måndag 26 juli 2010

Pirate BYE BYE

Rick Falkvinge har idag en artikel i Aftonbladet där han bla utifrån någon okänd källa anser att ” Amerikanska och europeiska entreprenörer följer utvecklingen hos den svenska piratrörelsen med stort intresse och röster hörs ofta på nätet om att flytta hit” just det stycket går ju att tolka hur som helst, men Falkvinge menar väl att det betyder att massa företag vill gärna flytta till Sverige för att det finns så många fildelare här. Det man kan undra är vilka IT entreprenörer som vill till ett land där ingen vill eller kommer att betala för vad de gör, Falkvinge får gärna förklara vilka ekonomiska fördelar man kan få av en aktiv fildelningsrörelse som han kallar den, och hur denna gör det så attraktivt att etablera sig i fildelar land som vårt. Övertyga mej gärna för jag kan inte så någon fördel att ha en grupp som vill ha allt gratis. Tvärtemot vad Falkvinga anser så håller fildelandet av upphovsskyddat material på och utarmar vår nutida kultur

Sen har det nu visat sig att Piratebay en av de ledande länkportalerna i Falkvinges fildelnignsrörelse som han anser vara helt legitim osv, men inte anses av våra lagförande institutioner vara laglig och legitim utan återigen så döms grundarna att mot vite stänga sajten


AB AB SvD Exp HD

7 kommentarer:

 1. Fattar du ingenting, fildelning är kultur i frihet, fildelare är bevisat större konsumenter av kultur än andra

  SvaraRadera
 2. Warner music:s vd äger 18 miljarder kronor själv som en enda person. Det kanske inte är piraterna som utarmar kulturen...

  SvaraRadera
 3. är du avundsjuk på Bosse om det nu är honom du menar?

  SvaraRadera
 4. "men inte anses av våra lagförande institutioner vara laglig och legitim utan återigen så döms grundarna att mot vite stänga sajten"

  Ja ja, gud så gulligt... Så att domstolarna är så otroligt långsamma att de inte hänger med skulle vara någon slags bevisning för att det av medialobbyn beställda utslaget skulle vara legitimt?

  Till att börja med så är det här mot sunde en försenad dom på grund av lite teknikaliteter, de andra två grundarna fick motsvarande utslag i april.

  Sedan är det som så att ingen av de tre längre driver siten, så det är ett icke-problem på det viset. Men eftersom medialobbyn står och studsar för att siten är uppe och kör så försöker man hävda att det fortfarande är grundarna som driftar den.

  Och till sist så är det inte längre samma tjänst som nu ansågs vara olaglig i den första domen, en dom som har överklagats och därför inte kommer att träda i kraft förrän man vågat ha en ny förhandling, vilket betyder efter riksdagsvalet.

  Den tracker som var huvudanledningen till att de dömdes har tagits bort och TPB är nu en ren söktjänst, vilket uppenbarligen är legitimt.

  Även om man efter riksdagsvalet lyckas utse en ny jävig domstol som finner grundarna skyldiga till medhjälp till ett brott som inte kunnat bevisas ha hänt, så har man alltså inte funnit att TPB som den ser ut idag är olaglig. Bara TPB som den såg ut när domen föll.

  SvaraRadera
 5. Jovisst ungefär som syntetiska droger man ändrar en komponent och vipps är den laglig, men lika moraliskt kriminell för det. du har så klart din rätt att tro att våra domstolar är köpta osv, men varför skulle det i så fall bara gälla detta fall, med ditt sätt att resonera så är alla domare till salu. Om du en dag vill så är du välkommen ut i verkligheten

  SvaraRadera
 6. Jag ser att du fortfarande tror gott om alla och litar på att alla är ärliga? Tyvärr har du fel! Korruption och mutor är verkligheten. Öppna ögonen, allt och alla går att köpa för pengar eller andra påtryckningar. Om du inte sett det så avgår politiker, dommare och andra tjänstemän runt om i världen efter saftiga avslöjanden och du tror förstås att det inte händer hos oss !! Vakna !!

  SvaraRadera
 7. Bäste anonym

  just det politiker avgår
  och om du anser vår domarkår vara korrumperad så varsågod tro det, det finns korkade kommentarer till min blogg och det finns korkade domare ,det finns säkert även domare som är påverkbara och korrumperade, men i stort så fungerar det rätt bra. det blir bara larvigt när massa TPB-kramare förminskar och gömmer domsluten bakom påståenden om korruption. den som har haft något med juridik att göra vet att det finns enormt många i vårt rättsväsende som gör allt för att göra rätt i enlighet med lagen, dessa går inte att köpa,

  om du menar att domarna i TBP rättegången var antingen köpta eller utsatta för hot och påtryckningar av t ex skivindustrin så är det ännu ett försök att förminska styrkan i domen.

  om det nu är så att din åsikt går att påverka till att gilla t ex fildelning genom mutor eller hot, så betyder det inte automatiskt att det går att göra detsamma med domare för att de skall tycka tvärt emot

  SvaraRadera