måndag 22 mars 2010

USA på väg att bli civiliserat

Debatten i USA om sjukvårdsreformen har nog förvånat de flesta européer då reformen ser mer ut att hamna på en europeisk basnivå, och ytterst få i Europa ser väl inte ett hot mot deras frihet eller att man är på väg mot ett kommunistiskt system då man skapat en grundtrygghetsplattform i sitt sjukvårdssystem, nu ser det ut som om USA även de kan sälla sig till den del av världen som i detta avseende kan kalla sig civiliserat - grattis


VG VG AB DN DN SvD ExP Exp POL DPS DAG DAG HD GP VK SDS VL VG VG SvD

8 kommentarer:

 1. Det er ikke slik at folk i USA ikke mener at det er mulig å forbedre helsesystemet. Det er bare det at de ikke vil at det offeltlige skal bestemme over hva man skal gjøre og pålegge dem med en masse regler og bestemmelser.

  Saksøking er et kjempeproblem i USA og dette har ført til at forsikringssummene har gått til værs. Hvorfor har ikke Obama inkludert dette i helsereformen. Kan årsaken være at mange av hans nærmeste supportere er advokater.

  Hele denne prosessen er korrupt og ved lov fra 1962 kan ingen sendes vekk fra et sykehus uten behandling. Denne reformen har med kontroll av folket å gjøre og intet annet. Det offentlige i USA vil nå ødelegge helsevesenet akkurat som de har nesten kjørt social security, medicaid og the postal service i bakken. På toppen av det hele så har ikke USA råd til å spenne mere penger. Vi har hatt 14 måneder med åpene sluser her borte, penger som har blitt lånt og brukt på tull og tøys.

  SvaraRadera
 2. Til anonym; slutt å ha Fox News som eneste kilde... Det er ikke bra for deg. Skylden for statsgjelden må uansett legges på Republikanerne som under Bush bygde denne opp, samtidig som deres liberalisering av finanssystemet skapte finanskrisen og behovet for hjelpepakkene.

  SvaraRadera
 3. Til Anonym 14:58, mitt innlegg har ingen ting med Fox News å gjøre, men er basert på fakta.

  Kanskje vanskelig for dere liberale å fordøye.

  Alle fakta i mitt innlegg er tilgjengelig via internett. Slå det opp og du vil se hvor dårlig statsdrevene institusjoner er.

  Barack Hussein Obama har økt statsgjelden mer på ett år enn Bush Administrasjonen gjorde på åtte.

  Les litt før du kommer med usanne påstander!

  SvaraRadera
 4. Anonym, kan du peke paa en upartisk rapport som sier at saksoking er en stor del av okte forsikrings-premier? Alt jeg har sett viser at de statene som har innfort lover paa dette omraadet for a begrense muligheter til aa saksoke, ikke har hatt maalbare forandringer. Tror California er en av disse, hvor BCBS(?) har okt sine forsikringspremier med 30-40% siste aar. Dette med soksmaal er forovrig det vi kaller et typisk republikansk "talking point", som de har noen av, siden de ikke har noen virkelig innvendinger. Det er stort sett prosess og smaating de henger seg opp i.

  Klagde du forresten alle de aarene da Bush brukte vanvittige summer paa kriger vi aldri skulle ha gaatt inn i?

  Congressional Budget Office (upartisk) har forovrig sagt at disse endringene vil foere til mindre underskudd.

  SvaraRadera
 5. Tom, informasjone som jeg henviste til er lett tilgjengelig via internett.

  Mennesker her i USA vil ikke bli OBGYN og leger lenger på grunn av malpractice.

  Jeg var forresten imot Irak krigen som senatet under Bush's administrasjon stemte for.

  Jeg er forresten ikke republikaner, men etter å ha vokst opp i sosialistiske Norge før jeg som voksen flyttet til USA, så er jeg nå
  "Ultra Conservative" thank God.

  SvaraRadera
 6. Tja, lett aa si det er tilgjengelig paa internett. Link, takk.

  Ultra conservatives (og jeg ser du sier "Thank God", saa jeg antar at du er kristen), burde vel ogsaa vaere for aa redde 45 000 mennesker som aarlig doer pga mangel paa forsikring. I motsetning til deg, kan jeg linke inn min kilde - (Harvard Medical Research forresten):

  http://www.reuters.com/article/idUSTRE58G6W520090917

  Jeg er langt fra sosialist heller, og synes at det er negative ting i Health-care bill'en. Den burde ha hatt en Public option, som ville gitt mer konkurranse (jeg liker ikke tanken paa aa tvinge folk til aa kjope health insurance, og i tillegg ikke gi de noen valg som kan gi lavere priser).

  Du har muligens rett i obgyn, men det er jo et relativt snevert felt da. Og det er bra du var imot Irak - da er du ihvertfall en konsistent konservativ!

  Jeg bor i Usa selv forresten, og kaller meg ikke demokrat heller, men synes Republikanerne har vaert saerdeles umulige i denne prosessen. De har ikke hatt mange konstruktive forslag, og noen av de faa tingene de har lagt fram er i bill'en.

  SvaraRadera
 7. Tom, obgyn er et snevert felt?
  det fødes 4 millioner babier
  i USA i året og du syntes det
  er et snevert felt?

  No further comments!

  SvaraRadera
 8. Snevert var kanskje feil ord, har vel bodd for lenge i Usa...

  Uansett, ca 1.1 milliarder lege-besok skjer i Usa hvert aar.

  http://www.cdc.gov/nchs/fastats/docvisit.htm

  SvaraRadera