torsdag 23 juli 2009

PP en identitetslös intresseorganisation

Nähä man får inte ens ha ledigt från piratpartiet

När sommarnyhetstorkan lägrar sig över Sverige och en sammanstötning mellan två Gotlandsfärjor blir dagens största nyhet så visar det sig i alla fall att Piratpartiet gör vad de kan för att vi inte ska slöa till alltför mycket på stranden.

Piratpartiet, partiet som bara var intresserat av upphovsrätt och liknande, och inte hade åsikter om nått annat, det andra var ju mest gammalt och tråkigt sa lille Falkvinge i ett uppmärksammat inlägg. Men ny så ska vill de in i flera kommunfullmäktige. Vad blir det då för politik månntro, ser man till vilka som var deras väljare så kan det bli allt mellan SD och yttersta vänstern allt beroende på vem som ställer upp var. Så går det när man är en intresseorganisation för riskfritt och gratis tankande på Internet av upphovsskyddat material, visst hävdar de att de är för ett integritetsskydd på Internet men den stora saken var just rätten att ta andras jobb gratis på Internet.

Kanske ska de jobba för att allt ska vara gratis i kommunerna, bort med kommunalskatten de som är så dumma att de jobbar i kommunerna får väl skaffa riktiga jobb, som de så snyggt brukar påpeka när man undrar var de artister och konstnärer ska få sin utkomst om allt blir gratis över Internet.


DN SvD SDS

2 kommentarer:

 1. * Piratpartiets är ett politiskt parti, vars fokusfrågor är den personliga integriteten, förändrad upphovsrätt och slopad patentlagstiftning. Dess åsikter bygger på demokrati och stöds av den oberoende forskningen som visat att immaterialrätten är samtidens största hot mot klimatet, världshälsan och kampen mot fattigdom.
  * Partiet har diskuterat att ställa upp i kommunalvalen, något som de enskilda lokalavdelningarna beslutar om helt självständigt, men inget beslut är ännu fattat. Partiet skulle på lokal nivå driva frågor som exempelvis att övergå till fri mjukvara.
  * Piratpartiet har som enda större parti varit ärliga med vad de tänker satsa på. Inget parti kan satsa på allt, utan släpper efter valet det mesta, men säger inte i förväg vad. Detta kallas svikna vallöften.
  * Piratpartiet kämpar för att skydda privatlivet både på nätet och i samhället i övrigt. I principprogrammets del om integritet nämns inte ens Internet.
  * Mediabranschen har gjort rekordår efter rekordår efter att fildelningen började på allvar för mer än 10 år sedan. All oberoende forskning visar att artisterna själva tjänar på fri fildelning, även om vissa branschsektioner som CD-försäljningen tappar.
  * Upphovsrättens syfte är uttryckligen att maximera mängden kultur tillgänglig för allmänheten. Idag används den som ursäkt för att hindra skapande och spridande av just kultur.
  * Det finns mängder med artister, författare och konstnärer som precis som Piratpartiet vill att icke-kommersiell spridande av kultur ska vara lagligt, precis som det var för bara några år sedan, flera är faktiskt medlemmar.

  Allt jag skrev ovan är lätt att verifiera.

  SvaraRadera
 2. Hehe, jag misstänker att det finns en hel del ironi i denna "Mr. Opinion's" post. Ungefär som Badlands Hyena: http://badlandshyena.wordpress.com/

  Fast å andra sidan, man vet ju aldrig, det finns många där ute som är precis så oupplysta! :-D

  SvaraRadera