torsdag 31 december 2009

GEELY stöds av mördare

Va bra!?

så här på sista dagen på året så meddelar Kinesiska Geely att deras köp av VOLVO stöds av deras egen blodsbesudlade regim, en regim som fängslar, förföljer och dödar de som vill ha demokrati, en regim som tillämpar dödsstraff och säljer de avrättades organ, ett land som har portabla avrättningsstationer där organen direkt kan plockas ut, ett land som kraftigt har begränsat medborgarnas tillgång till Internet. Listan kan göras hur lång som helst.

Men vi fortsätter göra affärer med mördarna, visst ger utökad handel utökade kontakter och influenser och på så sätt kan man tycka att landet öppnas mot omvärlden, men på den del som gäller rätten att tänka, tycka vad man vill och fritt få välja sina företrädare har inga framsteg gjorts. I och väst så lockas alla av de stora möjligheterna i detta enorma land med sin billiga arbetskraft.

Rätten till demokrati och frihet, rätten att få uttrycka sina åsikter fritt, skall inte begränsas av landsgränser utan bör gälla alla lika mycket. Därför är det viktigt att vi påpekar och markerar mot missförhållanden var de än finns.


SvD DN SvD

5 kommentarer:

 1. Ptja .. gör man affärer med folk som mördar andra så kan man dock inte klaga på de som gör affärer med de som mördar oss... Den poetiska rättvisan är total. Jag väntar bara på att den mentala delen hos människan skall utvecklas långt nog att hon kan lära sig att se detta samband.

  SvaraRadera
 2. Från ett land som mördar till ett annat som mördar.

  SvaraRadera
 3. Här har visst gänget som snurrar upp sig själva lämnat kommentarer

  Gott Nytt år på er alla

  SvaraRadera
 4. Om man nu ska blanda in bilar i detta ovanstående ämne så kan man inte köra någon bil när alla länders tillverkare är skyldiga till dessa mord.Så knepigt det blev nu va !?. :)

  Pelle

  SvaraRadera