tisdag 21 september 2010

Outbildade, unga och korkade väljer Sverigedemokraterna

Inte speciellt förvånande så visar det sig nu att låg eller näst intill obefintlig utbildning ökar risken för att man väljer ytterlighetspartier, andelen unga och lågt utbildade är stor bland SD:s väljare. Uppgiften till Hr Björklund kan inte bli annat än att köra hårdare på utbildningsspåret, så kan vi i ett lite längre perspektiv slippa sina här för landet pinsamma partier.

Den som har dålig utbildning har sämre förutsättningar i vårt samhälle och kan lätt känna sig alienerad, mindervärdig, hotad och rädd. Då behöver man någon att skylla sin situation på och man behöver någon som kan stå längre ner på stegen – invandrare är då en grupp som man kan placera ett pinnhål längre ner på stegen, riktigt bra är om de bryter och ser annorlunda ut, då är de så lätta att peka ut och Sverigedemokraten och andra kan då känna sig lite förmer och att de inte längre står längst ner på stegen.


SvD SvD DN DN DN DN DN DN GP EXP HD DAGEN SvD

36 kommentarer:

 1. De som röstar på kommunismen är lågutbildade, våldsamma individer som haft problem genom hela livet. Och dessa anses vara okej? Hellre SD än V!

  SvaraRadera
 2. öööööööhhhhhh
  Lägg ner!

  SvaraRadera
 3. Hade du varit lite påläst om SD och om massinvandringsproblemen i Svedala så hade vi sluppit dessa inkompetenta blogginlägg

  SvaraRadera
 4. De outbildade verkar finnas på vänsterkanten. Hjärntvättade kommunister och socialister hoppas jag slipper i nästa val, när Ohlys parti inte kommer in i Riksdagen.

  SvaraRadera
 5. Jag är högutbildad och röstade på SD.
  Ni ska inte dra alla över en kam! ;-)

  SvaraRadera
 6. jag är liberalkonservativ (till skillnad från alliansen som är ett gäng sossar), högutbildad med dubbel examen (civilingenjör och civilekonom) och jag röstar SD. Jag vet många som mig som gör samma sak, delvis i protest mot sossealliansen, delvis pga den odemokratiska stämningen och hjärntvätten i media och delvis pga invandringen de facto är ett stort problem.

  SvaraRadera
 7. Alla statsvetare och media har fel. En väldigt stor del av SD-väljarna är välutbildade människor med jobb.

  Det finns antagligtvis en par logiska argument bakom stämpeln "Ung, lågutbildad LO-medlem" (Eller 'dum' som elitistiska människor som du själva säger)

  Många citerar undersökningen utanför vallokalerna strax efter stängningen på valdagen. Jag tycker det verkar logiskt att den som faller in i kategorin "inget att förlora" är mer benägen att uppge att de röstat på politiskt obekväma och enligt etablissemanget oönskade SD. Personligen skulle jag aldrig uppge att jag röstade på SD om jag hade gjort det och fått frågan.

  Sedan kan inte det enkelspåriga, osofistikerade och arroganta etablissemanget acceptera att folk inte röstar som de vill, och därför känns det nog bättre för er som sitter på era höga och självinförskaffade moraliska hästar att se ned på SD-väljaren som en lägre stående varelse, för då sover ni bättre. Hur kan SD väljaren inte se att Kejsaren har nya kläder??

  SvaraRadera
 8. Både jag (högutbildad och inte direkt ung längre) och min persiska fru röstar på SD. Liksom de flesta av hennes persiska vänner. De har sett igenom medias asiktsfascism och själva läst igenom SD's partiprogram.

  SvaraRadera
 9. Idag började jag läsa Julia Caesars bok ”Världsmästarna” som kom ut nu i veckan. Jag hinner nog inte recensera eller ens läsa ut den innan söndag, men jag tänkte redan nu skriva några ord om den. När jag bläddrar i den ser jag en del tabeller och många hänvisningar till olika undersökningar, så den verkar vara väl underbyggd.

  Vem är Julia Caesar? Hon beskriver sig som en journalist med lång erfarenhet från yrket. Att skriva under pseudonym har hon valt av hänsyn till sina nära och kära. Det har jag full förståelse för. Jag bloggar under pseudonym av samma skäl. Sverige är inte så fritt som det utger sig för att vara, något man snart inser när man börjar kritisera de "heliga" dogmerna.

  Eftersom hon är en journalist är det intressant att läsa vad hon skriver om sin yrkeskår. Här följer ett litet smakprov:
  Politikerna har genomdrivit en totalt orealistisk och katastrofal invandringspolitik, Journalisterna har gjort den möjlig. Bland annat genom att alldeles för sällan ställa frågan varför?"
  ...
  "Varför vågar knappt en enda journalist ifrågasätta invandringspolitiken och det mångkulturella samhället?”

  ”Politikerna har gillrat en fälla. De har låtit klyva världen i två halvor, en god och en ond. På den goda halvan har de placerat sin idé om det mångkulturella samhället. De har dekorerat med marsipan och spritsat enbart med goda och vackra ord som 'alla människors lika värde', 'tolerans', 'solidaritet', 'ansvar', 'berikning', 'resurs för framtiden' och 'jämställdhet' i sockerkristyr ovanpå. Humanitära mantran som är just dekorationer men är tomma på innehåll.
  Den andra halvan är svart av skam och skuld. Där står det 'rasism', 'främlingsfientlighet', 'islamofobi', 'fiska i grumliga vatten' och andra fula saker. Där hamnar alla som ställer sig kritiska till invandringspolitiken och rentav ifrågasätter den.

  Den svarta halvan är en skamvrå. Där ska de klentrogna stå och fiska i sina grumliga vatten tills de har kommit på bättre tankar. Metoden har onekligen varit effektiv. Genom att hänga skylten RASIST på alla kritiker har politikerna lyckats med den enastående bravaden att tysta och lamslå en hel nation.”Olyckligtvis har politikerna själva ramlat ned i den fälla de gillrade. Och de tog journalisterna med sig i fallet. Där kravlar de omkring, fångna i sin svartvita tudelade värld, och hittar inte ut. De är fångar i samma fästning. Det vi ser är att journalisterna så till den grad har lierat sig med den politiska makten att man kan tala om en internalisering av den statliga ideologin om det mångkulturella samhället. Det vill säga, de har så till den grad införlivat ideologin i det egna psyket att de inte längre är medvetna om det ...

  I Sverige behöver man inte ens skrämma eller tvinga journalisterna för att göra dem till maktens lydiga redskap. De har alldeles frivilligt gett upp sitt obeoende och förvandlats till troende, nästan som om de vore religiösa. De är så förlamade av politisk korrekthet att de har blivit apatiska.”

  SvaraRadera
 10. @Anonym 19:12: Att man är högutbildad utesluter inte att man är korkad. Hade de som röstade på SD haft något vett i skallen hade de insett att deras politik och budget är rent trams. Att då rösta på det anser jag vara ganska korkat.

  SvaraRadera
 11. Jag röstade på Sd är inte speciellt ung och har Ek mag.

  Men moralpaniken är ju total i ankdammen nu och det måste finnas en anledning till att SD kommit in i riksdagen. En anledning som inte kan vara att Sverige tagit in för mycket invandrare senaste 30 åren. Eller att folk tröttnar på den så politiskt korrekta media som skriker rasist så fort någon nämner ord som invandrare eller skägg.

  SvaraRadera
 12. I rättvisans namn bör det nämnas att kommunisterna och sossarna har störst antal lågutbildade, analfabeter och bidragstagare.

  SvaraRadera
 13. Jag är högutbildad (Bachelor-grad + Master-grad), kommer från övre medelklassen, har över 70.000 i månaden (+ bonus) och röstade SD.
  Och så är jag invandrare (från Norge).

  Normänn är inte lika politisk korrekta som svenskar. Vi debatterar med meningsmotståndare. Vi låter inte vår statskanal mobba enskilda partier eller tysta dom ner. Sånt händer bara i diktaturer (och i Sverige förstås).

  SvaraRadera
 14. Kan vara för att högutbildade har råd att flytta ifrån segregation? Bättre blunda för att än ta tag i problem? Lågutbildade är de som utsäts för problemen. Hade höginkomsttagarna flyttat till förorterna hade SD fått mer röster. Man röstar alltid utifrån sig egen situation.

  SvaraRadera
 15. He He

  vilket gensvar

  faktum är att många här försöker visa att de visst är högutbildade och inte så unga längre, och trots detta röstade på SD, kan så vara men då hamnar ni tydligen i gruppen korkade, så var det med det.

  SvaraRadera
 16. Om man är emot att fördela folk/grupper i fack, och vill bekämpa "rasism" och förakt, varför går man då ut med så osmaklig och kränkande förklaring till varför dom fått så många röster?

  Nu menar jag att media nyanserar outbildade och arbetslösa till ett pack idioter som inte förtjänar rätten till existens, men vad säger man om alla invandrare som är i precis samma situation och har dåliga förutsättningar till en examen i juridik.

  SvaraRadera
 17. Till den "högutbildade" höginkomsttagaren från vårt kära grannland Norge vill jag bara vara väldigt tydlig och förklara att då jag har delar av mina rötter i Norge så har jag intresserat mej även för Norsk politik, och i Norge är man i gemen mer rasistisk än vad vi är i Sverige, den norska självbilden är tyvärr rätt självgod, vilket har resulterat i att man anser sig vara lite förmer, (dock anser många norrmän att svenskarna anser sig vara förmer än norrmännen, vilket är fel, för tyvärr så bryr sig svenskar inte särskilt mycket om Norge.

  jag ha räven kommenterat Norsk politik på blogg i VG och faktiskt har många norrmän tackat för de klarsynta analyserna och bett mig fortsätta med min granskning av Norsk politik och norsk rasism.

  Att vara konservativ betyder inte att man är rasist utan tvärt om att man sätter sig in i frågor och därefter drar sina slutsatser, och med kunskap så blir man inte rasist

  SvaraRadera
 18. @anonym 20:12

  vad är det för media som anser att arbetslösa inte ens har existensberättigande, att vara outbildad är inte detsamma som att vara korkad, dock hjälper en utbildning ofta till när det gäller att skapa förmågan att inhämta information och fakta och till ett kritiskt tänkande, men det betyder inte med automatik att man är klok. det är lättare att manipulera och lura en outbildad befolkning än bildad

  SvaraRadera
 19. De komiska med det hela är att SD-hatarna helt har missuppfattat SD. De har även missuppfattat väljarkåren, med fördomen om att det enbart gäller outbildade lantisar som kör traktor och leker med husgrisen på fritiden, människor som aldrig någonsin har sett en invandrare. Det har dock visat sig att SD:s väljarkår består av väljare från SAMTLIGA partier, även från högern. SD är en folkrörelse, och inför nästa val kommer de ta än fler mandat om inget händer, speciellt om de blir mjukare och mer liberala i sin övriga politik.

  SvaraRadera
 20. Tror att arbetslösa ungdomar som tappat hopp står för en del röster(i media ofta kallat missnöjesröster). Detta är vad massarbetslöshet och social utslagning skapar. Men precis ett antal inlägg här påvisar så är det också grupper rika på både ekonomiskt kapital och utbildningskapital som helt enkelt är högerextrema och invandringsfientliga.

  SvaraRadera
 21. Per: hellre korkad än hjärntvättad och lättmanipulerad av aftonbladets och expressens rubriker. Jag gissar att du läser expressen och anser att det är världens bästa tidning, artiklarna är trots allt inte för långa och komplicerade.

  SvaraRadera
 22. Det som är mest komiskt är att du omedvetet kallar stora delar av Europa "korkat", även länder som är betydligt mer framgångsrika, både ekonomiskt och samhällsmässigt genom lägre frekvens av kriminalitet och social oro.

  SvaraRadera
 23. Många SD-politruker som kommenterar här. Kul att se att mina skattepengar kommer till sådan nytta. Kuriosa: i sann Procter & Gamble anda satsade SD mer (skatte?)pengar på sin valkampanj än MP och V sammanlagt. Och fick knappt hälften så många röster som dessa två partier sammanlagda.

  SvaraRadera
 24. till anonym 20:27

  Intressant att du nämner "länder som är betydligt mer framgångsrika, både ekonomiskt och samhällsmässigt genom lägre frekvens av kriminalitet och social oro". Det finns nämligen inga sådana länder. Jag har bott långa perioder i i stort sett alla länder i västeuropa, och ingen kommer ens i närheten av Sverige vad gäller kombinationen av social trygghet och ekonomisk framgång.

  Däremot är det ju så att många andra länder i europa har haft främlingsfientliga partier i sina parlament i åratal. Då det dessutom är så att Sverige har europas mest välutbildade befolkning är det väl knappast en överaskning att vi är ett av de sista länderna att få in dessa pajasar i vårt parlament.

  SvaraRadera
 25. Tror inte det är så konstigt att SD som nyetablerat(med åkesson i spetsen) och felaktigt förknippats med rasism och massivt mediauppbåd i negativ betoning kan ha ställt till det med väljarantalet. Men trots det, fick dom en markant uppgång så det var knappast ett nederlag, gämfört mot MP och V. Men visst, dom fick nog en del sympatiröster efter all mobbing, men jag tror garanterat att dom fått fler om media och politiker stått opartiskt och lämnat häxjakten åt väljarna. - Låt inte politiker och media bestämma din åsikt.

  SvaraRadera
 26. Bra sagt!

  Om man verkligen bryr sig om Sverige slösar man inte bort sin röst på ett parti som driver bara ett par frågor. Att man gör det ändå tyder bara på okunskap, ignorans eller brist på utbildning. Och för Guds skull, ni som röstar på dem ändå, sluta smyga och stå för era åsikter för att ni skall tas på allvar. Föreställ er Sverige styrt av ett gäng okända individer!

  SvaraRadera
 27. SD får röster från alla samhällsklasser!
  Själv har jag den högsta akademiska examen man som kan få i Sverige och jag röstade på SD. Mitt beslut att göra så är baserat på att jag vill värna yttrande- och åsiktsfrihet i vårt land. Vi har en massmedia som inte liknar andra länders. Journalisterna försöker inte på något sätt vara objektiva i sin nyhetsrapportering. Det bedrivs allt för mycket åsiktscensur i Sverige. Vi har ett uselt debattklimat som förhoppningsvis vitaliseras med SD:s inträde i riksdagen.

  SvaraRadera
 28. Det roligaste är att det är fint med lågutbildade låginkomsttagare som röstar på vänsterflanken, emedan motsvarande fenomen hos de som röstar på SD är något man ser ner på.

  Jag röstar på SD men orkar inte debattera varken ämnet, min utbildningsgrad eller min intelligens. Det är slöseri med tid. Bara att luta sig tillbaka och betrakta hur de rabiata motståndarna obekymrat trampar runt i klaveret.

  Hoppas dock på en fredlig utveckling och en debatt som lämnar sandlådan inom en inte alltför avlägsen framtid, då nuvarande situation är synnerligen kontraproduktiv.

  SvaraRadera
 29. Rolf Atterbom/ London22 september 2010 07:51

  Om man får tro alla kommentarer här så består tydligen SDs väljarkår av personer som är eller är nästintill professorer. mer troligt är väl att SDs väljargrupp försöker lyfta sin egen bildnings och intelligensnivå utöver vad den verkligen är. för inte en av dessa professorer vågade skylta med namn till skillnad från bloggaren, slutsatsen får väl bli att de som kommenterat gärna vill vara eller framstå som intelligenta och därför ljuger om sin bildningsgrad

  SvaraRadera
 30. Men låt oss slippa fler plattityder. Analysen är ytlig, ofullständig och rent ut sagt tramsig.

  SvaraRadera
 31. Sverigedemokrater skiljer sig från majoriteten av svenskar på en viktig punkt: De har en stor portion av civilkurage.

  SvaraRadera
 32. Anonym 12:50 om dumhet vore civilkurage så hade du rätt,

  bäste "et vis vitae" dina försök att framstå som en klok och eftertänksam SD anhängare faller bara på sin orimlighet

  SvaraRadera
 33. Jag tänker inte grisa ner mig genom att duellera i smutskastning med någon som uppenbarligen inte förmår något annat.

  SvaraRadera
 34. Sanningen ingen vill knysta
  om förblir sanning ändå;
  det kan man lita på.
  bÖgpesten sprids i det tysta.
  Eldskrivet bör det stå.

  Dagsljus måste man tända!
  Sanningen enbart är god
  nog! Med klarsyn och mod
  måste man ryggen nu vända
  dem som har tveksamt blod.

  Riskgrupper bara? Nej, basta!
  Fördomsfull är man ej.
  Lögnernas konterfej
  måste man ständigt förkasta
  tveklöst med tydligt Nej.

  Hur liken samlas i högar!
  Här hjälper alls ingen vård!
  Framtidens kyrkogård
  vimlar av heterobÖgar,
  det är sanningen. HÅRD.

  SvaraRadera
 35. Ja, de outbildade verkar finnas på vänsterkanten.

  SvaraRadera
 36. Här sitter alla anställda på Statoil och låtsas att dom är högutbildade. Kalle 25 år som hoppade av grundskolan kan enkelt skriva "Jag är högutbildad! Jag har trippel magisterexamen i kvantfysik och jag röstar på SD!" för på internet är det enkel att dölja sin identitet.

  Ni lurar bara er själva, korkade Sverigedemokrater!

  SvaraRadera