torsdag 10 december 2009

Rasistiskt Skåne skickar SD till riksdagen

Återigen tvingas man se hur en mer och mer tydlig grupp svenskar som anser att just det att man fötts som svensk betyder att man har bättre gener än de som fötts någon annanstans, och om det vill sig illa begåvats med mörk hy och ett för svenskar svåruttalat namn.

Men faktum är att i övrigt så visar inte dessa mängder av opinionsundersökningar inget annat, för det skiljer rätt mycket åt mellan de olika undersökningarna. Alla talar de om statistiskt säkerställda förändringar osv, vadå säkerställda?

Det är nästan skrattretande att se hur de olika opinionsinstitutens företrädare talar med stort alvar som om deras egna opinionsundersökningar var en exakt vetenskap. Detta trots att det kan komma en annan undersökning samma dag som visar nått helt annat.

Det man kan vara övertygad om är att väljarna blir mer och mer otrogna sina partier och mer och mer rörliga även mellan blocken, därför borde intresset för undersökningarna med tiden bli mer och mer ointressanta. Men idag är nog Per Schlingmann Moderaternas parisekreterare lätt stressad


SvD SvD AB DN DN SDS EXP Exp HD

9 kommentarer:

 1. När de säger statistiskt säkerställd förändring innebär det att det resultat som fåtts ligger utanför standardavvikelsen från förra mätningen.
  Det har alltså inget att göra med att det är ett mer exakt resultat än förut, bara att det är en förändring från förra gången, och det är olika för olika mätningar.
  När de däremot säger att förändringen inte är statiskt säkerställd, ja då ingår förändringen i standardavvikelsen, dvs ingen förändring har skett egentligen. Standardavvikelsen är större beroende på hur många du frågat och vilken approximation du gjort till fördelningskurvor osv.
  Ingen påstår att det är en exakt vetenskap, men det är en bra approximation, förutsatt att du frågar tillräckligt många

  SvaraRadera
 2. Född i Sverige men med guds hjälp skåning... ;-)

  SvaraRadera
 3. Bäste Lilli
  jag hoppades att rubriken skulle locka dej till nya inlägg, och se du var en lättfångad fisk

  SvaraRadera
 4. Anonym
  jag undvek kursen i statistik, för att det var så erbarmligt tråkigt tyckte jag, det kan ju vara så att det är så som du skriver som är det som man menar. dock skall man vara mycket misstänksam inför dessa säkra statistiker, en av litteraturens kända har fällt en bra kommentar om just statistik

  " det finns tre sorters lögn
  - lögn
  - förbannad lögn, och
  - statistik"

  Mark Twain hade nog mer rätt än han visste, när han skrev detta

  SvaraRadera
 5. Du som har den här bloggen har en rejält skev uppfattning om vad rasism innebär. Alla människor på jorden kan helt enkelt inte sägas ha nån slags allemansrätt till svenskt medborgarskamp. Hur svårt är det att greppa egentligen? Sverige är ju på väg helt åt helvete, vi har en massiv arbetslöshet, rejält sjunkande utbildningsresultat, en sjunkande kollektiv IQ till och med. (nu runt 98 tid 101)
  Givetvis finns det svenskar som är rasister. Men den största rasismen finns ju bland invandrarna. Det är ganska enkelt att se på tex våldtäktstatistiken där invandrare är gravt överrepresenterade samt svenskar överrepresenterade som offer för dessa rasistiska brott. Detta samhälle vi har nu går helt åt helvete med fortsatt massinvandring samtidigt som jobben flyttar ut, utbildning samt snitt-IQ sjunker. Det är helt fel invandrare vi får hit. Sverige har absolut inget behov av analfabeter och lågutbildade människor från kvinnoförnedrande fascistiska kultursfärer.
  Hoppas såna som du vaknar upp innan Sverige blivit TOTALT förstört.

  SvaraRadera
 6. Jag fattar inte hur svenska politiker från dom sju etablerade partierna,kan uppträda på ett sådant arrogant sätt mot sitt eget folkslag och öppna upp för massinvandring av analfabeter och islamister från hela världen som ska leva på den svenska välfärden för resten av sina liv!
  Svenskarna ska stå tillbaka för dessa invandrare som inte har någon anknytning med Sverige alls!
  Den som uttalar sig är främlingsfientlig och rasist det har svenska politiker bestämt!
  Ni är inga politiker som vi ska rösta på!

  SvaraRadera
 7. Lite info till de klent utrustade såsom Anonym 17:15

  under 2008 invandrade 101171 personer till Sverige av dessa var 17853 svenskar som flyttat tillbaka till Sverige från arbeten eller studier i annat land dvs ca 17%

  74067 var från ett något annat land än de nordiska,

  från Irak kom flest invandrare 12103 man skall då komma ihåg att måna av de som flytt Irak är kristna från Bagdad (dryga 3% av befolkning var kristna innan kriget, och de bodde nästan uteslutande i Bagdad)de är ofta akademiker.

  från Somalia 4064 personer, är det de som du kallar analfabeter som översvämmar vårt land?
  om de kom hit 4000 per år i tio år så krävs för att de skall sänka vårt lands snitt IQ med 4 procent att de har så lågt IQ att de inte ens kan gå, se, höra eller tala, så problemet med en eventuell sänkning av IQ ligger mer hos dej och dina gelikar än åt en liten invandrargrupp från ett land där det finns analfabetism.

  Intelligens är förmågan till tänkande och analys. vilket verkar vara något du inte fått för mycket av.

  SvaraRadera
 8. Jag har en annan fundering när slutar man vara invandrare? Jag menar vi har ju alla rört på oss mer eller mindra, titta på USA tex, men vad är det som gäller.

  SvaraRadera
 9. Du skulle bara veta... Skriver du ÄNNU mer om Skåne nu, bassemand...?

  SvaraRadera