lördag 19 december 2009

USA och Kina i samma hörn

Det borde vara pinsamt för Obama att hamna i samma ringhörna som diktaturen Kina, det stora problemet i USA är att miljö är något som hamnar långt ner på befolkningens agenda, och då går det inte att få igenom åtgärder för att rädda miljön varken i de lagstiftande församlingarna i USA, för många särintressen styr, och att viljan att sitta kvar över nästa val är större än viljan att göra rätt.

Kina däremot skiter tydligen högtidligast i alla miljöproblem, och det är ju signumet på en diktatur att man dels kan skita i vad alla andra tycker samt att en diktatur aldrig genererar breda framtidsvisioner som bygger på en helhetssyn.

Trots allt finns ett par ljuspunkter och den största är att miljön har nu mer än någonsin hamnat på dagordningen världen över, må vara på olik nivå, men dock den är nu på agendan,

Miljöpessimisterna ser ju allt i ett oändligt mönster av att utsläpp i förhållande till produktion och förbrukning är tex 100 idag om produktionen och förbrukning stiger med 50 så ökar miljöpåverkan lika mycket.

Problemet är då att man halt bortser från de framsteg som har skett den senaste tiden och att man utgår ifrån att den tekniska utvecklingen helt avstannar idag.

Att Volvos kommande elbil kan vara en del av en revolution av bilparken bortses helt ifrån


svd svd svd svd svd DN DN AB VG VG

1 kommentar:

 1. Jobba på efter deadline, bra - Plasten nästa

  Plast är fantastiskt, men tyvärr börjar våra plastproblem bli oöverstigliga, globalt, regionalt och nu lokalt. Samordning är lösningen: Var i näringskedjan hamnar slutligen plastpartiklarna? De höga plasthalterna, tusentals plastpartiklar per kubikmeter havsvatten, som konstaterats i alarmerande globala rapporter, sedan 10 år tillbaka, har nu upptäckts även i Sverige, vi insåg inte att problemen med plastsopor var så stora. – Dags att agera NU!

  d2w® kontrollerbar plast (bioplast) kan göras nedbrytbar utan utsläpp av metan. Plasten efterlämnar inga fragment. d2w® kan återvinnas med vardagsplast (se www.biodeg.org/position-papers/recycling ), eller förbrännas för energiåtervinning. d2w® kan provas enligt krav ASTM D6954-04

  Mer information finns att läsa på:
  www.switchpac.se/kommun

  ÖSTERSJÖN – ”första havet med rätt plastpolitik”

  Därför har vi också lanserat oss på Facebook. Välkomna att vara med!
  – Nu finns vi där – Miljöpåsen ,,, sprid länken!
  http://www.facebook.com/group.php?gid=102972310204

  SvaraRadera