tisdag 20 juli 2010

Om man gillar knark och kvinnoförtryck

Om man gillar knark, att flickor inte får gå i skolan, att kvinnor piskas eller stenas till döds för att de visar sina ansikten eller utövar ett yrke som t ex läkare, om man tycker Burka är ett bra klädesplagg för kvinnor, att endast en religion är tillåten, om man gillar fanatiska skäggiga talibaner, diktatur och terrorism osv, så hymla inte med det utan säg som det är.

Om man inte tycker att ovanstående är bra så kan vår närvaro i Afghanistan hjälpa till att ändra på dessa saker. Visst görs det misstag och visst har det gjorts fel på vägen, men det viktigaste är att vi alla inser att det är ett långt åtagande, att i slutändan så är de stora vinnarna inte bara Afghanistans befolkning utan även hela världen.

Kraven på att vi och alla andra skall dra hem våra soldater är i bästa fall ett utslag av cynisk populism, i värsta fall ett bevis på en total oförmåga att förstå hur det fungerar ute i världen, och vilka effekter ett hemdragande agerande får.


så se till att hålla Ohly och gänget borta från makten i höstAB DN DN SvD SvD SDS GP VG VG HD SvD SvD DN SvD VG AB

9 kommentarer:

 1. Med disse påstandene så avsløres Islam sitt sanne ansikt. Islam er ingen religion, Islam er en ideologi uten røtter i den vestlige verden. Tenk hvordan europa hadde vært i dag hvis ikke krigen mot Tyrkerne hadde vært vunnet i 1683.

  SvaraRadera
 2. Framstegen är enorma, 2008 blev Afghanistan världsledande i produktionen av råopium:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Opium_production_in_Afghanistan

  SvaraRadera
 3. Stefanie
  För den som är intresserad så går det att på följande länk se var produktionen sker, alltså i de taliban styrda områdena. men om man vill så kan man ju skylla på nån annan, det passar ju alltid bättre så för vissa

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cf/Afghan_Opium_Production_2005_2007.JPG

  SvaraRadera
 4. Det er ikke vi som skal bestemme hvem som går på skole eller hvilken religion de har i Afghanistan.

  SvaraRadera
 5. Du anonym från Norge

  med det resonemanget så kunde ju de allierade stannat vid den tyska gränsen och sagt att, nä nu får de bestämma själva hur de vill ha det i sitt land, döda och förtrycka judar m fl det är helt upp dem själva.

  du verkar höra till den del av världens befolkning som inte förstår, men om du gått ordentligt i skolan så hade du kanske förstått lite bättre

  SvaraRadera
 6. Muslimer er muslimer. Her bruker vesten fler milliarder kroner i å rense opp i grumset, så vil folkene ha tilbake de som har terrorisert dem i årevis. Islam er underkastelse, og da vet de ikke om noe bedre. Nei, la dem få ha sin undekastelse og halalkjøtt. http://www.youtube.com/watch?v=Rkk3O93C88o
  Selv om halal er dyreplageri på sitt verste slipper de å bli plaget av dyrevernorganisasjoner?

  SvaraRadera
 7. Det der var en dårlig sammenligning på mange plan, Söderqvist. Når har Afghanistan angrepet og invadert Europa? Når har de bedrevet folkemord?

  De hellige allierte ville fått mye å gjøre om de skulle angripe alle land der kvinner ikke er likestilt. Saudi-Arabia og iran må vel også invaderes snart

  SvaraRadera
 8. Bäste norrman
  när du skriver att de själva ska få bestämma betyder "själva" ett gäng hjärntvättade fanatiker till talibaner, det känns inte bra för mej och det borde inte kännas bra för dej.

  bara för att något sker innanför ett lands gränser så skall det inte betyda att det är något vi struntar i, alla människor borde ha rätt att leva ett fritt liv, kan vi på något sett bidra till detta är det vår plikt som medmänniskor.

  kom dessutom ihåg att talibanerna supportade al-quaida gav dem skydd och möjlighet till träning, så visst kan man se det som om de har angripit

  SvaraRadera
 9. Knarkhandel är det bästa sättet att finansiera ett krig. Det vet båda sidor. Det gör båda sidor.

  SvaraRadera