onsdag 7 juli 2010

Höj politikernas löner

Att välja sina barn framför en karriär, är något Littorin skall ha all heder av. Men det väcker också en hel del frågorom vilka villkor våra politiker skall leva under. Att vara minister eller politiker på toppnivå är ett jobb som kräver närvaro nästan 24/7, de är offentliga personer som nästan alltid är utsatta för kritik, av motståndare och media, det finns ju alltid någon som tycker tvärt om osv.

Att kombinera detta med ett ”vanligt” liv som många med media i spetsen kräver att politierna skall leva, är om man inte är mycket fanatiskt näst intill omöjligt, skall man dessutom som många även där med media som stark påhejare ha en ” vanlig” lön för att förstå de vanliga människornas vardag, så rasar för de flesta den verklighet de lever i och möjligheten att vara politiker tar slut. I Littorins fall så har viss media gottat sig i hann och hans exfrus vårdnadstvist, vilken människa vill läsa i tidningen om ens vårdnadstvist, om hur ens liv vänds ut och in och ens barn hängs ut i media? det kan ju inte kallas ett "vanligt" liv.

En möjlighet är att höja lönerna till det dubbla, det ger inte politiker mer tid men det ger dem mer frihet, i form av att de får en ekonomisk möjlighet att lättare hantera sin vardag. Trycket är som detta visar enormt hårt på våra politiker, och frågan är om hur man kan vara vanlig i den rollen i dagens samhälle, och framför allt är det nått att eftersträva att vara vanlig, våra politiker skall ju vara exceptionellt bra och inte alls vanliga

Dubbla politikernas lön annars så riskerar vi faktiskt att bara få rena fanatiker, mutkolvar eller de som redan är rika som politiker, och då om inte förr kommer de vara så långt från vanligt folk att vi får se upp med vad som händer.


AB DN SvD DN GP SDS HD ARB VK SvD DN SDS SvD AB SMP BOT AB

7 kommentarer:

 1. Så du tror på Littorins lögner om hans barn? Utom media är det ju annars väl känt vilka privata affärer som ledde till att Littorin tvingas avgå.

  SvaraRadera
 2. Hemlige

  Vad han sagt eller inte sagt har jag ingen aning om, kan dock konstatera att det är bekräftat att hans barn har farit illa av den hårda media bevakningen, och att politikers vardag gör att de inte kan leva ett "vanligt" liv som vissa anser vara förutsättningen för att man skall kunna vara politiker, jag anser att det är fel syn på hur en politiker skall vara och vad han/hon skall göra

  SvaraRadera
 3. Om inte politikerna har en vanlig lön hur faan tror du att de skall förstå hur en vanlig människa lever?

  SvaraRadera
 4. anonym
  skulle du göra en politikers jobb för vad du nu kallar vanlig lön?
  om du skulle acceptera den vanliga lönen så faller du under någon av de kriterier jag nämnt ovan i bloggen och är följaktligen ingen bra politiker

  SvaraRadera
 5. Det är inte lönerna som ska vara grunden till att folk engagerar sig i politik. Ska man höja lönerna då ska man kräva ännu mer. Den som engagerar sig i politik gör det frivilligt, man vet att man kommer att granskas och man vet att man inte slutar vara människa bara för att man är politiker oavsett på vilken nivå!

  SvaraRadera
 6. Klokt skrivet Per.
  Det är lite typiskt att de som inte delar din uppfattning har signaturen Hemlig och Anonym.
  Det är naivt att tro att en vanlig lön är kriteriet för att förstå en "vanlig människa" Då måste man också vara hemlös, alkoholist, dement, pensionär, elev osv osv för att kunna förstå deras problem.
  Ett starkt samhällsengagemang är en utmärkt grund att stå på som politiker.

  SvaraRadera
 7. en sådan utrikesminister måste stoppas snarast

  SvaraRadera