fredag 1 januari 2010

Den globala ekonomins baksida

När det gäller, är det nationalism och rädslan för konkurrens mot sin egna kvarvarande varumärken som spelar roll, därför blir det ingen som får köpa SAAB, snacket om att de som har lagt bud på SAAB har planer som är orealistiska och att de inte har någon bärighet. är rent struntsnack, om GM inte var rädda för vad SAAB kan bli i någon annans händer så varför inte sälja och låta köparen ta kostnaden för nedläggning osv.

Nu ser GM möjligheten att sälja ut fler delar av SAABs verktyg, produktionsanläggningar osv, och på så sätt få in en del av nedläggningskostnaderna, visst hade det varit ett antal miljarder mer i kassan om de sålt SAAB, men nu slipper de framtida konkurrenter, och det är det som är den viktigaste punkten för GM.

När det gäller jobb är USA mycket närmare GMs huvudkontor än vad avsides Sverige är, samma sak kommer att gälla för Volvo och nye ägaren, Kinesiska Geely


För övrigt vill jag önska ett Gott Nytt År


AB SvD DN GP DPS SDS

3 kommentarer:

 1. Varför tror du att det är så???
  varför tror du att GM anstränger sig för att hitta en seriös köpare?
  Jo för att de är seriösa, och inte vill att vem som helst köper SAAB och invaggar alla i falska säkerhet

  SvaraRadera
 2. Allan
  faktum är att GM skiter fullständigt i jobben på SAAB och de är rätt trötta efter att ha pumpat in miljarder i företaget.
  de vill inte ha en framtida konkurrent
  de vill heller inte stöta sig med marknaden i skandinavien, och låter därför det hela ser ut som om de överväger olika alternativ, men det finns bara ett för dem,

  hoppas dock att jag har fel

  SvaraRadera
 3. Hm istället för att skylla på andra, det är ju inte bara SAAB som har problem i Sverige. Se på svenska bolag som Ericsson, Sony Ericsson, Försvars SAAB, etc...

  Det stora problemet i Sverige är att komptensnivån bland, svenska arbetare, chefer , fack ombud mm är så låg. Att vi i produktion och utveckling ägnar oss åt fel saker.

  Men det kanske är lättare att skylla på andra. GM, Fords, SONY mm.

  Det vi i Sverige måste göra är att börja kaval upp armana och börja jobba hårt och rätt.
  Varför kan inte ingenjörer på SAAB, Sony och andra bolga med rätt managment starta helt nya företag. Jag tror att vi kan det med rätt politik samt att vi slutar att skylla på andra.

  Se på junior kronorna istället för att gnälla och tjura efter föra VM förlusten mot Kanada, biter man ihop, lär sig och har anpassat sig till motståndarnas spel utan att förlora det svenska. Precis så måste det svenska samhället göra, dvs sluta gnälla, och börja jobba.

  SvaraRadera