fredag 30 januari 2009

Krossa rutor som en installation???

Nu öppnas oanade möjligheter

Efter Konststuderande Odells psykbluff öppnas oanade möjligheter för det som vill hantera sin brottslighet som ett konstprojekt.
Om ingen form av sanktion drabbar Odell så bör det vara fritt fram för all som t ex krossar rutor, misshandlar andra osv att anföra som skäl och ursäkt att det är en del av ett konstprojekt som skall presenteras och sammanfattas senare.
För varför skall bara konststuderande kunna gömma sig bakom ”det är ett konstprojekt”. Är det så att konst endast är till för och kan uppfattas och förstås av en elit som har tolkningsföreträde och rätt att hantera människor, saker och händelser som de vill i konstens namn, eller är konsten en allmän rättighet och något för alla som vill att utöva. Det är väl ändå det sistnämnda som är fallet, och i konsekvensens namn så är det då tydligen bara att köra på stenhårt och sen förklara ”det är ett konstprojekt”.


DN Svd

7 kommentarer:

 1. Ville bara säga att din sammanfattning är utomordentligt bra och logisk.

  SvaraRadera
 2. På vilket sätt är det jämnställt att posera sinnessjuk och att misshandla en annan person? Ytterst luddigt resonemang du för där. Viss skillnad att posera som sinnessjuk och att misshandla någon.

  SvaraRadera
 3. Nej jag anser inte att det är luddigt att jämnställa missahndel med att posera sinnesjuk (hon måste vara det för att göra en sån grej). Du fattar inte att jag slår ned och sparkar sönder dig i ett syfte att provecera. För att påvisa samtidens råhet och att konst gör ont såååå ont.

  SvaraRadera
 4. Eller kanske är det jämnställt därför att eleven sparkade, slogs och bet i polis och vårdpersonal medan hon spelade sinnessjuk?

  SvaraRadera
 5. Självfallet kan inte rutkrossning eller misshandel jämställas med en konstnärlig installation. Den senare utförs ju av en konstnär och som vi fått lära oss de senaste dagarna står ju dessa över oss vanliga dödliga i samhället. Vi fåkunniga och kulturellt obildade får istället hoppas att konstnärsintelligentian någon gång skulle tycka som vi. Fan tro att det kommer att ske...

  SvaraRadera
 6. Anna Odells tilltag har enligt henne/konstfack en funktion att öppna ögonen mot psykvården. Men, är det inte då journalistik hon sysslar med. Ett klassiskt walraffande. Förvisso med dålig moral och etik, vilket på journalisthögskolan förmodligen fått henne utkastad

  SvaraRadera
 7. Konstfack bör givetvis stå för fiolerna för detta kostsamma bedrägeri och inte skattebetalarna. Polis och sjukhus bör skicka varsina räkningar till Konstfack.

  SvaraRadera