lördag 6 mars 2010

Nu räcker det

Faktum är att nu kommer väljarundersökningarna stå som spön i backen under några veckor, varje undersökning tvärsäker och med helt annat resultat än den föregående, i ena har SD 7% i nästa har de 3%, men siffrorna enligt varje undersökningsinstitut så är just deras siffror vederhäftiga.

Faktum är att alla dessa undersökningar skjuter si g själva i foten, för om de åtminstone visat på liknande tendenser så hade det funnits en tillstymmelse av trovärdighet i dem, men som det ser ut idag så inser de flesta att vi knappt vet något förrän på valdagen.

Undersökningarnas mängd har gjort att de spelat ut sin roll.


SvD DN EXP

2 kommentarer:

  1. Kolla http://status.st/ , det är en sida om just Sd´s väljarstöd och undersökningar därom. Där ser man hur individuella undersökningar hoppar upp och ner men medelvärdet av alla går rätt konstant. Värt att notera är kanske att SCB håller sig bäst i mittfåran, men om det beror på att de har större undersökningsunderlag än eller bättre förklaringsmodell låter jag vara osagt.

    SvaraRadera
  2. SCB har det största underlagen, men en undersökning är minst lika beroende av sitt urval, och det är nog där de flesta faller

    SvaraRadera