söndag 20 juni 2010

Oj - är kungen nazist

Tydligen så är kungen skyldig till att hans mammas pappa var en idiot.

Eller menar nu alla små republikaner, kommunister, och andra som anser sig vara poliskt korrekta inklusive gamla Sovjetkramaren Maj Wechselmann att Kungen är nazist om han inte vid varje tillfälle han öppnar munnen ber om ursäkt för vad hans morfar gjorde. Det skulle ju suttit fint om han på bröllopet avslutade med ”för örigt anser jag at min morfar var en vedervärdig nazist och jag ber om ursäkt för detta”

Min far kastade med sina kompisar sten på nazisterna som demonstrerade på Östermalmstorg vid slutet av 30 talet, man får ju inte kasta sten på folk enligt svensk lag, jag personligen tycket det var rätt bra gjort, men någon kunde ju ha dött om det ville sig riktigt illa, hade jag då genom arv kunnats anses som skyldig till detta och hela tiden vara tvungen att be om ursäkt och ta avstånd från honom?

Men allt är ju bara gammalt larvigt prickskytte på kungafamiljen ,som dyker upp så här i bröllopsyran, iscensatt av diverse personer som inte gillar monarkin, och de får tycka vad de vill med en sak är klar.

Ingen skuld kan ärvas och alla är skyldiga till sina egna gärningar bra eller dåliga.

Att försöka kleta fast föräldrars och farföräldrars skuld på dess barn och barnbarn faller i längden bara tillbaka på kletaren själv


DN SvD

2 kommentarer:

 1. Problemet är att kungahuset anses bäst lämpade att representera Sverige i egenskap av sitt blåa blod. Men Bernadottes blodsband med historiska kungahus existerade ju inte för 200 år sedan utan har skapats genom kunglig avel för varje ny generation.

  Blått blod är myten om den framavlade perfekte ledaren; stark och rättrådig. Vi tillskriver kungligheterna en upphöjd karaktär utifrån deras plats i ett släktträd rent biologiskt. Trots att genbiologin snarare bevisar att detta inavlade släktträd snarare påverkat kungahuset negativt både mentalt och fysiskt.

  Fast vi vet också nu förtiden att en karaktär snarast präglas av den sociala miljö man växt upp i; föräldrars, släktingars och vänners syn på etik och moral, politik och kunskap, m.m.

  Så det är ju väldigt relevant att Victorias morfar, mormor, farfar, farmor och farmorsfar gillade nazismen.
  (Kollar ni sen upp några av profilerna i kungahusets skugga så hittar ni där samma släktband till pronazister; tex Överste Tarras-Wahlberg)

  Så istället för att desperat legitimera vårt kungahus genom att leta fram varenda tiotusendels släktskap med Heliga Birgitta, Gustav Vasa och Drottning Victoria som existerar, så kanske vi ska börja revidera vårt kungahus utifrån de åsikter och idéer som de frodat de senaste seklet?

  SvaraRadera
 2. Anonym
  Rätt patetiskt skrivet
  du menar lite i det fördolda att Kungen och Drottningen är påverkade av Nazistiska ideal och har fört vidare dessa till Victoria

  så på frågan om kungen är nazist så menar du
  - javisst och även drottningen och därmed är även Victoria nazist oavsett om hon har åsikterna själv eller inte så är hon alltid skyldig för hon har förfäder som varit nazister. Blir även hennes barn och barnbarn nazister?

  jag är rätt glad att du inte har större inflytande över vår lagstiftning än just den enda lilla röst du kan avge på valdagen, om ditt sätt att tänka och skuldbelägga fick gälla i Sverige så skulle fler vara bakom galler än utanför

  SvaraRadera