utlagd runt om i världen.

Säker kommer en massa Svenskar hjälpa till med uppbyggnaden i Kina, men sen står även de utan jobb. Säkert är att den gamla slogan ”det som är bra för Volvo är även bra för Sverige” kommer att ändras, för en försäljning av Volvo till Kina, en hård diktatur med låga industrilöner, kommer innebära en kraftigt ökad arbetslöshet i Sverige, så bättre hade varit om Koenigssegg och hand finansiärer köpt Volvo istället om man ser till arbetstillfällen

VG SDS e24 DPS

Mullorna är rädda nu


Frågan är hur länge väktarrådet tänker tillåta att de inte har full kontroll över läget längre, frågan är också hur övriga delar av samhället kommer att reagera om demonstrationerna kvävs med våld.

Landets unga befolkning har idag inget minne av den ”revolution” som skedde när Shahen störtades, och få av de unga i framförallt städerna sympatiserar med den världsbild de gamla revolutionärerna representerar. Därför är det en krutdurk som nu långsamt håller på att tändas. Nu återstår att se vad som händer under dagens aviserade demonstrationer.

Demonstranterna behöver stöd från den demokratiska världen, man behöver inte ta ställning för någon kandidat för att stödja demonstranternas längtan efter demokrati och frihet

Mullorna är rädda nu, de kommer att försöka både fredliga och säkert våldsamma lösningar på vad de ser som ett problem, men de är inte säkra på att vinna längre, de gamla revolutionärerna från förra revolutionen finns inte kvar, majoriteten av befolkningen är för ung för att minnas, och de brys sig inte om gammal religös revolutionsromantik utan längtar efter frihet.

SvD DN DN SDS VG VG VG DB DB AB SvD SvD DN DB POL EX EX SvD SvD DN AB VG VG DB DB DN VG DB POL DN SDS SvD DN VG DB SvD

onsdag 17 juni 2009

Tobias Krantz??????

Vem är det?

Ja karln verkar så färglös att dörrar med rörelsedetektor säkert inte öppnas när han kommer nära. Han är säkert duktig och snäll. Men politik handlar inte bara om att var duktig och snäll, man måste kunna kommunicera och agitera för sin sak om man skall vara minister. Finns det ingen annan eller var ingen annan intresserad av jobbet som högskoleminister? Det är de frågor man ställer sig efter detta lite överraskande val.
Till hans fördel kan man säga att man markerar vikten av ministerposten med att välja en person som doktorerat, det är lite skillnad mot gamla sosseministrar där det ofta verkade vara en merit att inte ha nån skolgång alls.

Men det känns trots detta som ett inte riktigt helt rätt val

Men jag hoppa satt jag har fel och det visar sig att det här var en riktig klippa, man kan ju alltid hoppas.

Alla har rätt till demokrati


Det är så att protesterna mot vad som redovisades som valresultat i Iran gäller inte lika mycket ett stöd för Mousavi som en protest mot det system man lider under idag, där de fanatiska Mullorna i väktarrådet i slutändan har all makt. De väljs inte i några allmänna val inte.

När Obama inte vill stödja en kandidat i valet därför att de alla är lika goda kålsupare så visst är det sant, men anledningen är nog en annan, han och USA gör försök att inleda diskussioner med alla i arabvärlden och om han väljer sida så kan han ha valt fel och då är den dörren stängd.

Men man kan alltid välja demokratin och mänskliga rättigheter, och det är viktigt att de som nu demonstrerar i Iran känner att de har stöd. För trots allt så finns det här i den demokratiska världen ”nyttiga idioter” som tycker att nu är ju valet klart och då skall den som vann få vinna, dessa människor fattar inte eller vill inte fatta hur demokratin i Iran ser ut, eller mer bristen på demokrati. Då måste vi stå för demokrati och det skall gälla för alla hela vägen ut.

Det är även i ett vidare perspektiv intressant att se hur det är just de nya medierna som t ex Twitter som tar sig igenom censur och blockerat internet, det betyder att ingen diktatur kan vara säker på att ha den allenarådande makten över medierna i framtiden, det innebär kanske även att dessa media kan utgöra en möjlighet att utöka demokratin i världens länder

DN SvD SDS VG DB POL AB VG POL SvD SvD DN DN SvD VG DB AB


Farligt ute


Peter Eriksson är farligt ute när han kör med påståenden och någon har sagt osv. vad händer med att ingen är skyldig tills motsatsen har bevisats, Peter Eriksson som ändå får betraktas som en rätt sansad och smart politiker, gör väl ett försök att utöka Miljöpartiets agenda så här ett år inför valet.

Men Christer van der Kwast är ändå en av Sveriges mest kontroversiella åklagare, och han har en stil där han kör med tvärsäkra uttalanden, men sen räcker inte det till åtal eller han förlorar, han har också en förmåga att inleda förundersökningar som väcker uppmärksamhet men som inte räcker till åtal.

Men det blir faktiskt lite pinsamt när Peter Eriksson på DN opinion idag skriver ”Det är tyst om Sveriges sannolikt största muthärva genom tiderna” om det är så att han sitter inne med information som kan styrka hans påstående så kan man undra varför han inte lämnat över dessa till åklagaren. För inte har han bara slängt ur sig ett sånt här påstående bara för att någon annan sagt att de hört att det är så, eller att han tror att något är på ett visst sätt.

Dags att växa upp och vara tydlig och inte komma med glidningar osv. det är den lägsta formen av politik


DN



tisdag 16 juni 2009

Mullorna är skakade


Det allena rådande väktarrådet känner att de håller på att tappa kontrollen och har enligt uppgifter nu börjat fundera på att valet skall räknas om i vissa valkretsar. Det räcker inte, om protesterna nu fortsätter så finns en möjlighet att det kan bli större förändringar än så. Den statliga televisionen skall nu ha rapporterat om dödsfall under demonstrationerna igår och detta är något revolutionerande, för televisionen rapporterar bara det som är godkänt, detta kan tyda på två saker dels att väktarrådet är splittrat, eller att media börjar rapportera som de vill, det återstår att se vad som har hänt.

Men fortfarande så krävs att vi i den demokratiska världen stödjer de krafter som nu med livet som insatts slåss för demokrati på Teherans gator. Utan vårt stöd så kan regimen till slut slå ner demonstrationerna som de Kinesiska ledarna gjorde på Himmelska friden storg, och då kan det bli ett blodbad.

AB AB DN DN DN SvD SvD SDS SDS VG VG DB POL POL DAGEN DN VG VG VG DB EX AB SvD SvD AB AB VG VG DB DB DB POL POL VG

Helt galet


Jaha 600 miljoner dollar i statliga garantier, låter ju inte som en helt rolig idé, och att SAABs problem nu skulle vara över i och med att Kungaägget tar över låter som en saga man läste för barnen när de var små - och så levde de lyckliga i alla sina dar.

Vad gruppen av finansiärer har för styrka och uthållighet återstår att se. Sen återstår också att se hur mycket de kommer att lägga sig i driften av bolaget, klart är att det krävs nästan ett mirakel att ett bolag som SAAB som producerat bilar vilka alldeles för få villat ha, nu ska ändra sin produktion och bli lönsamt för första gången på årtionden. Att tro att äggen skall fixa det är bara att glömma, för det är en otrolig skillnad på att producera 20 bilar i en stor hall per år, och att producera 150 000 bilar per år som är SAABs mål de närmaste åren.

Det är ju som om snickaren som bygger 5 villor per år skulle köpa NCC, oavsett hur mycket kapital han lyckats skrapa ihop så är det ingen som tror på honom.

Om det nu skall lånas 6,5 miljarder med statliga garantier i botten, så skall det även betalas räntor på dessa pengar och lånet förväntas betalas tillbaka. För att kunna göra detta måste SAAB sälja ännu mer och bli ännu mer effektivt.

Frågan på svaret, varför Koenigsegg? är troligtvis att ingen annan ville.


AB AB DN DN DN SvD SvD SvD SDS SDS SDS VG DB DB DPS AB DN SvD SvD DB EX EX AB SvD

måndag 15 juni 2009

Bryt Mullornas diktatur


Nu när folket i Teheran vågar livet för sina drömmar om demokrati och frihet, så måste vi i väst ställa oss på de rättfärdigas sida och stödja dem.

Det är dags för Sverige och EU att uttala sitt stöd för omräkning av rösterna eller nyval, att förklara att man inte ser Ahmadinejad som valets rättmätiga vinnare och därför inte som Irans president.

Mullorna hade missbedömt läget och godkänt Mousavi som kandidat, han må ha ett rätt tveksamt förflutet som han i och för sig nu tagit avstånd för, men han är idag mer en symbol för en dröm som många Iranier idag när. 1,5 – 2 miljoner på Teherans gator till stöd för Mousavi, det är lite annorlunda än de som plikttroget viftade med flaggor till stöd för Ahmadinejad igår.

Vi kan inte låta dessa unga människor i Teheran riskera livet till försvar för demokratin utan att lyfta ett finger, det är dags för EU att välja sida, och den sidan är den humanitära, demokratiska sidan, och mor mullorna i väktarrådet som enväldigt styr landet, man får aldrig tveka att stå upp för demokratin, för demokratin förloras så lätt om man inte är beredd att erövra den varje dag.


DN DN SvD SvD SvD AB AB VG VG DB POL POL POL POL SDS SDS DT LV SvD AB POL SvD

Varför förstöra ett i övrigt bra förslag


När man läser de idéer som hitintills kommit fram om en ny skollag så ser det ju bra ut, men om man vill ha en bättre skola, varför då införa en försämringspunkt, nämligen att begränsa komvux, och varför premiera att man får IG istället för att försöka, och sen om det behövs och man senare känner sig mer motiverad, ges möjligheten att läsa upp detta ämne, det betyder ju att man får en regel som skapar en otrolig orättvisa. Jag har genom min egen skolgång och nu sett genom mina barns skolgång att kvaliteten på lärare är otroligt skiftande, lärarkvallitetn är avgörande för vilka betyg eleverna uppnår.

Så Björklund anser att man skall straffas ut för all framtid, bara för att skolan misslyckats med att ge eleven bra undervisning av kompetenta lärare, eller att skolan inte kan ge kontinuitet för eleverna, min ena son har haft fem olika lärare i ett ämne på två läsår, det är helt förödande men det finns säker fler och värre exempel.

Denna brist på undervisning tycker Björklund då skall straffas, bristen på undervisning kräver då att om man vill läsa upp betyg att det finns handledare i form av lärare, jag kan omöjligt förstå vad det är för konstig typ av idealbild man utgå ifrån när man lägger ett sånt här förslag. Dessutom så är det ännu konstigare när man ser att i övrigt så har man tagit tag i en del av skolans problem.

Huvudproblemet är dock kvaliteten på lärarkåren som helhet, det skall dock poängteras att det finns många bra och mycket engagerade lärare i vårt land, men den lägsta nivån måste höjas dramatiskt.

AB DN DN SDS

Fel prioritering


Jag är för upphovsrätten, och anser att denna är en del av äganderätten, vilken är en del av de grundvalar som vårt demokratiska system vilar på.

Men när det visar sig att man nu behöver tillföra 15 poliser (dvs kvalificerade utredare) till de som idag sysslar med att utreda upphovsrättsbrott, så inställer sig frågan vad gör dessa poliser idag?

Sitter de bara och väntar på att få jobba eller gör det något annat idag

När staten inte sett till att vi har tillräckligt många poliser för att ta hand om den i dag existerande brottsligheten, så är det minst sagt tveksamt att man som en konsekvens av nya lagar flyttar poliser till områden ingen arbetade med förut. Oavsett hur viktigt området är så är behovet stort av poliser redan inom existerande områden, och vår rättsäkerhet, respekt för och tron på polisen och åklagarämbetet är redan som det är i farozonen.

Dessa 15 utredare behövs säkert, men så länge vi har en polis och faktiskt åklagarbrist i Sverige så får nog man klara sig på de resurser man har. Då gäller det att prioritera de stora bovarna, staten kan inte hela tiden hålla på och införa nya områden för brottsbekämpning utan att kraftigt tillföra resurser till denna bekämpning.

SvD DN


söndag 14 juni 2009

Björklunds larviga sosselogik


Ett samhälle tjänar alltid på att medborgarna utbildar sig, så kan man verkligen undra vad det är som är så bra i Björklunds nya utbildningsutspel om att man inte skall kunna läsa upp sina gymnasiebetyg. Det är lite som att man har en chans sen är man ute. Hur korkat får det vara? Ena dagen framkommer det i forskningsresultat att en ungdoms hjärna utvecklas fram till ca 25 årsåldern, vilken bra idé att då bestämma att om en person presterat G i snittbetyg fram tills det att han är 18 så skall han dras med dessa under resten av sitt liv.

Om man däremot får IG då är det bara att få hjälp att läsa upp det hela, det luktar nån djävla sosselogik i det hela – alla skall vara godkända men inte mer än de andra. Det betyder ju också att om man har IG rakt igenom så är det sedan ok att läsa upp till MVG, men för den som har G så är det bara lång näsa.

Skärpning Björklund, alla som vill läsa upp sina betyg bör få rätt att göra detta, det är en fråga om att erkänna att alla inte är stöpta i samma socialistiska form, och att man mognar olika. Samhället tjänar mer än det kostar, för inte läser någon upp sina betyg bara för att det är kul att som tydligen vissa verkar tro.


SvD DN AB AB SDS

Mullornas sanna ansikte

Mullorna kommer aldrig att tillåta att fel kandidat vinner i de sk valen man har i Iran, det skall ju dessutom påpekas att det är ju endast godkända kandidater som får ställa upp, så även om det finns skillnader mellan kandidaterna så är det inte som mellan himmel och helvete.

Nu visade det sig att Mullorna helt missat vilken makt de har över folket, åtminstone i städerna. Det är denna typ av total nollkoll som diktaturer har, de tror de har den totala makten över folket, men man kan inte kontrollera människan tankar och längtan efter frihet

Folket har röstat på ”fel” kandidat eftersom de såg en strimma hopp, ett hopp om större frihet och möjligheter.

För tio år sedan slogs studentprotesterna ner på ett brutalt sätt, och risken är stor att samma sak händer igen.

För att förstå vad som händer är det som är viktigt att komma ihåg är att Irans befolkning är mycket ung, och få minns idag shahens regim, och den revolution som skedde. Den fanatism som Mullorna under den grymme ayatolla Khomeini lyckades frambringa på 80 talet, har med tiden falnat, och många av fanatikerna dog i kriget mot Irak, där mullorna skickade ut barn som levande minsökare framför soldaterna endast utrustade med ett pannband där det stod att de hade företräde till himlen och en liten plastnyckel att låsa upp himmelrikets port med.

Men det är viktigt att veta att det är samma fanatiska inskränkta och faktiskt onda män som fortfarande styr Iran, landet som nu eventuellt utvecklar kärnvapen.

Läs även tidigare blogg om samma ämne Iran en brutal diktatur


SvD SvD DN DN AB AB SDS SDS DB VG VG POL DN SDS VG DB POL DN VG SvD DN VG VG DB POL DN SvD VG

lördag 13 juni 2009

Iran en brutal diktatur

Det hela bygger på att ett antal kandidater godkänns av det mäktiga och allenarådande väktarrådet som bestämmer vilka som FÅR bli kandidater till valet som president i Iran.

Troligtvis var rådet säkra på att Ahmadinejad skulle vinna valet men släppte fram en mildare kandidat i form av Mousavi för att ge en chimär av att de har en egen forma v demokrati, som vanligt i en diktatur så visar det sig att de som styr inte förstår vad folket vill och tror på, så Mousavi blev alldeles för populär och visade sig ha egna åsikter om frihet osv. vad gör man då i en diktatur, man ändrar såklart i siffrorna så att ”rätt” kandidat vinner.

Iran är idag en grym diktatur med en president som förnekar förintelsen, men vi får se vad som händer nu. Landet har en mycket ung befolkning och de längtar åtminstone bland de utbildade i städerna efter frihet.

Väst måste stödja de demokratiska krafterna i landet, risken är stor att mörkrets och förtryckets värktarråd med den galne och hårdförde Ahmadinejad som sin frontfigur, med brutalt våld slår ner de ungdommar som med risk för sina liv nu protesterar mot de manipulerade valsiffrorna. Att nu Ahmadinejad skyller nu upploppen på västliga media, lite kul i hemskhet för de gör ju allt de kan för att censurera utländsk media, han gör bara som en feg diktator alltid gör, försöker vända intresset åt någon annastans.


SvD DN AB SDS VG VG VG DB AB DN SvD SDS VG POL DB Dagen DPS SvD DN VG DB POL VG DB

fredag 12 juni 2009

Försvaret försvinner

Nu faller försvaret snabbt, och det verkar vara ett bottenlöst hål. Att värnplikten upphör är väl första steget på att vårt eget försvar avskaffas helt och vi hyr in tex Norges försvar. Det är väl Tolgfors nästa förslag.

Nu är det så pinsamt hur illa ställt i försvaret att det är konstigt hur en försvarsminister kan sitta kvar är bara beviset på att man inte ser det som en viktig post. Ta bara det att vårt flygvapen kommer att kommunicera öppet, för att försvarsledningen ”glömt” bort att det var ett problem. Antingen är folk helt befriade från insikt eller så är de betalda av främmande makt, så totalt värdelösa personer borde ha fått respass för länge sedan. Men i gammal fin Svensk anda så får de vara kvar, för inte skall vi utkräva ansvar inte, det vore ju lite orättvist,

Nu är det dags för regeringen att visa att man tar försvarsfrågan på alvar, anledningen till att fler nu talar om samarbete men Norge eller NATO har intet med någon ny strategi att göra utan verkligheten har nu knackat på dörren så länge att den till slut gått sönder och ingen kan längre blunda för hur illa det är. Det är dags att inse två fakta, ett land har alltid en armé antingen sin egen eller någon annans, samt att försvaret är en försäkringspremie, och har man underförsäkrat så kostar det när olyckan kommer. Det går inte att blunda och hoppas att inget händer.

SvD SvD SvD SvD DN AB AB SvD


En Norgehistoria?


Att Koenigsegg med uppbackning av kapital från Norge skulle vara en bra köpare av SAAB är nog rätt tveksamt, faktum är att lilla Koenigsegg med omsättning 06 på drygt 28 miljoner och 07 drygt 55 miljoner och en balansomslutning 07 om ca 131 miljoner och som gjorde ett minusresultat 07 på nästan 25 miljoner, inte ser ut att vara den allra bästa på att driva egen business varför skulle det då gå så otroligt mycket bättre om man drev SAAB, visst kan man ta med visst tekniskt kunnande men i övrigt så ser synergieffekterna ut att lysa med sin frånvaro.

Frågan för SAAB är vilket mått av inflytande de nya ägarna kräver, SAABs nuvarande ledning har ju idag ett gediget industrikunnande och det är mycket viktigt för deras överlevnad att denna behålls inom företaget och att arbetsro infinner sig, om det skall finans någon framtid överhuvudtaget för bolaget. Sen är det även för hela Sverige viktigt att nya ägare dels kan skjuta till kapital och dels övrig kunnande, för någon stans så krävs det säkert statliga garantier, och med fel ägare så kommer dessa garantier fall ut och då står vi alla där och får betala.


AB AB AB DN DN SvD SvD VG DB DPS DPS DPS SvD DN SDS SDS HD HD BOT DN DPS VG

DB

söndag 7 juni 2009

Vems är felet??


Vem är den skyldige till att Gunnar Hökmark skall sitta i EU parlamentet för Moderaterna?

För alvarligt talat skall man ta EU valet på alvar så krävs mer än ord, det går inte att föra fram en B spelare om man vill se ut som ett A lag.

Hökmark kan ha fördelar som en politisk byråkrat, men herregud karln är ju helt värdelös i media, Inte kan han rå för sin dialekt, men för många så framstår han ju som nidbilden av en Moderat, lite överklassig och som en dryg besserwisser.

Om man skall lyckas i ett val så krävs det trovärdighet och tyvärr varken Hökmark eller Fjellner utstrålar någon trovärdighet eller ett seriöst engagemang. Varför gick FP fram i valet, jo Marit Paulsen, där kan man tala om trovärdighet, bredvid henne framstår bara Hökmark och Fjellner som två pellejönsar. 18,7 % fick Moderaterna faktiskt TROTS att de i EU parlamentet skall företrädas av dessa två herrar.

Så tron på den Moderata politieken är det kanske trots allt inte fel på, men det är företrädarna som måste bytas ut och det snabbare än kvickt.

SvD DN

Orkeslös och slö befolkning


Faktum är att, om det är så att man inte tycker att, yttrandefrihet är viktigt, eller att rätten att demonstrera är viktig, att rätten till ägande är viktig, att rätten till att alla behandlas lika inför lagen är viktig, att religionsfrihet är viktigt, att det är viktigt att vi samarbetar för en bättre miljö mm mm. Så stanna hemma och strunta i valet till EU och strunta i riksdagsvalet.

Tycker man att det är lika ok med diktatur. Om man hellre låter andra bestämma allt åt en, så ok strunta då i att gå till valurnorna.

Det brukar sägas att ett folk får de ledare de förtjänar, och ser man på hur Europas folk gör idag, dvs stannar hemma från valet, så blir man lite orolig

EU valet i Holland är som känt redan genomfört och där fick Geert Wilders parti PVV ett sorts främlingsfientligt och EU ovänligt parti ungefär 15 % av rösterna, med ett valdeltagande på ca 35%.

Hade valdeltagandet varit mer normalt ca 80% hade deras totala röstandel blivit mer kring 7%, anledningen är att anhängare till denna typ av partier, som t ex främlingsfientliga partier och partier typ Piratpariet, är i högre grad röstbenägna än andra, då det mer blir likt en religion för dess anhängare. Därför ökar inte det antalet som röstar på dessa partier speciellt mycket även om själva valdeltagandet ökar.

Runt om i världen så dör folk för rätten att få tycka vad de vill, för rätten att få rösta på den de vill. Här hemma surar vi för att ledamöterna i EU parlamentet tjänar mer än man själv gör, och tycker att det spelar ju ingen roll vad man vill. Det är så pinsamt fel

Gå idag och rösta för demokratin, och för en möjlighet att just dina åsikter kan få ett större genomslag i Europa, varje röst räknas, ingen är mer eller mindre värd. Det är här i Europa som demokratins vagga stod, så inte skall vi vara de första att av ren slöhet ge upp denna.

SvD SvD SvD DN DN DN AB AB SDS SDS SDS POL DAGEN HD HD SvD

fredag 5 juni 2009

Falkvinge, politisk mupp


Det är ju bara tydligare och tydligare, Piratpartiet är ett gäng snåla typer som inte vill betala för sig, det enda som spelar roll är deras rätt att fildela andras slit och svett ostört och utan att betala för sig, i Fokus så uttalar sig lille Falkvinge på ett sätt som borde dödat de flesta som partiledare. Men han är mer som en guru för sina följeslagare och en guru är ju ofelbar..

Han anser att striden står om de mänskliga rättigheterna, men den som tänker till, inser att med detta menar han endast rättigheten för de som väljer att fildela andras arbete. För som han uttrycker det är denna rättighet viktigare än ” – Viktigare än vård, skola, omsorg, kärnkraft, försvarspolitik och skit som de har pratat om i 40 år”

Detta är faktiskt ett trist mått på vårt samhälles intellektuella status när vi har hamnat så långt bort från vad som är vett och sans.

Visst behövs det nya fräscha idéer i politiken, men det är inte nått nytt och fräscht med den typ av direkta plånboksfrågor som PP saluför, det är ju faktiskt lika dumt som när kommunisterna på 70 talet tycket att vi skulle ha medborgarlön och att allt skulle förstatligas.

Gå och rösta på söndag så att vi slipper se mupparna från PP i Bryssel (har du tänkt att trots allt rösta på PP så kan du stanna hemma)

Fokus DN AB AB SDS SvD


Piratpartiet borde fått visa sin ynklighet

Det var ett demokratiskt felgrepp, att inte låta Piratpartiet få vara med i debatten. Det hade på ett tydligt sätt visat vilket litet ynkligt enfrågeparti de i verkligheten är, eftersom de inte har någon åsikt i det mesta som gäller EU så hade det inte heller blivit mycket sagt av deras företrädare.


AB DN SvD

torsdag 4 juni 2009

Dörren är öppen ta chansen


Obama’s tal var mycket väl förberett, varenda ord var vägt på guldvåg, och det var snyggt och smidigt som vanligt när retorikern Obama talar. Man behöver inte vara en stor fan av honom för att inse att detta tal kan göra mer för freden och vår framtida säkerhet i världen än vad något annat tal gjort i historien. Nu kanske jag låter som en dyrkare av Obama och så är inte direkt fallet, utan det är just denna typ av markeringar och ställningstaganden som behövs för att parterna skall våga och faktiskt känna sig tvungna att agera för en framtida fridlig lösning på en av vår tids största konflikthärdar.

USA markerar att även om man är Israels vän så betyder det inte att man är Palestiniernas fiende, och att man kräver att båda parter anstränger sig.

Men viktigast av allt var dock budskapet om att det nu råder en helt ny syn muslimerna i Washington, och att man är öppen för en dialog.


SvD DN DN AB AB AB SDS VG DB POL POL DAGEN

Orkar ni inte tänka?


Hela tiden så möts man av upphovsrättshatarnas faktiskt pinsamma tankar om deras rätt att ta.

Ingen gång har de lyckats förklarat hur den som t ex skriver en lärobok skall få betalt, eller har de tänkt att det inte skall skrivas fler läroböcker? Gång på gång så återkommer deras uppmaning till dem som arbetar med material som omfattas av upphovsrätten, skaffa ett riktigt jobb. Vadå? Vad är det för ett argument? Följaktligen så vill de inte ha något nytt att fildela utan är helt nöjda med det som finns idag. Ungefär lika smart som när patentverket i USA för 100 år sedan ansåg att allt var uppfunnet och tänkte avveckla sig självt.

Hela deras sätt att tänka bygger på att de inte har tänkt klart, antingen fattas förmågan eller så orkar de inte tänka längre än till sin egen plånbok. För det är ju den som styr deras ställningstagande, för om man brydde sig om kulturen så bryr man sig även om de som framför och skapar kultur. men skit i dem, de skall ju skaffa riktiga jobb

Bara för att det är lätt att ta nått så betyder inte att det skall bli lagligt att ta

SvD SvD



onsdag 3 juni 2009

Stackars människa


Maria Norberg har skrivit en insändare i Svenskan där hon ondgör sig över att Mc Donalds delar ut olika leksaker till pojkar och flickor i sin ”happy meal”, men vad är det frågan om, du kan ju göra ett aktivt val och be om pojkleksaken istället.

Tydligen så anser hon att detta påverkar hennes barn mycket mer än vad hennes uppfostran gör! Och att denna därmed omintetgörs, lite trist att hon inte har större tro på sig själv.

Men det blir ju rent pinsamt när hon tror att företag skall fungera som en form av politiskt korrekta institutioner. Om hon är missnöjd så handla inte där. Om man inte gillar att en bank ger sina medarbetare höga bonusar så byter man bank, det är helt enkelt väldigt enkelt. Men vissa har visst för lite att göra och går runt och blir upprörda och vill att världen skall anpassa sig efter deras tankar om vad som är rätt och fel.

Väx upp och använd din energi till något mer angeläget än vilken leksak ditt barn fick i ”happy meal” på Mc Donalds


SvD SvD SvD

Utan koll i landet blåögd


Det är på gränsen till pinsamt hur dåligt säkerheten fungerar för våra folkvalda, det går en röd tråd av aningslöshet och slapphet genom SÄPO, hur kan SÄPO tillåta att man har riksdagsgaraget i samma lokal som en lastkaj där vem som helst kan komma in. Om så är fallet så måste det minst finnas bevakning där.

Skall man jobba med hotbilder, så måste man ju förstå att garaget måste vara en perfekt plats att placera en bomb i. Det är ju tydligen bara att knalla in, och göra vad man vill i lugn och ro.

Dags för en SÄPO att göra hemläxan och göra det som man borde gjort för årtionden sedan, nämligen en säkerhetsanalys av byggnader, personer och eventuellt bostäder där våra folkvalda vistas.

Frågan är, vad betyder detta för SÄPO? Omorganisation? Byte av ansvariga som inte har kunskap eller förstått sin uppgift? Som vanligt händer väl ingenting

SvD AB DPS SDS AB AB

Wanja vill rikta om bössan mot Elmehagen

Det blir lite skumt när det nu ser ut som om man till varje pris vill få det att se ut som om förre VD Elmehagen i AMF är en riktigt stor bov, och därför inte skall beviljas ansvarsfrihet vid bolagsstämman i AMF. Det ser ut som om man vill rikta om strålkastarna bort från Wanja så att hon skall komma så helskinnad som möjligt ur det hela.

Vem vill ta ett jobb i ett företag där styrelsen är politisk efter detta? Den politiska världen är helt annorlunda än vad de flesta är vana vid och då gäller andra spelregler, fakta är inte så viktigt utan här gäller det enbart att ha förtroende hos en opinion, och i Wanjas fall är denna opinion medlemmarna i LO.


SvD DPS DN SvD

tisdag 2 juni 2009

Kina är en grym diktatur


Det går inte att komma ifrån att Kina är en diktatur, och en diktatur vill inte att folk tycker på något annat sätt an det som de styrande tycker är ok, för annars så faller diktaturen. I Kina avrättar man folk med nackskott och säljer deras organ på den svarta marknaden för organhandel. Folk försvinner i åratal i fångläger utan att anhöriga vet var de är, bara för att de ha ren annan åsikt än den som regimen godkänt.

Sluta blunda för vad det är för en diktatur. Sluta hymla, och tala klarspråk om Kina, EU borde kunna vara tydligare än vad man hittills varit. Beroendet av världsekonomin är tyvärr fortfarande stort, men i en lågkonjunktur borde finnas utrymme för politiskt påverkan. Faktum är att Kina behöver oss mer än vad vi behöver dem för billiga varor.

Nu blockeras alla sociala media på ett redan censurerat Internet i Kina inför 20 årsdagen av massakern på den himmelska fridens torg. Regimen är rädd, mycket rädd för att folk ska få reda på sanningen, är men det så måste man veta att man har fel, alltså borde de vara redo för påtryckningar.

DN SvD SDS AB DN DN


Bunden ränta något för den dumme

Det finns ingen anledning att binda räntorna, det har faktiskt aldrig funnits någon anledning. Om man räknar från vilket tillfälle som helst de senaste 20 åren har den som haft rörlig alltid tjänat pengar jämfört med den som har bunden ränta under en lite längre period.

Finns det något bättre sätt att snuva bankerna på pengar, nej knappast. Har personligen alltid skrattat åt bankernas dumma reklam om ”att sova gott om natten” dvs när de tycker att betala fyra procent högre ränta är att sova gott om natten. Några stackare har de förståss lurat på vägen. Men det är ju nästan på gränsen för otillbörlig marknadsföring att köra med påståendet att om man betalar mer sover man bättre.

Nu höjer bankerna den fasta räntan för att gardera sig för vad som skall komma framöver, återigen skall tydligen den försiktige stå för fiolerna för bla Swedbanks vilda lekar i balticum, och den gode Ingves tycker visst att bankerna står säkra och klarar mer än vad som de klarat hitintills, men vem kan lita på en riksbankschef som var ensam om att höja sin styrränta i höstas, varför skulle han ha rätt idag? sen varnar han för fallande bostadspriser, jaha då måste han väl i konsekvensens namn sänka styrräntan igen, för ökade bostadspriser var ju en viktig parameter när han var inne på högräntetåget.

SvD SvD DN DPS DPS



måndag 1 juni 2009

Allt är globalt

Därför är Moderaternas idé om en Europeisk finansinspektion en utomordentlig tanke, Sanktionsmöjligheter måste följa i dess spår och att man godkänner aktörer att agera inom EU. Idén borde dock följas upp av att Europol skall kunna arbeta på ett tydligare operativt överstatligt sätt inom t ex finanssektorn, och precis som Folkpartiet föreslagit bör de kunna arbeta som ett Europeiskt FBI

SvD


Reservatet Stockholms innerstad


Faktum är att så fort någon idé om förändring av innerstan dyker upp, det kan vara nya slussen, förslag om höga hus osv, så brakar det loss, skönhetsrådet och andra som anser sig veta hur det skall vara, tycket inte om att något förändras.

 Faktum är det största hotet mot Stockholm ser faktiskt ut att vara dessa grupper, då det utan undantag reflexmässigt förfasar sig över och säger nej till alla förslag om utbyggnad och förändring av Stockholm. En stad som inte utvecklas dör, och då försvinner arbetstillfällen osv. under 60 och 70 talen var det tvärtom, då revs det och förändrades utan dess like, och det sättet att hantera staden vill ingen ha tillbaka.

 Varför inte ta en studieresa till Berlin och se hur man kan utveckla en stad, där nya områden kan bli en turistmagnet. Man har till och med vågat bygga om det gamla riksdagshuset, och ersatt den förstörda tak kupolen med en utsiktskupol av glas för turister, dags att vakna Stockholm innan alla andra åker ifrån oss. Eller varför inte åk ännu kortare och ta en tripp till Köpenhamn eller Oslo, där vågar man och det är mycket uppskattat. Men med Svenska skönhetsråd och liknande så hade inget hänt vare sig i Köpenhamn eller Oslo

 En stad skall leva och förändras, inte vara ett reservat bevakat av de förändringsrädda 

SvD SvD SvD SvD