tisdag 9 mars 2010

Svensk undfallenhet igen??

Ska Sverige tina upp förhållandena mellan Sverige och Ryssland?

Enligt tidningarna är det vad som ligger bakom Bildt och Reinfeldts resa till Ryssland, men det är trots allt Ryssland som agerat i enlighet med sin gamla odemokratiska tradition och brist på respekt för andra, som gjort att Sverige ställt sig upp och sagt ifrån, då är det INTE Sverige som skall be om ursäkt för att normalisera förbindelserna utan Ryssland

Ryssland är ett land som med expressfart gasar sig ur försöken till demokrati, tyvärr är historien full av sådana händelser och konsekvenserna av dessa är förödande.

Den undfallenhet som Sveriges Socialdemokratiska regeringar hade för gamla Sovjetunionen, var inte bara skamlig utan är säkert en av anledningarna till att Raoul Wallenberg aldrig kom tillbaka. Den typen av krypande för diktaturer vill vi inte se igen.

Uppmaningen till Bildt och Reinfeldt är att vara tydliga och stå rakryggade, det nya Ryssland och Putin med sin nu öppna fientlighet mot Västeuropa är ett tydligt hot mot oss och våra värderingar

visst behöver Ryssland stöd i sin utveckling, men man måste vara på sin vakt

12 kommentarer:

 1. Vad förespråkar du egentligen? Ska vi inte föra dialog med länder i vårt närområde? Förbättrade relationer är aldrig en nackdel.

  SvaraRadera
 2. en viss Neville Chamberlain var inriktad på dialog hela vägen in i helvetet, visst är dialog viktigt men man bör inte krypa för motparten

  SvaraRadera
 3. Så du liknar dagens Ryssland vid Nazityskland? Vad har detta möte med att krypa inför Ryssland att göra? De diskuterar olika saker som är av vårt och deras intresse. Vi står inte inför ett krig. Ryssland har många problem, men de har kommit en lång väg sedan sovjettiden. Ju mer de behandlas som fiender ju mer kommer de bli det.

  SvaraRadera
 4. Den som följer inrikesdebatten och hur det politiska klimatet utvecklas i Ryssland - blir rätt orolig. problem i landet skyller man på "utlänningar" oavsett vad det är, från att de varit t ex Tjetjener är det nu väst och USA som menas när man talar om utlänningar på ett nedsättande och föraktfullt sätt, ofta med en anspelning på att de kriminella och bara vill lura moder Ryssland

  SvaraRadera
 5. http://byfanenfrandalarna.wordpress.com/2010/03/09/vilken-deal-fick-ni-reinfeldt-och-bildt-av-medvedev-och-putin/

  SvaraRadera
 6. Eftersom Sveriges Försvarsmakt nedgjorts till en ynka spillra utan att en enda kula avfyrats, en Försvarsmakt utan mål på varken "försvar" eller "makt", är det ren dumhet att kritisera och uppröra vår närmaste stormakt. Vi ska vara glada så länge de inte börjar kräva tribut för att vi inte ska bli av med exempelvis Gotland eller någon annan del av vårt land.

  Och än en gång, eventuella ryssar som läser detta, så är det inte ryssar i gemen som jag oroar mig över; det är er statsledning! Jag har varit i Ryssland och ryssar är ett ytterst trevligt folk med stor stolthet över sin nation. Det är denna stolthet som era politiker utnyttjar och det är detta som gör saker och ting så farligt för små angränsande länder.

  SvaraRadera
 7. Zico

  du har nog tyvärr rätt om att vi bör vara försiktiga då vi idag endast har en spillra kvar av vår en gång rätt stora försvar

  SvaraRadera
 8. Ryssland är grannland med Sverige, klart Sverige ska prata med sina grannar.

  Sen var det en viss herre vid namnet Bildt som jämnförde Ryssland med nazityskland 2008..

  Det är svårt att förklara hur förolämpande detta är men kanske ungefär så upprörande som att påstå att Gustav vasa eller Kungen ägnar sig åt, ursäkta språket, pedofili.

  Ryssland är inte ett perfekt land men de försöker att reformera och det ska man respektera tycker jag, vi har varit lyckligt lottade utan krig i snart 300 år..

  SvaraRadera
 9. Zico.

  Bra kommentar, visst är Ryssland statsledning under all kritik. Mellan 80-120 miljoner Ryssar saknas sen 2:a Världskriget, de flesta inte p.ga. Hitlers arme. Det är ett trevligt stolt folk men de lever under inbördes press av egna regeringen fortfarande.

  SvaraRadera
 10. Sverige måste behandla Ryssland liksom sig själv med rättvisa, respekt och fred. Att göra bussiness och handel med Ryssland är en klok politik. Endlösa konfrontation är bara väg till dumheter och ekonomiska förluster för landet!

  SvaraRadera
 11. Mänskliga rättigheter i Ryssland vs mänskliga rättigheter i Västdemokratier AB!
  Hårt bevakat samhälle vs sofistikerad kontroll av egna medborgare!
  Korrumperad kapitalism vs okontrollerad nyliberalism!
  Statlig media vs lobbysm!
  Moralisk förtvivlan vs moralisk förfall!
  Medvedev vs Reindfeldt!

  SvaraRadera
 12. anonym 21.37

  snacka om att missat verkligheten

  SvaraRadera