torsdag 25 februari 2010

Northug stor skiløper, men en fem år gammel sinn

Man kan verkligen undra hur det står till i Northugs huvud
för av någon anledning så känner han att han hela tiden måste förminska sina motståndare, vilket är helt onödigt då han faktiskt är en fantastisk skidåkare. problemet för honom och faktiskt Norge är att han aldrig kommer få samma respekt som andra Norska skidkungar oavsett hur bra han är och blir.

Sen verkar hela Norge lida av någon sorts mindervärdeskomplex gentemot Sverige, för i Sverige gläds vi alltid åt Norska framgångar även om vi som alla andra vill vinna, men i Norge verkar det viktigaste vara att Sverige inte går bra, och går det bra så hittar man på ursäkter och gör allt man kan för att förminska framgångarna för Sverige.


24 kommentarer:

 1. northug er konge !! er bra med litt show i skisporten

  SvaraRadera
 2. mindreverdighetskomplekser? nåja, ta en titt på medaljeoversikten du..

  SvaraRadera
 3. Mina initialer är PN, och min IQ håller samma nivå som min panna. Jag har redan, eller ska ha, 7 gull i OL. Ett har jag redan, fyra borde jag ha haft och de ska jag protestera mig till (de vallade bort mig, bröt staven för mig, föll framför mig och så var mina medlöpare för dåliga), gullet på 5-milen är redan mitt, och så skall jag ha ett extra gull för min sportsmanship. När jag tänker på saken ska jag egentligen ha ännu ett gull för mest fantasifulla bortförklaringar, så det blir 8 inalles.

  Dessutom är alla mina påhopp på andra länders skidåkare bara ett oskyldigt uttryck för min fantastiska humor och glimt i ögat. Min humor demonstrerade jag med besked när jag skämtsamt underlät att tala med pressen efter en av alla mina skuffelser.

  SvaraRadera
 4. Inget snack om att han är duktig, men i det här OS (OL) har han inte visat att han är kung, sen blir man aldrig kung om man är sur snackar skit om andra osv, så ska han bli kung är det dags att ändra stil.

  SvaraRadera
 5. Hmm, kan ikke si meg enig i dine synspunkter. Hva er fair play i lanngrennsporet? La konkurrenten velge det beste sporet inn i spurten? Nei, man utnytter sine sterke sider. Det var til Northugs fordel å ha lav fart inn på oppløpet, for deretter å rykke i fra. Hvis de andre skiløperene vill ha høg fart, er det et skidspor bredvid!
  Er enig at Northug er i overkant käkig i kjeften, men i Norge har vi yttringsfrihet, nå kan det jo virke som om store deler av den svenske befolkning blir kränkt av Northugs uttalelser... Eller?

  Personlig har jeg hatt stor glede av dom svenska medaljene i årets OS/OL, og selv om vi Nordmenn bruker utrykk som "bare vi slår svenskene, kan det gå som det vil", heier vi på svenskene, når det går dårlig for oss selv.

  Mvh Petter

  SvaraRadera
 6. 11:28
  just det varför har ni då hela tiden mindervärdeskomplex??

  borde vi inte heja fram varandra när vi själva inte kan vinna, för Norge surar bara om Sverige vinner oavsett om Norge inte har en chans. skärp er och väx upp

  SvaraRadera
 7. 11:31

  låter bra om det är så, har själv Norska rötter och tyvärr så har ja inte märkt av det du skriver, men som sagt var, det låter bra

  SvaraRadera
 8. Legg forresten merke till medaljoversikten til Norge.

  6 6 6

  henholdsvis gull silver och brons.

  Ingen satanistiske konspirasjoner?

  Mvh Petter

  SvaraRadera
 9. Hei Sverige..flott dere er "på sporet" i ski igjen. Har dere noen Norbaggar som trenere ? Eller har dere klart dette helt alene. Grattis med medaljene..Flott

  SvaraRadera
 10. Ja, de norske løperne driter seg ut. Nå heier vi nordmenn heller på dere svensker i skisporet.

  SvaraRadera
 11. Hei.
  Jeg er helt enig med deg. Når man hører på de norske kommentatorene, virker det som om det viktigste er at Norge slår Sverige. Dette er ikke folk flests mening. Gratulerer med gull Sverige, det er vel fortjent. Northug er en god skiløper, men har mangler respekt. Han må ikke glemme at han representerer en nasjon og mange sponsorer. Han er på jobb!

  SvaraRadera
 12. Tack för gratulationerna
  vi är ju broderfolk så vi borde kunna hålla ihop, vi är ju inte många, men tillsammans är vi lite fler

  SvaraRadera
 13. vi har en 5 år gammel skiløper ved kallenavnet FURTEPETTER:)))
  Beklager så mye sverige men sånn er det bare.

  SvaraRadera
 14. Från Paris OS 1900 till och med OS i Beijing 2008 har det till svenska idrottsmän/kvinnor delats ut 1.580 medaljer. Till norska idrottsmän/kvinnor har det under samma period utdelats 1.030. Omräknat i nationsmedaljer så har Sverige vunnit drygt 600 medaljer och Norge bara lite drygt 400 medaljer. Sverige är alltid bäst.

  SvaraRadera
 15. Hva blir det omregnet i forhold til pr. inbygger :)))

  SvaraRadera
 16. Jeg må le. Alle skal synse. Hele tida. Men kjære vene..
  Det som teller: I går kveld, siste etappe på stafetten. Nest siste runde. Petter har minsket forspranget fra 37 sekunder til 12 sekunder. Det var nerver, det var nerver i norske hjem, og i svenske hjem. Det var morro. Gratulerer til svenskene. I 3 av 4 etapper var de best i verden, derfor holdt det inn til gull. Gratulerer!

  SvaraRadera
 17. Hvorfor kaller Gunde Swan: Martin Koukal og Emmanuel Jonnier for rotter? Hvis man bytter ut rotte med konkurrent, så høres det litt bedre ut. Beklager Gunde du prøver å legge egne ord i andres munn.

  SvaraRadera
 18. Anonym 12.06. Ja vad kan det bli omräknat till inbyggare i Bergen eller i Malmö?

  SvaraRadera
 19. Gratulerer Sverige med stafettgullet, det var bra dere fikk det til nå etter 22 år.

  Hellner gjorde ikke noen "fantastisk god" jobb han fikk ikke vist hva han er god for,
  det var de tre andre som gjorde jobben for ham, så det var jo synd ikke Northug fikk ta opp kampen med Hellner den siste runden, tror nok det kanskje ville endret palleplasseringen..

  Uansett så heier vi på Sverige og unner dem at de får det til!!!
  Northug gjorde det kjempebra på siste etappe...han hadde fortjent et gull bare for den runden!!

  SvaraRadera
 20. Hei! Jeg synes det er hyggelig at Sverige også gjør det bra. =)

  SvaraRadera
 21. Karl Fredik Anka25 februari 2010 12:36

  Tror du har rett i at Nordthug er fem år gammel i hodet. I tillegg er han "kaxig" og arrogant. Men i denne verden bør det være plass til alle, også de som irriterer oss. Jeg syns han er festlig jeg da. :)

  Grattis med gullet forresten!

  SvaraRadera
 22. Heia Sverige og gratulrer med gullet!

  SvaraRadera
 23. "i Sverige gläds vi alltid åt Norska framgångar även om vi som alla andra vill vinna, men i Norge verkar det viktigaste vara att Sverige inte går bra, och går det bra så hittar man på ursäkter och gör allt man kan för att förminska framgångarna för Sverige."

  Kommentarene på bloggen her fra nordmenn og kommentarer fra deg tyder på det motsatte lille venn. ;)

  SvaraRadera
 24. Petter Northug är en glimrande skidåkare, men någon stor sportsman blir han aldrig.

  SvaraRadera