onsdag 10 mars 2010

Fundamentalist i Sveriges riksdag

Nalin Pegkul är ute på riktigt tunn is och nu bör den socialdemokratiska ledningen ta tag i det här annars dras de alla ner i skiten.

Nalin Pegkul anser sig ha rätt att definiera vad en konstnärs konstnärskap består av, enlig henne har Vilks gjort fel då han driver med islam och Mohammed. Hon anser vidare att han sparkar på de som ligger ner, att hon inte förstår att Vilks sparkar på alla och med sin Mohammed teckning så sparkar han på den muslimska makten och den ligger inte ner. Sen kan man tycka vad man vill om hans konst men så länge vi har yttrandefrihet så får han göra vad skit han vill.

Nalin Pekgul´s agerande är farligt nära att ursäkta de som planerat ett mord på Vilks, anser Mona Sahlin att hon representerar de socialdemokratiska värdena? I så fall ser Sverige ut att vara riktigt illa ute om de rödgröna vinner i höst.


Yttrandefriheten måste ständigt försvaras mot de krafter som varken förstår eller brys sig om hur fundamentalt viktig den är och har varit för vårt lands demokratiska utveckling, demokratin är ständigt hotad runt om vår jord se bara hur det är med yttrandefriheten i Ryssland, och yttrandefriheten är ett mått på hur stark en demokrati är.


SvD Exp Exp DN DN DN VG GP HD HD SSE SSD SSD SvD SvD SvD SvD KB SvD SvD SvD AB SvD

16 kommentarer:

 1. Yttrandefriheten gäller väl även Nalin Pekgul? Med samma resonemang är du ute på riktigt tunn is... Så länge vi har yttrandefrihet får Nalin Pekgul säga vad skit hon vill...

  SvaraRadera
 2. Nalin får naturligtvis säga vad hon vill men med de åsikterna hör hon inte hemma i en demokrati och absolut inte i svensk riksdag.

  Nalin är nog mer ett offer för välvillig kvotering. Men som oftast vid kvoteringar av den typen räcker det inte att bara vara invandrare man måste vara kompetent sin roll också.

  SvaraRadera
 3. Nalin får säga vad hon vill men då hon är en makthavare så står hon för en idé ett sätt att se på omvärlden etc, och då kan hon inte säga vad hon vill utan att det får konsekvenser, och vad värre är att hon kan tvinga sin tankar på oss andra, och då står vi där en dag utan yttrandefrihet om det vill sig illa

  SvaraRadera
 4. Intressant iakktagelse efter Pekguls uttalande i TV 4 om hur orena hundar minsann är, är det faktum att SVD, som valde att inte publicera bilden på den så älskade profeten Muhammed som rondellhund i alla fall vågade visa upp en söt hundvalp vid sidan av nämnda Pekgul i sin nätupplaga!

  Kul inslag i debatten eller bara en slump?
  Hur kan vi tillåtas ha så orena djur som hundar som husdjur?
  Borde de inte förbjudas de också?

  SvaraRadera
 5. Frågan är ju om man inte ska fly landet om de rödgröna vinner i höst... Just nu verkar de bara vara en samling kaotiskt pick och pack som ringer för 45.000 skattekronor, förespråkar islamiska värderingar och hycklande statsministerkandidater.
  Jag börjar allvarligt undra när någon kommer att få nog och det här slår bakut. Konservativism á la Islam funkar inte här i västvärlden. Det måste folk inse. Vi strävar efter jämlikhet (på gott och ont, måste tilläggas), och då funkar inte t.ex nikab, burka eller slöjor. Hedersvåld är också en styggelse som borde förvisas tillbaka dit den kom ifrån.
  Jag börjar undra vart man ska ta vägen om inte utvecklingen vänder...

  SvaraRadera
 6. Nalin får säga vad hon vill! Ni otrogna ska bara hålla käften och lyda det nya herrefolket

  SvaraRadera
 7. Nalin måste förstå en sak, det är skillnad på folk och folk. När Lars Vilks gör en rondell hund av vår profet försvarar han yttrandefriheten i väst men när Nalin kritiserar en konstnärs idiotiska verk då står hon bakom en islamisk konspiration med syfte att införa sharialag i Sverige va?.

  SvaraRadera
 8. Nalin Pekgul klagar på att Vilks gett sig på muslimer, som hon menar är en svag grupp i det europeiska samhället. Svag grupp??? Den grupp som lyckas skrämma ansvariga till att stänga eller ställa in utställningar, föreläsningar och teaterpjäser, det är ingen svag grupp. Det är en grupp som har alldeles för stor makt.

  SvaraRadera
 9. vi støtter hun

  SvaraRadera
 10. Anonym 10 mars 2010 21.17:
  Du påpekar att yttrandefriheten gäller även Pekgul, och att hon (liksom Vilks) ska få säga vad hon vill.

  Självklart är det så, men du gör ett logiskt felslut, när du säger att bloggaren (som kritiserar Pekguls uttalanden) är ute på lika tunn is som hon.

  Det bloggaren gör, är att kritisera innehållet i Pekguls uttalanden, men det hon gör, är att kritisera det faktum att Vilks över huvud taget har yttrat sig som han gör.

  Förstår du skillnaden?

  SvaraRadera
 11. Inse vad Salman Rushdie har fösökt säga i åratal
  Det handlar om Demokrati mot Teokrati

  Irans ungdomar mot Islams gubbvälde!!!

  VÄLJ!

  SvaraRadera
 12. Nu sosial-akrobater, har ni tatt fan i båten nu får ni ro den i land,eller sänka den?
  Så kan det gå i ett multikulturellt samhälle
  Ni släpar hit krigsskadade både mentalt och fysiskt,fanatiker,terrorister,mm mm.
  Men det är dom i framtiden som känner i sitt hjärta att dom är svenskar som får ta hand om skiten och det går sakta mot en konflikt inbördeskrig eller kalla det vad ni vill.
  I min uppväxt fanns inte detta mång-och okulturella uppförande och respektlöshet med all skit som finns i detta land idag,jag är sannerligen inte emot någon som har respekten för Mitt fosterland både mentalt och verbalt men vänd er inte emot det Fosterlänska Svenska samförståndet vi har en hög tolerans men den
  börjar tryta det kommer att märkas efter valet

  Om islamfanatikerna eller vem det vara må som ger sig på Konstnärer och fritänkare vill jag stå upp vid deras sida.
  Varför inte ta det med humor eller bara skratta åt det,det är ju bara "dumma svensk" som har gjort det
  Men kom för Guds skull inte till vårt fosterland och säg till oss hur vi ska vara eller göra.
  Avs,Fosterlänsk i mitt hjärta men med smärta.

  SvaraRadera
 13. Det är trots allt lite kul att läsa det hon skriver =)
  Det märks att det är val i år och man måste som politiker, precis som i filmtiteln vara "underbar och älskad av alla". Och då menar jag verkligen ALLA. I just den här frågan tror jag dock att det är svårt att vara älskad av alla. När Nalin skriver som hon gör så tror jag att hon istället, som man säger i England "is taking a shit with her clothes on". Hon kommer nog inte att få så mycket cred som hon hade tänkt sig.
  Nåja, jag tror att frågan blåser över snart när det blir snack om frågor som typ pensioner i valdebatterna,,,,,, tyvärr.

  SvaraRadera
 14. Inte rödgrön, rödbrun. Mona Sahlins oheliga, möjligen heliga om Nalin Pekgul är med, allians med fascistvänstern gör det till ett rödbrunt regeringsalternativ!

  SvaraRadera
 15. Yttrande frihet är allas rätt men när man sitter i maktpositioner och är en allmän person så är ansvaret kring din egen yttrande frihet större och vad du säger och försvarar likaså ! Du representerar inte längre dina egna värderingar som en konstnär gör när han målar! en artist när han agerar! en journalist när han skriver! Politikerna representerar folkets värderingar, ett land grundvärderingar eller i vilken riktning man har för avsikt att leda. Skrämmande åsikt Nalin Pekgul har !

  SvaraRadera