tisdag 20 januari 2009

Men vad nu då har nån vaknat

Äntligen

nu händer något, i sista minuten känns det som, eller är det för sent? har i många år känt mej alldeles för ensam med åsikten att vi inte kan rusta ner förren vi vet att världen har blivit fredligare, Sverige är ett för litet land att gå före, man kan inte skrota försvaret ena dan och kasta bort alla miljarder vi investerat, stoppa huvut i sanden, för att sen titta up en dag när allt nästan gått för långt och se att vi visst inte har så gulliga grannar, priset för oss skattebetalare kommer att bli högt för politikernas otroliga okunskap. Men det är väl så att vi har och får de ledare vi förtjänar.

Men är det inte helt otroligt, hur kan det ta sån tid, det är ju ingen nyhet för någon hur Ryssland styrs, och vilken syn på världen dess ledare har. Putin en gammal KGB officer, vaför skulle han ha en syn på omvärlden som liknar den vi i västeuropa har.

Det har i många år varit önsketänkande från våra politiker och självklart har det på kort sikt varit billigare i kronor och ören att tycka att nu är Ryssen snäll så vi behöver inget försvar längre.

Sanningen är denna att precis som man har en försäkring för sin bostad, även om man inte tror att något kommer att hända, men man vill vara på säkra sidan, så måste man betala försäkringspremien varje år för sitt lands oberoende, dvs vi behöver ett försvar som kan möta vad omvärden kan hota oss med, och visst är det bra om vi kan gå samman med andra för att hålla ner kostnaderna men om vi inte kan erbjuda oss andra något varför skall de dela ut sina resurser över vårt land?

men ok då, äntligen nån som tar tag i den här sörjan - bra jobbat Björklund

Svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar