onsdag 4 februari 2009

Dags Påvens första pudel

Påven bör göra en pudel

Så pinsamt för Påven att lyftandet av bannlysningen av SSPX och dess biskopar hamnade i rampljuset. Antingen så hoppades påven på att han skall bli den som stärker och samlar katolska kyrkan, eller så finns det dunklare och mer oklara mål. Att ta historierevisionister som Richard Williamsson in i katolska kyrkans gemenskap är förhoppningsvis bara en tabbe av monumental storlek och inte en del av något annat. För inte kan påven dela Williamssons syn på att endast 200 000 till 300 000 judar dog i tyska läger och att gaskammarna inte existerade. Williamssons påstående såsom andra revisionister ger att de måste förklara vart de övriga nästan sex miljoner judar som mördades i koncentrations och utrotningslägren under andra världskriget tog vägen, eller anser han att de aldrig har funnits

Williamsson och hans gelikar fråntar dessa judar och andra som mördades deras existens, de fråntar överlevande och vittnen deras upplevelser, vilket nästan är värre an dåden, Nazisterna dokumenterade vad de gjorde och var i viss mån stolta över sitt fasansfulla dåd. Williamsson säger bara att ingen har dött i en gaskammare, helt sjukt.

Fundamentalister är alltid farliga för en fundamentalist vet att alla andra har fel, och den som har fel är farlig i deras ögon och måste på något sett elimineras. I SSPX fall är väl det att endast SSPX medlemmar kommer till himlen och vi andra hamnar någon annan stans, med Williamssons sett att se det har vi väl heller aldrig existerat.

Det som skrämmer är dock att Vatikanen skyller på SVT, det är väl inte SVT som tagit revisionister och fundamentalister i sin famn. Att försöka lägga ut dimridåer kring händelsen väcker bara fler frågor, försöker Vatikanen dölja ännu mer otäck fakta eller? Om inte så är fallet borde Påven skaffa nya PR rådgivare och göra en klassisk pudel.


SvD DN DN2 aftonbladet

2 kommentarer:

 1. "Fria" SVT får väl tåla att Vatikanen synar deras s k undersökande journalistik i sömmarna också. Tillåt mig tipsa dig om detta blogginlägg som förklarar bakgrunden:

  http://dantesnyheter.kristkonung.se/#post470

  och denna film i ämnet: http://www.youtube.com/watch?v=Hm1MgZm4bmU&feature=channel_page

  SvaraRadera
 2. Om jag är rättinformerad så är Williamsson en av fyra (4) biskopar i SSPX vilket automatiskt gör honom till en av de viktigaste företrädarna för SSPX. Självklart faller skuggan tung över SSPX om man låter sig företrädas av en person med dessa sjuka åsikter, vilka omöjligt kunnat vara okända för SSPX grundare m fl.

  Sen är det något skumt på gång, varför ska SVT be om ursäkt? Påven och Vatikanen har uppenbarligen gjort en tabbe av enorma mått. Då får man bita i det sura äpplet och konsekvenserna av detta.

  Vill vara mycket tydlig med att jag har inga speciella aversioner mot katolska kyrkan som sådan, alla har rätt till sin tro. Men varför försvara dumhet och misstag låt oss lära oss något av detta istället! Det är av yttersta vikt om man företräder många människor antingen man är företagsledare, politiker eller överhuvud för en religion, att man förstår konsekvenserna av sitt handlande, att man kalkylerat riskerna, att man rätt fakta för att fatta ett beslut och sist men inte minst om det blir fel, försvara inte felet utan rätta till detta och kanske be om ursäkt om det kan behövas.

  SvaraRadera