tisdag 30 mars 2010

Oskyldig tills motsatsen bevisats, eller??

Hur agerar aftonbladet och andra media då som hängt ut honom innan han varit dömd, visst har han själv valt att gå ut under det att hans fru var försvunnen, men den jakt på att sälja lösnummer och reklamplats som gjort att vissa media valt att lämna ut honom med namn och bild, är inget annat än ett syniskt spel för att tjäna pengar om han inte döms så står han där med ett förstört liv, samtidigt som Aftonbladet och andra jagar vidare efter nya personer att tjäna sina pengar på och sen slänga dem på soptippen. I den världen har människor och deras liv blivit en släng och slitvara, då långsiktiga konsekvenserna för de i tidningarna uthängda och offentligt avrättade är någon chefredaktörerna skiter i, och sen gömmer de sig bakom floskler som ”det ligger i allmänhetens intresse” osv.

Att någon är udda och kanske inte allt för smart, ger inte media rätt att parasitera på dem och deras liv för att tjäna pengar, så länge ingen dom fallit så är han oskyldig vad än Aftonbladet önskar.

SvD SvD SvD DN DN GP

7 kommentarer:

 1. Tyvärr tror jag att den snubben är super-skyldig. Men lyckligtvis blir man inte dömd för vad folk tror (oftast) utan för vilken bevisning som finns, hur trovärdig personen är, vad han säger etc.

  SvaraRadera
 2. Det är just det
  vi alla som får av media utvald information om målet är inte de som dömer och tur är väl det.

  Men i Aftonbladet osv är han ju för all framtid dömd, jag undrar hur chefredaktören och de journalister som nu mer och mer skriver ut namn för att deras historia skall kittla mer sover om natten

  SvaraRadera
 3. Varför skulle det inte ligga i det allmännas intresse att få veta vad en misstänkt heter? faktum är att den som leken ger får leken tåla, och många misstänkta blir ju även dömda. Så vad är problemet

  SvaraRadera
 4. @anonym Det må ligga i allmänhetens intresse, men det ursäktar inte att förtala och hänga ut någon som mördare. Kvällstidningarna är hyenor och det vet dom.

  Han är säkert på ett eller annat sätt skyldig för kvinnans död, men vad som egentligen hände lär vi aldrig få veta och då ska han inte heller bli dömd.

  SvaraRadera
 5. Han är inte uthängd som mördare i Aftonbladet.
  Bara med namn. Eftersom han själv valt att publicera sig tidigare blir det ju bara löjligt att inte skriva namnet.
  Även om han inte döms är han redan körd i sin hemstad och måste flytta, då byter han bara namn och han lever gott på livförsäkringen

  SvaraRadera
 6. I dagens Sverige är vi alla skyldiga tills vi själva kan bevisa motsatsen.

  Det är det nya Bodström-Ask samhället som de sittande politikerna i Sverige så gärna vill ha.

  SvaraRadera
 7. Suck, det råder begreppsförvirring här. Att rättsväsendet inte kan bevisa skuld innebär rimligen inte att vederbörande ÄR oskyldig. (I så fall vore begrepp som oskyldigt dömd motsägelsefulla.)

  SvaraRadera