torsdag 9 juli 2009

Som en novell av Kafka

Om man bestämmer sig för att bygga ett nytt sjukhus, och riva det gamla, så bygger man först klart innan man stänger och river det gamla, om byggnationen av det nya tar längre tid än planerat så påverkar det självklart tidpunkten för att man stänger det gamla sjukhuset. Men i det militära så verkar det vara två tidsplaner som löper opåverkade av varandra. Så hade militären bestämt så hade det gamla sjukhuset stängts i enlighet med den första tidsplanen, oavsett om det nya sjukhuset är klart att öppna eller inte.

Det verkar vara på sett som hanteringen av försvarets helikoptrar har gått till. Gamla Vertol helikoptrarna ställs av i enlighet med plan, men att den nya helikoptern NH90 inte är operativ förrän tidigast 2017 har visst inget med saken att göra. Det är ju rent pinsamt och tyvärr ett exempel på den värsta av byråkratiska dumheter. Kafka kunde inte skrivit det bättre.

Vi får hoppas att ingen alvarligare händelse av typ Estonia händer under tiden fram till 2017 händer. Där var det de Svenska försvarets helikoptrar som räddade de flesta av de som hamnat i vattnet trots att det visade sig att vinscharna var för dåliga.

Om den gode Tolgfors skall ha någon liten ynka bit av förtroende kvar så måste han agera omgående och med kraft, för snart finns ingen anledning att betala skattemedel till den lilla spillra som är kvar av vårt försvar. det gäller inte längre att hela landet skall försvaras, utan frågan är om det går att försvara någon del överhuvudtaget.


SvD SvD

3 kommentarer:

  1. Att göra en vapenvägrare till försvarsminister är som att göra en analfabet till bibliotikarie....

    SvaraRadera
  2. Sverige har inte råd med ett försvar,eller underhåll av sitt matrial. Politikerna har satsat på något annat som är mycket dyrare !

    SvaraRadera