torsdag 3 december 2009

Vad menar V och MP?

Sedan länge är det i Sverige förbjudet att planera att utföra brott i det begreppet ingår att uppmana andra att begå brott i att man då vill få ett brott utfört, den juridiska termen är stämpling till brott

Nu blir V och MP oroliga när Sverige säger sig vara beredda att omformulera lagen lite så att den kommer i samklang med en konvention i Europarådet och ett rambeslut i EU som tagits tidigare. Utökning av lagen är att det gäller även brottsplanering för brott som skall begås utanför Sveriges gränser.

Menar V och MP att planering av terrorbrott eller brottslig verksamhet som skall begås i annat land inte är något som vi i Sverige skall lägga oss i, vilket skulle ligga i linje med deras protektionistiska syn på omvärlden. Men de menar säkert att det kan finnas grupper som har ett legitimt skäl att planera brott och mord, om oskyldiga dödas så får väl ändamålen helga medlen, allt i en gammal kommunistisk syn på sina medmänniskor, men vad menar MP?


SvD

2 kommentarer:

  1. De flesta motståndsrörelser är terrorstämplade och/eller använder våld. Att uttala stöd för en sådan rörelse är då att stödja terror.

    Att säga till ett annat land att de måste skära ner sina offentliga utgifter för att få ett lån från t.ex IMF. Väl vetande att en sådan nedskärning kan innebära att kanske hälften av landets sjukhus måste stängas blir väl att tvinga ett land att utföra eller hindra utförandet av något vilket kan leda till att landet destabiliseras.

    SvaraRadera
  2. Definitionen av motståndsrörelse är minst sagt vid, men en sådan som är stämplad av FN eller EU som terroriströrelse borde räcka för att bli dömd, många är motståndare till lagligt valda regeringar tex kan säkert Talibanerna ses som motståndsrörelse av vissa

    SvaraRadera