torsdag 8 april 2010

Vem kan man lita på?

Utan att ta ställning till om Thomas Quick är skyldig eller inte så kan man konstatera att en del av de bevis som radats upp inte håller, benbitar visade sig vara lim, trä och syntetmaterial, det som skrämmer är den undermåliga förundersökning som har gjorts och att beslut fattas på felaktiga grunder – man vill till varje pris ha någon dömd.

Nu är Thomas Quick känd och därför är massa personer engagerade i vad som har hänt, men hur många har dömts eller friats pga undermåligt utförda förundersökningar eller som i det här fallet rena felaktigheter, man skulle rent ut sagt kalla dem för vad de är, nämligen förfalskningar.

Nu har vi alltså en situation där en av Sveriges mest kända brottslingar kan visa sig vara oskyldig. Vad säger det om vår rättsapparat? Det är en skandal utan dess like, för ingen kan inbilla mej att detta är en engångsföreteelse, för då har den upprepats gång på gång bara på honom eller?

Tyvärr så står nu hela rättsapparaten vid skampålen, från polis, åklagare över domstolarna till försvarsadvokater – hur många andra sitter felaktigt eller inte alls i fängelse pga av liknande brist på kompetens etc. när en av Sveriges mest kända brottslingar som borde ha utretts extra noga, nu på punkt efter punkt verkar vara dömd på felaktiga grunder.


SvD DN SDS GP HD DN

2 kommentarer:

  1. Vem kan man lita på? Ingen som tillhör rättsväsendet i varje fall. Thomas Quick. Möjligt att han är skyldig till en del av brotten. Men det här med benbitarna som var trä och lim.....Alltså Den där tjocka övergödda idioten och oduligen van der kwast och den där andra idioten holk, Kwasten tycker jag någon skall köra upp ett kwastskaft i arslet på fanskapet så det kommer ut i ena ögonhålan på:n. Den där andra idioten holken den borde någon trycka in en en holk och verkligen stänga om den saten. Dom där två dårarna har levt gott på Quick lögnerna. Åklagare och poliser, vårt värsta samhällsgissel vi någonsin haft. Inget ansvar alls. Så är det.Poliser som ljuger, åklagare som ljuger, tingsrättens ledamöter fattar inte så särskilt mycket mer än attkunna läsa av tiden på sitt armbandsur, domaren i är tingsrätt, samma döskalle som dom där första, kwasten och holken. Tänk att para ihop ett kwastskaft med en fågelholk.. Vad skulle detta kunna bli? Läste för ett tag sedan om domaren i gävle som kör omkring i gammal obesiktigad skrotbil. Inget straff? Näe. Ännu värre: Polisidioten som hade 2,66 promille när han var ute och körde bil. Hamnade i diket för han var totalrökig. Straff? Näe, för han var väl buksvåger med den där kwasten eller kanske med den där domaren cavallin i gävle som kör omkring i obesiktigad bil...fy fan!

    SvaraRadera