tisdag 27 juli 2010

Har de någon koll?

Först avslöjas att USAs olika underrättelsetjänster inte vet vad en andre gör, vilket borde vara ett eldorado för den som vill läcka information, och sen springer Wikileaks ut och viftar med över 90 000 rapporter, det kan ju inte ses som något annat än resultatet av en stor koloss där höger hand inte vet vad vänster gör. Att nu Pentagon jagar läckor kommer i slutändan säkert att leda till en ännu större koloss, mer byråkrati, och därav fler läckor.

Det som är jobbigast för Pentagon och underrättelsetjänsterna, är att de glatt medverkat till att i film och tv serier sprida bilden av en effektiv och korrekt organisation fylld av hängivna och kompetenta anställda där allt blir rätt. Nu visar det sig gång på gång att det är bara en trög och svårstyrd organisation där man nog ska vara glad när nått går rätt.

man kan därför bara undra om den "skugga" av Osama bin-Laden som det påstås att man kan spåra i dokumenten bara är en önskan av en och annan byråkrat


Läs även Wikileaks ett varumärke skapas.


SvD VG SvD SvD SvD VG VG


3 kommentarer:

 1. De som roper høyest, er som regel de som har mest å tape i en eller annen sammenheng.

  Sannhetene er alltid mer overbevisende når man får dem servert fra andre kilder enn fra dagens politikere. Wikileaks leverer atter en gang varene. Dette er bare begynnelsen. Det vil komme flere sannheter. Mange flere sannheter. Underveis vil "adelen" stadig komme med sine patetiske protester grunnet offentliggjøringer av sannheter. Helt forståelig. Det er de i dypet av systemene våre som får støyten. De som ikke følger demokratienes spilleregler. Sannhetene er relative helt til de avsløres som løgner.

  SvaraRadera
 2. Hejhej! Har läst din blogg lite och den är jättebra! :) Keep up the good work! ;) Allt fint med dig förhoppningsvis? :D

  SvaraRadera
 3. Hej Robert

  tack för det, alltid kul att få lite glad och trevlig respons.

  snygga bilder på din blogg

  SvaraRadera