fredag 9 april 2010

Skatteverket, en härlig statlig myndighet

All som utför ett arbete och får en ersättning för denna skall i enlighet med våra skattelagar även betala skatt för denna inkomst. Lite kul när de jagar bloggare som får produkter tillsända till sig och anser att de skall skatta för dem så länge de i sammanlagt från varje enskilt företag under ett år överskrider 225 kronor, härlig uppgift för bloggare att spara produkter och värdera dessa för att sen se om de vid årets slut har överskridit 225 kronor.

Visst kan en del bloggare säkert leva rätt gott på sitt bloggeri, svårigheten är att beskatta deras sk inkomster för önskade och oönskade gåvor, faktum att med det resonemang som skatteverket har så borde tidningar eller annan media som får t ex gratis musik, gratis biobiljetter, gratis konsertbiljetter i hopp om att någon journalist recenserar dessa även de betala skatt för detta, eller skall kanske den recenserande journalisten förmånsbesattas för att han eller hon får se en film, pjäs eller t ex konsert gratis?

Även om skatteverket svämmar över att glada byråkrater som inte annat än längtar efter att sätta tänderna i krystade och ologiska regler, tyda dessa och sen driva jakten på de som de anser bryter mot reglerna, och att det finns en massa personer som är avundsjuka för att de inte får hudkrämer och skor hemsända till sig, så räcker det inte för att införa vansinniga regler med omöjlig gränsdragning

Reglerna blir kring detta skulle bli rent Kafkalika så lägg ner helt enkelt

2 kommentarer:

  1. Skit i och betala skatt överhuvudtaget. Låt var och en klara sig bäst man kan. Djungelns lag. Bygg dina egna vägar och ordna med din egen sjukvård.

    SvaraRadera
  2. detta är vad som händer då vi lever i en demokratisk diktatur i vårt sk välfärds land sverige m skyhöga skatter o sk fri sjukvård mm

    SvaraRadera