onsdag 21 juli 2010

Superwoman strikes again

Få personer har som Inga-Britt Ahlenius förre chefen för riksrevisionen, EUs internrevision och nu senast FN s internrevision visat på en total oräddhet och ett mod och vilja att gå till botten med saker och ting och presentera fakta hur otrevliga och trista de än är, det finns ingen anledning att misstro henne i hennes kritik av FNs organisation och ordförande Ki-Moons ledarskap.

Det som tydligt visar att hon har rätt i sin kritik är hur den av henne förordade efterträdaren, manövrerades bort av ett antal U-länder och Ryssland, alla länder med hög korruption och låg vilja till ökad insyn. Detta om något visar hur enastående och unik Ahlenius är.


Problemet är att det bara finns en av henne, vi skulle behöva tusentals Ahlenuis på vår planet, det behövs nämligen någon som makten är rädd för.


Viktigt är att kritiken tas på allvar men risken är att det blir en halvmesyr, då det faktiskt är en demokratisk organisation full av odemokratiska och korrumperade länder riskerar det hela att i linje med vissa länders intresse rinna ut i sanden, det kan hända att Ki-Moon offras för sakens skull och sen blir det business as usual.


SvD DN DN SDS AB


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar