söndag 19 juli 2009

PP fortfarande ett odemokratiskt val

Att piratparitet kan anses vara ett parti värt att rösta på är ett betyg på dessa människors bristande syn på demokrati. Ett parti som uttryckligen har deklarerat att man inte har någon syn på saker som inte är kopplat på något sätt till deras kärnfråga om Internet och upphovsrätt, borde inte vara ett alternativ för den som överhuvudtaget ser demokrati som viktigt.

Men anledningen till Falkvinges och övriga i PPs partitopps ställningstagande är att om de skulle ha åsikter om något annat så kommer de tappa röster, för idag så har de enligt de undersökningar om röstströmningar som finns fått sympatisörer allt från SD till Vänstern.

Så när man bestämde sig för att kalla sin intresseorganisation ett parti så insåg man att inte kan ha några andra åsikter för en intresseorganisation arbetar ju bara för just sitt intresse och struntar i resten av världen.

En skrämmande utopisk tanke vore att PP fick röstmajoritet i Sverige, eftersom de inte säger sig ha några åsikter annat än i ett fåtal frågor så får väl det ses som slutet för landet Sverige.

AB SDS

2 kommentarer:

  1. De som röstar på dem använder sin demokratiska rättighet att rösta. En del röstar på dem av rent missnöje med allt annat. Vad är odemokratiskt med det? De som röstar på dem vill ju ta bort alla frihetskränkningar som nuvarande regeringspartier inför. Folk har fått nog. Jag tror säkert att PP har fått några soffpotatisar att rösta.

    Och nej, jag röstar själv inte på dem för jag tycker andra frågor är viktiga också.

    SvaraRadera
  2. Du verkar ju dock ha en väldigt bristande syn på vad demokrati går ut på. Demokrati är till för alla. 7.2% av Sveriges befolkning tyckte de var viktigt med medborgarättigheter så som rätten till privatliv och integritet, samt ett fritt åsiktbildande och ett utvecklingsamhälle som medför upplysta medborgare.

    SvaraRadera