tisdag 8 juni 2010

Bygg utav bara helvete

Någon gång får det bli slut på larvet av vissa intellektuella och självutnämnda övervetare om hur vårt Stockholm ska se ut. Otroligt att dessa bevarare får sånt genomslag i media, de representerar de som redan bor i staden och vill att inget ska förändras, att stan är färdigbyggd och att de vill faktiskt slippa trängas med andra nya stockholmare. Skall det byggas något så skall det byggas någon annanstans, det är tydligen alltid fel att bygga i stan, åtminstone där bevarande ivrarna bor. De ger bara uttryck för sin egen egoism, - jag har men du ska inte få

Stoppa de egoistiska bevararna som på något sätt får det att låta som om de är för staden och alla andra är emot, en stad är ingen statisk klump, utan något som förändras och utvecklas genom åren, så har det varit för Stockholm historiskt och så måste det bli i framtiden. Att stoppa utvecklingen leder faktiskt bara till stagnation och återgång för vår stad.

Svaret är att bygga på ordentligt, släpp fram de nya nytänkande arkitekterna så att vi som Köpenhamns och Osloborna får nya spännande byggnader att bli stolta över. Självklart så skall det trots detta göras med respekt för de byggnader i har idag, inget mer rivande typ det som skedde i Klara. Men positiv framåtanda och utveckling betyder också nya spännande hus, och det i massor, för här vill folk bo.

DN DN DN DN

3 kommentarer:

 1. Hur kan man vara för en total katastrofal exploatering av vår fina stad, de du kallar bevarare är de som vill vår stad gott, andra som du verkar vara helt historielösa och tro att allt nytt är rätt

  SvaraRadera
 2. @ MEtte

  tvärtom så visar bevararna upp en otrolig historielöshet, staden har i alla tider förändrats, utökats och förtätats. så bygg nytt, förtäta, bygg på höjden, utöka vår stad så mycket det går. Innerstan skall inte bli ett reservat för de som redan bor där.

  SvaraRadera
 3. Skönt att se en positiv röst i raden av nejsägare. Stockholm måste öka sin exploatering markant, för att möta framtidens behov. Tyvärr är slussen ett exempel på nejsägarnas seger över förnuftet. Jag önskar att våra politiker vågade vara lite mer äventyrliga, men de är i händerna på den superkonservativa geriatriska kulturmaffian och höjdfobikerna.

  SvaraRadera