onsdag 17 februari 2010

Röd dikeskörning

Med det resonemang som vänstern och övriga talibankramare för så var det inte rättfärdigt att invadera Tyskland under andra världskriget, tyskarna skulle själva få lösa sina problem, med ett säkert förskräckande resultat, tack vara invasionen har Tyskland återförts till de demokratiska staterna och är idag en av demokratins högborgar och största förkämpar i Europa.

Vänsterorienterade människor gör alltid samma reflexmässiga reaktion att allt är fel så fort USA är inblandat, eller så är det ingen reflexmässig reaktion, utan en tydlig tanke att invånarna i Afghanistan för klara sig själva, kvinnliga läkare och lärare ska inte få arbeta bara för att de bor i Afghanistan de ska räkna med att bli misshandlade eller dödade om de försöker utföra sitt arbete, kvinnor ska inte ha rätt till utbildning eller ett värdigt liv, listan kan göras hur lång som helst.

Det har utan tvekan begåtts fel och misstag i Afghanistan och USAs militär kan anses ha varit rätt hänsynslös flertalet gånger, Men den som inte tror att det gjordes fel under andra världskriget, kan fundera över bombningarna av Dresden som dödade mellan 20 – 40 000 civila människor, enligt vissa bedömare mångdubbelt fler då mängder av flyktingar sökt sig tillstaden då den betraktades som ”säker” eftersom staden betraktades som en rätt ”civil” stad. Men ingen anser idag att invasionen av Tyskland var fel och bombningarna ses även i efterhand som en del av invasionen.

bäva månde vårt anseende i världen med en rödgrön gröt till utrikespolitikAB DN SvD DN AB SvD AB SvD DN

8 kommentarer:

 1. Det är aldrig rätt att döda, varför ska vi i väst tvinga på Afghanerna vårt sätt att se på livet, de måste få göra sin egna val

  SvaraRadera
 2. Rött hjärta, röd hjärna17 februari 2010 10:16

  vilket larv, i Afghanistan är vi bara för att USA styr oss alla, att Nazisterna slängdes ut var något alla ville och USA var med bara för att de såg en möjlighet till att öka sitt inflytande, så de så

  SvaraRadera
 3. @Marianne Tyvärr får inte Afghanerna göra sina egna val på grund av religiösa extremister som plågar områden i landet. Om en stor del av befolkningar saknar möjlighet att försvara sig, sin familj och sitt hem, skall de då inte få hjälp?

  SvaraRadera
 4. Marianne o Rött....

  det är just den aningslöshet och oförmåga att förstå som ni representerar som om den får råda i förlängningen riskerar i värsta fall hela vår världs säkerhet

  SvaraRadera
 5. Olof

  menar du att Afghanerna inte besitter förmågan att själv avgöra vad som är bäst för dem själva, ett sånt förakt för dem som folk bara för att de inte delar din västerländska syn på hur livet skall levas

  SvaraRadera
 6. På tal om dikeskörningar så har det varit ett återkommande fenomen med vår sittande utrikesminister. Slänger ur sig vilka dumheter som helst runt i världen och menar sig representerar svenska folkets tyckande - snacka om maktfullkomlig och verklighetsfrämmande. Det är nog dags att hälla ut gamla badvattnet nu! Och i det här fallet får gärna "ungen" åka med.

  SvaraRadera
 7. Naivt att tro att anledningen att vi är i Afghanistan är för att införa demokrati, att invadera var ett beslut av Bush dels för 9/11 och dels för att öka inflytandet i mellanöstern. Vi är där för att öka vårt anseende samt skaffa solid militär erfarenhet.

  Fast det låter som du är redo att invadera och ockupera alla länder som förtrycker sitt folk, och den listan kan göras mycket lång.

  SvaraRadera
 8. Anonym
  anledningen till att Afghanistan invaderades och Talibanerna slängdes ut var att utan dem så är det osäkert om 9/11 hade kunnat genomföras, så för att se till att de som låg bakom detta skulle vingklippas så invaderades landet. en biprodukt av det hela var att en demokratisk regering skulle installeras, nu är det absolut inte den bästa av demokratier som vi idag ser i Afghanistan, men en bättre start för framtiden än Talibanerna i alla fall, återigen så kan man lägga dina argument på andra världskriget och dra samma dåliga slutsatser som du gjort på dem.

  Rent teoretiskt så vore det inte helt fel om världen kunde befrias från de som förtrycket och dödar sin befolkning, tanken är inte dum, den må vara utopisk men ändå.

  eller tycker du som många att man får skylla sig själv om man är född i fel land

  SvaraRadera