tisdag 9 mars 2010

förACTA

Frågan är om man inte kan se en kultur bland ACTAs medarbetar där man helt enkelt föraktade kunder och saken var den att det gällde att så fort som möjlighet lura in dem i avtal de normalt aldrig skulle accepterat.

Att sen Allmänna Reklamationsnämnden dragit sina slutsatser betyder inte att ACTAs beteende inte varit klandervärt utan eventuellt bara att ARNs uppdrag är så snävt att de inte kan gör annat än de gjort, men om ARN har som företrädare för de som nu väcker grupptalan mot ACTA påstår gjort ett hafsjobb, väcker det frågor om ARNs förmåga och kompetens vilket är oroande


SvD DN SvD SVD SDS SvD SvD

5 kommentarer:

  1. Det är ju bara en massa rika djävlar som blivit av med lite av sina miljoner - varför gråta??

    SvaraRadera
  2. Det var ju inte folk som går på socialbidrag, men målet gäller att de lånat pengar under vissa premisser som dels inte alltid var vad de utgavs för att vara, och sen var många av dem nästintill lurade in i ett låneförhållande

    SvaraRadera
  3. anonym: "de rika djävlarna" hade nog arbetat
    ihop de pengarna under ett par decennier.
    Om du nånsin får ett jobb och blir en
    produktiv samhällsmedborgare(ditt språkbruk
    tyder på att du är en bidrags-slöfock) och
    blir frånlurad dina sparmedel efter ett par
    decenniers arbete och sparande, så känns det
    bra att veta att du inte kommer att bry dig
    (iallafall inte gråta).

    Prova lite empati nästa gång, om du har förmågan.

    SvaraRadera
  4. @Anonym

    Det är inte så att det är en "massa rika djävlar". Snarare var Actas strategi att rikta in sig på (möjligen) övre medelklassen och rika pensionärer. Med den lånefälla som de hamnat i (till följd av produktens konstruktion och Actas rådgivning) så är det nog många vars samtliga besparingar kommer försvinna och flera kanske även hamnar hos kronofogden.

    SvaraRadera
  5. "Avbryt förhandlingarna nu", kräver vänsterpartisten Eva-Britt Svensson.
    Nämen,ojsan lilla fröken Svensson kräver att EU skall göra saker och ting. Och denna lilla mus företrädre ett kommunistparti som är på utgång och har knappt 6% av rösterna i Sverige.
    Give me a breake!

    SvaraRadera