fredag 1 januari 2010

Alla dessa opinionsundersökningar

Ack o ve! Så det går!

Det går ju för tusan inte en vecka innan det kommer en ny opinionsundersökning, och alla är de så säkra på att just deras undersökning visar vad befolkningen vill, dock skiljer de sig åt nått helt otroligt ibland, roligast är nog att höra hur personer från de olika undersökningsföretagen så seriöst förklarar svängningar i opinionen och varför det är just så här nu, som om det var det absoluta sanningen, och nästa dag en representant för en undersökar konkurrent som förklarar nått helt annat.

Skall man vara lite glad den här gången så är det att SD ser ut att hamna utanför riksdagen enligt SKOPs undersökning, å andra sidan hamnar visst även KD där på utsidan så allt är väl inte frid och fröjd.

att MP går framåt beror väl på två faktorer, dels har det under undersökningsperioden varit enormt fokus på miljön, och MP har hittills aldrig behövt bevisa någonting, de är ett oprövat kort

SvD DN

1 kommentar:

  1. Stämmer så bra så. I december kom det 7 opinionsundersökningar.

    Ditt synsätt på MP och deras siffror ligger det en hel del i. De har som parti inte granskats speciellt mycket. Dessutom lär debatten om klimatat i samband med Köpenhamnsmötet ha gynnat dem. Jag kan tänka mig att det komemr bli ändring på det när de olika blocken mer närmare presenterar sina alternativ på hur Sverige skall styras efter valet.

    SvaraRadera