torsdag 3 december 2009

Gangsterstaten Kongo

Det gå inte att komma ifrån att de två norrmän som arresterats och dömts till döden för mord i Kongo, befann sig på en tveksam plats med ett tveksamt uppdrag, med tveksam utrustning, om än områdets väl dokumenterade stökighet kan motivera beväpning.

Men varför skulle de vilja döda sin inhyrda chaufför?

Och varför då göra det i den bil de hyrt?

Och varför på uppdrag av Norge?

När domen föll förra gången så ville domstolen även döma dem för spioneri för Norge, och att de var där på uppdrag av den Norska regeringen och Norge krävdes då på 4 500 miljoner i skadestånd.

Man behöver inte ha mycket fantasi för att inse att det är en korrumperad dom och domstol som dömer på det sättet, de vet att de inte kan bevisa att norrmännen genomförde mordet men försöker pressa Norge på en stor slant för att gå med på en deal där de skickas hem till Norge


Nu när dödsdomen upprepats så kvarstår fakta att gangsterlandet Kongo behöver pengar och genom domen så visar de vilken låg nivå rättssäkerheten har i Kongo, domen är bara ett försök att byta norrmännens liv mot pengar från Norska staten


AB TV2NO VG POL TV2 TV2 SvD DN AB VG VG VG TV2NO 2NO SDS

13 kommentarer:

 1. Ikke 500 millioner søta bror, vi snakker 4,5 MILLIARDER! I første rettsak var det 3500 MILLIARDER!

  SvaraRadera
 2. Ok missade fyran skall vara 4 500 miljoner - ändrar detta

  SvaraRadera
 3. lol- det er krav på 4,5 milliarder kroner. Men kravet fra enka er avvist pga manglende betaling av et gebyr til retten. Fælt å si det, men det er god underholdning dette.

  SvaraRadera
 4. dette sier noe om intelligensen til negere,

  SvaraRadera
 5. Og den siste kommentaren sier alt om deg.. flaut...

  SvaraRadera
 6. Hoppas inte Sverige betalar ut några bidrag via SIDA eller annat som kan hamna i fickan på denna regimen.
  Gör
  vi det borde det skickas en not att alla bidrag dras in from den dagen en sådan dom slås fast. Vi ska hjälpa söte bror om vi kan!!

  SvaraRadera
 7. Skall bli intressant att se hur den Norska regeringen hanterar detta dilemma. Betalar Norska regerigen så kan vi förvänta oss en trend med "rättsliga kidnappningar" av västerlänningar åklagade för diverse brott.

  -Säkert mera nogrant planerade och trovärdiga.

  SvaraRadera
 8. Sa vad skall vi kalla alla VITA landers kollisnatorer som valtagit Afrika under 100 tals ar skickat slavar till Amerika stulit naturtillgangar vem f-n ar det som ar gangster???
  Sluta med era rasistiska och korkade kommentarer man blir sa trott.

  SvaraRadera
 9. Norge har fått et stort problem. Hvis de betaler en krone til Kongo, kan dette sette et presidensfall for fremtiden. Vi ser hvordan piratene i Somalia har hele verden i sin hule hånd. Hvis Norge gir etter her kan andre land senere fengsle folk, om de har forbrutt seg eller ikke, og bruke disse som gisler mot betaling.

  SvaraRadera
 10. Krister

  jo visst har du rätt, vad händer nästa gång? men risken är inte bara Norges utan hela omvärldens, ingen kan gå säker i framtiden, men å andra sidan så är ju inte Kongo nått hett turistland direkt

  SvaraRadera
 11. Ikke godt å si hvordan det vil gå med de to stakkerene i Kongo. Retten og dommerene skjønner ikke hvilket lavmål, eller hvor latterlig de ser ut for resten av verden. Total mangel på inteligens. Oppfører seg som korrupte, onde apekatter! Nemmelig - apekatter!

  SvaraRadera
 12. Sedan Kung Leopolds dagar så har de civila i
  Kongo fått den utbildning som krävs för att hävda sitt lands rättigheter.
  Att det nu kommit två scandinavier till Kongo före detta Belgiska Kongo, vill man härmed visa upp att kränkningar av landet, inte accepteras. man bör först anmäla sin närvaro till polisen,i väntan på pass. Helst i förväg innan man reser, men man kan snällt pallra sej till polisen i Kongo och anmäla sin närvaro.
  om man är där som journalist eller studera tigrar och lejon eller skjuta elefanter(det bör anmälas först.)
  de civila Kongo bör slänga ut dessa två tillbaka till det hål de kom ifrån- Norge.

  SvaraRadera
 13. Dessa 2 tomtar var i Kongo och pysslade med farliga saker. Låt dem ruttna. För många filmer typ "krigshundarna". de förtjänar allt de får.

  SvaraRadera