söndag 7 februari 2010

Att styras av okunskap

Man kan inte säga annat än att man blir mörkrädd när man ser den såkallade Tea-party rörelsen i USA som har en rätt förvirrad syn på verkligheten, märkliga plakat i sina demonstrationer, om att Obama är den mest framträdande kommunistiska president USA haft osv. det är tyvärr så att det finns i USA en rätt stor grupp människor som kallar sig konservativa där deras syn på omvärlden och tillvaron inte är konservativ enligt en politisk måttstock utan den är helt enkelt obildad, inskränkt och korkad. När nu Sarah Palin som för oss i Européer upplevs vara den mest tydliga representanten för denna dåliga sida av USA tydligen förs fram som en ledarkandidat av denna rörelse finns det viss anledning till oro, hon har efter det valfiasko som hon själv var en rätt stor del av blivit ratad av det republikanska partiet och inom politiken varit kall fram till detta, vi får innerligen hoppas att Tea. Pary rörelsen inte blir mer än en krusning på den politiska ytan i USA, för med Sarah Palin som president kommer vi längta tillbaka till George Bush

DN SvD POL SvD

20 kommentarer:

 1. Intressant. Kan vi som inte känner till dumheterna i fråga få exempel?

  SvaraRadera
 2. Mycket förvirrat inlägg. Det närmaste jag fann som knyter an till verkligheten var väl "som för oss i Européer upplevs vara den mest tydliga representanten för denna dåliga sida av USA"

  Nyckelorden är föreställningen om 'oss Europer' av vilka det 'upplevs' ngn metafysisk sanning långt bort. Men det är förekommer ju fler tydliga försök att 'dumförklara' över stora avstånd.

  Som sagt, det kan inte finnas någon djupare kunskap och förståelse om politik bakom detta ...

  SvaraRadera
 3. Bäste Jonas N
  hela inlägget bygger på att läsaren är insatt i eller förstår politik dels i USA och internationellt, kunskaper som med utgångspunkt av din kommentar ser ut att fattas

  SvaraRadera
 4. Som jag sa: Ditt inlägg kan i bästa fall förstås som ett exempel på aningslösheten från ett europeiskt perspektiv. Där det går till precis som du beskriver, man tro och tycker en massa man inte har en aning om. Och inbillar sig att man är så mycket smartare än dom dumma amerikanerna. Det kryllar av sådana. Och i media lär du knappast få höra ngt annat heller.

  Vad jag säger handlar inte om Bush vs Clinton/Gore/Kerry eller Palin/Biden/Obama (där kan man ha olika åsikter om politik och potential).

  Vad jag påtalar är de rent parodiska stereotyper man vill anbringa från andra sidan Atlanten utan att ha en aning om vad det handlar om.

  SvaraRadera
 5. Återigen
  problemet med att se världen objektiv om man står för nära den är i ditt fall allt för påtaglig

  att bilden av republikanska partiet i svensk media är hårt färgat av en vänstersyn på USA är helt klart, men det betyder inta att allt är fel, och då jag personligen har bla republikanska vänner i USA som även de ser Palin som en fara, så är det nog dax för dej att försöka ta bort skygglapparna och upptäcka att en annan syn inte automatiskt är fördom eller fel - lycka till

  SvaraRadera
 6. Aha, du har komisar i USA. Då måste du ju vara expert! (Not!)

  Allvarligt!? Du skriver nämligen inte att där finns olika uppfattningar om saker och personer. Du skriver ngt helt annat. Vet du ens vad du skrivit? Om inte läs en gång till!

  Men du har ju inte bara fel i din beskrivning av politiken och vad som är de olika sidornas ståndpunkter, du har ju fel om rena sakfrågor också ..

  Men det är är väl därför du först skriver:

  1) Dom är korkade, man blir mörkräff, och sedan
  2) Hos dig saknas kunskaper, följt av
  3) Ta av dig skygglapparna, där finns olika åsikter (sic!)

  SvaraRadera
 7. Jonas
  din iver att verka klok och analytisk överträffas bara av din förmåga att trycka på fel tangenter när du skriver, tyvärr så ger ingen av dina försök något lyckat resultat

  SvaraRadera
 8. Just så! Du verkar ha hittat en mer lagom nivå för din 'argumentation'

  Men jag skall låta dig fortleva in din värld av 'fjärranalyser' i mörkret (som du ju var rädd för).

  SvaraRadera
 9. betyder det att jag kan se fram emot att slippa dina kommentarer framgent, eller skall du fortsätta med att se på världen med en fjortonårings ögon och reagera därefter,

  att återerövra verkligheten var tydligen något du övergav snabbt efter ett lätt patetiskt försök, och i ditt fall var det nog lik bra det, för speciellt mycket av verklighet ser du inte ut att hitta

  SvaraRadera
 10. Som sagt, du verkar ha hittat en för dig mer passande nivå där med dina fjärranalyser (dock fortfarande ologiska, förvirrade med många fel)

  Att jag skulle kunna lära mig ngt av dig i frågan håller jag nog för helt otänkbart. Du verkar ju inte ens vara medveten om vad du själv har framfört för påståenden här.

  'Jag har en kompis i USA som håller med mig ... '

  Såpass!?

  Dina resonemang är ju snarare på en nivå värdig en inte allt för bright SSU-tonåring, som sen börjar spotta och fräsa när du blir emotsagd.

  Men visst skall du slippa mina kommentarer framöver. Jag tittade in här mest bara för att se ytterligare en beskäftig tyckare med ett trängtande behov av att sälla sig till skaran och säga:

  'Jag tycker också Palin är dum. Jättedum faktiskt! För det vet jag, och vi är jättemånga som tycker så'

  Och det fick du ju sagt ovan, och dessutom fylla på med lite mer lika djupsinniga analyser.

  Lycka till med tyckandet!

  SvaraRadera
 11. Det verkar inte ha gått in i ditt huvud vad min blogg och andra bloggar är, det är ett tyckande baserat på olika nivå av fakta och kunskap, i mitt fall en hel del fakta och kunskap hos andra mindre av båda, men en blogg är inte ett forum för en universitetsuppsatts eller liknande, då orkar ingen alls läsa bloggarna, och de blir ointressanta

  till skillnad från en larviga blogg kommentatorer som du. är jag övertygad om att min kunskap om det republikanska partiet är oändligt mycket större än din egen, då jag faktisk arbetat för dem. Om du nu är en sån här liten MUFare som skall försvara USA och det republikanska partiet oavsett vad de gör så hoppas jag bara att även du växer upp en dag, även om det inte ser ljust ut

  SvaraRadera
 12. Njae, snarare verkar det som om du måste skjuta från högten i blindo mest hela tiden ... och träffbilden blir därefter också.

  SvaraRadera
 13. Som jag nyss skrev och som du återigen demonstrerar: Skott från höften, i blindo, och träffbild därefter.

  Förklaringarna i din urprungspost är mest förvirrat tyckeri, inkl några fel, och dina försök att istället attackera mig är också både förvirrade och fel i samtliga gissningar.

  Det spelar ingen roll ifall du kopierat flygblad, delat ut dessa & kamanjknappar eller tom knackat dörr åt republikaner. Jag pratar heller inte om att där finns folk med dina åsikter eller dem du beskriver. Sådana finns garanterat (bevisligen, i ditt fall). Jag pratar om de saker du vill förklara mha av tyckandet. Det är där det blir så förvirrat. Du har nu i ett antal kommentarer försökt 'förklara' en person du har noll koll på. Det är metoden det är fel på, när du tror att dina gissningar är förklaringen till något utanför din egen förställningsvärld ...

  Men lycka till med att skärpa logik och perceptiv förmåga. Du verkar ju inte direkt mottaglig för mina råd ...

  SvaraRadera
 14. kul när allt du skriver passar så väl in på dej själv,

  för din info var jag alltså inte oavlönad volontär i republikanska partiet,

  Om du besatt lite mer kunskap om just politik så hade detta kunnat vara en intressant diskussion, men nu set det mer ut som om du vill gör dej viktig, och efter nått år på universitet vill briljera med uttryck som du ser som bevis på kunnande och lärdom.

  sen har du återigen inte förstått bloggandets grundidé

  SvaraRadera
 15. Teapartyrörelsen är ju inte en rörelse i sig utan skapat av olika grupper konservativa med (starkt) stöd av Fox News. Det är inte vänstern som blåser upp dessa företelser utan förminskar dom.

  Sarah Palin är en annan företeelse även om hon också är sponsrad av det politiska nyhetsnätverkt Fox news. Sen är det klart att den amerikanska politiken framstår som löjlig när konservativa liberaler är vänster. Socialliberaler är ju satan själv. Det är faktiskt skadande för USA och det är extrema uppfattningar även för USAs del (historiskt). Det handlar om folk som inte vill administera sitt land. Myndigheter ska helt enkelt göra ett sämre jobb. Men reformer för att stödja ett nattväktarsamhälle ska inte till. Samtidigt vill de fortsätta att visa sin militära makt paradoxalt nog.

  SvaraRadera
 16. "betyder det att jag kan se fram emot att slippa dina kommentarer framgent..."
  Du har "förstått bloggandets grundidé"? Du vet att du kan ta bort inlägg du inte gillar. Jag rekommenderar att du börjar med det, med tanke på att du inte kan ta en enda kritisk kommentar utan att gråta som en bitch och förolämpa dina gäster. Du vet, de där som är själva föremålet för din verksamhet.

  "din iver att verka klok och analytisk överträffas bara av din förmåga att trycka på fel tangenter när du skriver..." -- okej början om man gillar lama attacker utan argument, bortsett från att du inte verkar ha hajat det där med stor bokstav. Du fortsätter: "...tyvärr så ger ingen [sic] av dina försök något lyckat resultat".
  Egd :)

  Fler exempel:
  "det betyder inta att allt är fel"
  "i ditt fall var det nog lik bra det"
  "universitetsuppsatts"
  "en larviga blogg kommentatorer"
  "du vill gör dej viktig, och efter nått år på universitet"
  "Tea. Pary rörelsen"

  Mr Retard kallar andra korkade. Det är ganska ömkligt.

  I sak ligger det mycket i vad Jonas N säger. Du är oinformerad om amerikanskt politiskt liv och aktuella frågor.

  De osmakliga plakaten i Tea Party-demonstrationerna var undantag. Och de som höll dem var organiserade av provokatörer - Ron Paul-rörelsen, LaRouche och annan skit.

  Sarah Palin är ingen insider och vill inte vara det heller, men hon har enormt infytande eftersom hon står för en syn på Amerika som delas av en majoritet, men inte av eliten i media, politik, Hollywood mm. Dem du verkar lyssna på.

  Raka motsatsen till Captain Bullshit, en komplett oerfaren och inkompetent fringe-pajas som kallar sig omdanare men är en del av den vanliga korrupta maskinen.

  Palin är en extremt stark, smart och driven kvinna. Hennes väg är vägen framåt vad än såna som du tycker. De oberoende väljarna i USA vill inte ha Nollans sosseri. Det betyder inte att hon nödvändigtvis kommer att ta en formell ledarroll.

  So long, euro-trash.
  /me logs off

  SvaraRadera
 17. Ok, ok, I'm a moron too. *inflytande*

  SvaraRadera
 18. Efter att ha läst alla kommentarer till bloggen kan man dra två slutsatser
  för det första "ox" och "jonas N" är samma person
  samt att han tyvärr hör till de som ser världen med utgångspunkt av att USA är alltid bäst och har alltid de bästa lösningarna på allt och har inget att lära av någon, samt att alla andra i världen är emot USA, och rent politiskt har de flyttat den traditionella höger vänsterskalan så långt till höger att John McCain blir vänster. tyvärr så skadar ni USA och dess intressen så oerhört mycket mer än ni gagnar dem. Jag hoppas innerligt att ni inte får något större inflytande, för det skulle bara leda till enorm skada för USA ett land som jag tycker mycket om och har många många vänner i

  /Rolf

  SvaraRadera
 19. En mycket vanlig åsikt om Palin inom USA:

  http://www.youtube.com/watch?v=62RgDII17M0

  Ja, jag vet att det är ett humorprogram. Det är därför han kan säga sanningen.

  SvaraRadera