lördag 25 juli 2009

När verkligheten blir för otäck

Samma svammel varje gång, så fort den otäcka världen utanför inte verka vara som man vill, dvs den visar sig vara hård och brutal och att förtryck och korruption råder. När svenska soldater på uppdrag i andra länder råkar i strid. Då är händer alltid samma sak (för inte kan det vara tänkt att de vapen svenskarna har med sig kan komma att användas), det blir förvirrade tankar som från vänsterpartisten Gunilla Wahlén dessutom ledamot av försvarsutskottet, hon yttrar följande i gårdagens SvD ”– Vi kan inte förändra Afghanistan genom att fler soldater om man byter ut Afghanistan mot Tyskland och flyttar sig tillbaka till 1943 så inser man hur korkad hon yttrar sig. Men det är alltid enkelt att gömma sig för vekligheten bakom korkade floskler om att världen är god och alla är snälla innerst inne.

vissa verkar tycka att vi skall låta andra göra jobbet, stå bredvid och vara lite upprörda över att människor dör, samtidigt som vi är glada att jobbet görs, en del verkar tydligen gladast om jobbet inte görs och vi låter människor leva sitt liv under grymma diktaturen, allt för att våra händer ska vara vita, snacka om pinsam dubbelmoral

Fler soldater, bra beväpning och bra skyddsutrustning är vad som behövs i Afghanistan för att ge befolkningen en stimma av möjlighet att ha en framtid. problemet är väl att det knappt finns något kvar av varken soldater, beväpning och skyddsutrustning i Sverige.

Vapenvägraren Tolgfors är tydlig stolt över de Svenska soldaternas insatts, klart att han är, för efter de nedskärningar som han administrerat så är det bra jobbat att kunna överleva en strid.

SvD SvD SvD SvD DN DN DN DN AB DN SvD SvD SvD

6 kommentarer:

 1. Bra skrivet. Just att stå bredvid och se på när andra gör jobbet är så jäkla patetiskt.

  SvaraRadera
 2. Att stå bredvid - efter två världskrig är Sverige känt för att slåss till sista engelsman/fransman.
  /Anders

  SvaraRadera
 3. Kommentar II från Anders
  Igår läste jag i The Times, under Opinon skriver David Aaronovitch "The troops leave. And then the horrors begin. Opponents of the war ignore the consequences of withdrawal. We supporters live with the price of staying."
  Att ingå "politisk" överenskommelse med en grupp som inte har för avsikt att kompromissa, är inte alltid framgångsrikt. Om man säger så.

  SvaraRadera
 4. Om någon ska vinna över Afganer så är det Afganer. Patetiskt att tro att långsiktig förbättring kan ske genom invasion. Jag antar att ni har nån hum om områdets historia på detta område.

  Ryssarna klarade det inte trots extrem brutalitet.

  SvaraRadera
 5. Stackare
  snacka om att missat historien, visst har ingen kunnat invadera och ockupera Afghanistan framgångsrikt, men för det första att så är det ingen invasion mot det stora flertalet av befolkningens vilja. för det andra så skulle med ditt resonemang, ingen ha rätt att hjälpa någon, om detta innebär att man blir tvungen att militärt gå ini detta land, man kan undra hur vårt Europa då skulle sett ut

  SvaraRadera
 6. Anonym, 25 Juli 15:42/
  Du tror inte att de svenska trupper understödjer den afganska armén och polisen?

  Det här är ingen invasion, det är ett samarbete med en regering och befolkning (till 99%) som välkomnar hjälpen.

  Mr Opinion/
  Bra skrivet!

  SvaraRadera