tisdag 7 juli 2009

En diktatur är en diktatur

Vem är förvånad över Kinas reaktion på demonstrationerna?

Kina är en hårdför diktatur som avrättar sina medborgare och kräver total lydnad,

Avvikande grupper och små befolkningsgrupper betraktas med stor misstänksamhet då de kan vara en grogrund för missnöje och i förlängningen bli ett hot mot de styrande.

Kinas försök att styra sin befolkningstankar och informationsflödet inom och till och från landet kommer så småningom att straffa sig och Kina kommer så som det gamla östblocket gjorde för 20 år sedan att falla, kanske inte i dag men tiden kommer att nöta ner diktaturen.

Dock visar demonstrationerna att det finns en risk att samma splittring och att motsättningar som har hållits tillbaka inom diktaturen kommer att blossa upp. Precis som de gjorde när Sovjetunionen föll. Kina har medvetet minskat lokalbefolkningens majoritet, då de genom en inflyttnignapolitik har sett till att Hankineserna kommer i majoritet, vilket bland annat har skett i Tibet

DN DN SvD SvD SvD SvD SDS VG VG DB POL VG

5 kommentarer:

 1. Muslimene krangler med vesten (de kristne).
  Muslimene krangler med Inderne (hinduister).
  Muslimene krangler med kineserne (ateister/buddister).
  Muslimene krangler til og med med seg selv (shia vs sunni).

  Islam. Fredens religion.

  SvaraRadera
 2. Sorry men det den kristna världen har inte direkt någon snygg historia av att hålla sams heller, du som norrman borde vetat vad det sot på Tyska soldaternas spännen "got mitt uns"

  SvaraRadera
 3. diktatur är en diktatur varför är inte usa där o kämpar för demokratin då?

  SvaraRadera
 4. dum fråga du vet svaret på

  SvaraRadera
 5. Jeg støtter Uigurenes ønske om selvstendighet til det fulle. På tross av det har jeg lite tiltro til at de hadde klart å drive provinsen rett vest. Et mini-taliban afghanistan midt i kina.

  SvaraRadera