lördag 9 januari 2010

Så djävla enkelt

Varför vill inte GM sälja SAAB?

Jo de vill helt enkelt inte att deras egna varumärken skall kunna få konkurrens av ett bilmärke och en modell som delar teknik och plattform med GM s egna Opel och Buick.

För annars borde de kasta sig om halsen på de som vill ta över det svarta hålet SAAB, dels skulle GM få en slant och dels så slipper de nedläggningskostnaderna för vad de kallar en kontrollerad avvekling. Men det spelar ingen roll, de ser bara att någon annan får tillgång till deras egen teknik och skulle konkurrera med GM.


Dessutom har GM redan sålt det som de tror de kan sälja utan att konkurrera med dem själva, dvs GM har aldrig haft för avsikt att sälja SAAB, de har ansett att SAAB har varit så integrerat i GM och har så mycket av GM teknik i sin nya modell att de skulle vara som att sälja ritningarna till sina nya bilar till en konkurrent. Spelet och det har bara varit ett spel, att låtsats att man vill sälja SAAB är bara till för att all skall tro att det är seriösa som företagare.


AB DN DN DN SvD SvD SvD SDS DPS HD GP GP GP GP GP SMP SvD DN GP SvD

2 kommentarer:

 1. En bra analys.
  Helt rätt.

  SvaraRadera
 2. Jag skrev följande kommentar på ttela´s hemsida igår;
  ____________________________________
  GM är inte och har inte varit intresserade av att sälja SAAB. Dom vill inte släppa tekniken i nya 9-5 till en framtida konkurrent utan det blir billigare eller rent av mer vinstgivande att integrera teknologin fullt ut i OPEL´s sortiment.

  Hela försöket att sälja till Koeningsegg är ett spel för galleriet. Skulle inte förvåna mig om det gänget har fått betalt av GM för att spela med och sedan hoppa av i december när det börjar bli för sent för andra aktörer att hoppa på tåget.

  Sverige är ett litet skitland för GM, dom skiter fullständigt i hur svensken resonerar. Tur är att svenska staten inte gått in och betalat ut skattepengar till GM som bara hade fört dom ur sverige direkt. Dom pengarna kommer behövas för stödåtgärder nu.
  _________________________________________
  Inte långt bort ifrån din åsikt!

  Lev väl!

  SvaraRadera