torsdag 23 juli 2009

Välkomna i gänget Island

Island har lämnat in sin EU ansökan. Ingen klarar sig utan vänner, och om vi i Norden ska bli en stark grupp inom EU så är det bra att Island nu har lämnat in sin ansökan, nu är det bara kvar de sturska norrmännen kvar, men den kommer nog så småningom.

DN

1 kommentar:

 1. Då ska vi se varför Norge inte vill vara med i EU. Vi ignorerar att Sverige uppenbarligen hade tjänat på att hålla sig utanför (vi hade kunnat betala likt Norge och fått de få positiva delarna men kommit undan med en bråkdel av kostnaden).

  1. Andra världskriget. Norrmännen har tack vare tyskarnas äventyr fått något så politiskt inkorrekt som en nationell stolthet och identitet. Oavsett att deras vänsterpolitiker är förrädare likt våra, så vill de flesta norrmän ha kvar Norge.

  2. Norge är ett rikt land. Sverige, ett fattigt land, betalar enorma siffror (netto) till EU varje år. Norge skulle bli tvungna att i stort sett ensamma betala för alla u-länder (inkl Östeuropa och landet som till 97% ligger i Asien). Notera att Norge även utan olja och gas hade gått med plus, något mångkulturella Sverige inte har gjort sedan...Sverige blev mångkulturella Sverige.

  3. Norge är ett land med lång kust där norrmännen tycker om att ha fisk. De vill fiska den fisken själva, de vill inte ha 400 tusen portugiser och spanjorer som rensar havet. De har problem nog med ryssarna.

  Island kommer tappa kontrollen på sitt fiske när de går med i EU, men å andra sidan kommer de få fruktansvärt med bidrag så landet lär tjäna ordentligt på att gå med. Men riktiga länder (som Sverige en gång var och Norge är nu) som inte till 100% består av en åker (Frankrike, Danmark) bör hålla sig undan EU.

  Jag är svensk först, inte europé. Det är Sverige jag vill leva i, inte något mångkulturellt experiment som inte en gång i världshistorien (iaf inte de senaste 3 tusen åren) har fungerat. Människan fungerar rent naturligt så att den vill umgås med liknande individer. Det kan vara trevligt att träffa på "konstiga personer" ibland, men till vardags vill man att de runt en är normala. Mångkultur är inte normal, segregation är normalt och naturligt. Det betyder inte att man måste tycka att person B är sämre, utan helt enkelt att man föredrar att umgås med person A.

  Jag hoppas Norge stannar utanför EU och det lär dröja tills någon vågar sig på en till folkomröstning där. Det tog många år för Socialbidragsdemokraterna i Norge att få röster igen efter senaste gången de försökte sälja landet. Men du har rätt, någon gång kommer det gå. Människor lär sig nämligen sällan av sina misstag, eller andras. Oslo har en mängd somalier, trots att Norge är granne med Sverige.

  SvaraRadera