tisdag 30 mars 2010

Oskyldig tills motsatsen bevisats, eller??

Hur agerar aftonbladet och andra media då som hängt ut honom innan han varit dömd, visst har han själv valt att gå ut under det att hans fru var försvunnen, men den jakt på att sälja lösnummer och reklamplats som gjort att vissa media valt att lämna ut honom med namn och bild, är inget annat än ett syniskt spel för att tjäna pengar om han inte döms så står han där med ett förstört liv, samtidigt som Aftonbladet och andra jagar vidare efter nya personer att tjäna sina pengar på och sen slänga dem på soptippen. I den världen har människor och deras liv blivit en släng och slitvara, då långsiktiga konsekvenserna för de i tidningarna uthängda och offentligt avrättade är någon chefredaktörerna skiter i, och sen gömmer de sig bakom floskler som ”det ligger i allmänhetens intresse” osv.

Att någon är udda och kanske inte allt för smart, ger inte media rätt att parasitera på dem och deras liv för att tjäna pengar, så länge ingen dom fallit så är han oskyldig vad än Aftonbladet önskar.

SvD SvD SvD DN DN GP

lördag 27 mars 2010

En diktatur tar över

Jaha så blev den nästan svenskaste av all produkter, VOLVO, plötsligt en del av en hårdför diktatur, alla bockar bugar och imponeras av det Kinesiska undret, men det bygger inte på marknadsekonomi, marknadsekonomi kräver en demokrati för att kunna fungera fullt ut, Kina är ett land med en hårdför diktatur som spelar ett kapitalistisk spel i världen.

Men utan diktatur så hade de inte kommit dit de nu är, och frågan är om inte just Kina är ett av de mest cyniska länderna i världen, för det heter väl fortfarande folkrepubliken Kina, men det som gäller är. Håll käft, lyd, jobba, och framför allt tänk inte något själv för då kan du bli en del av den internationella organhandeln där Kina är en viktig atkör idag.


SvD SvD SvD SvD SvD Dps

måndag 22 mars 2010

USA på väg att bli civiliserat

Debatten i USA om sjukvårdsreformen har nog förvånat de flesta européer då reformen ser mer ut att hamna på en europeisk basnivå, och ytterst få i Europa ser väl inte ett hot mot deras frihet eller att man är på väg mot ett kommunistiskt system då man skapat en grundtrygghetsplattform i sitt sjukvårdssystem, nu ser det ut som om USA även de kan sälla sig till den del av världen som i detta avseende kan kalla sig civiliserat - grattis


VG VG AB DN DN SvD ExP Exp POL DPS DAG DAG HD GP VK SDS VL VG VG SvD

söndag 21 mars 2010

Byggnadsrasisterna rycker ut igen

Den insändare i dagens SvD som förkastar det nya slussenförslaget som ett bilförslag och att det separerar söder från Gamla Stan, andas samma gamla slussenkramarmentalitet som har gjort att vi idag har en plats mellan Gamla Stan och söder som är så till den grad otrevlig och ful att den inte kan kallas annat än en skam för staden. Allt som bygger på utveckling är tydligen fel.

Det är personer som dessa som står bakom denna insändare som är de verkliga skurkarna, de som är orsaken till att vår stad har stagnerat arkitektoniskt. En studieresa till t ex Köpenhamn visar hur man vågar och kan bygga nytt och spännande även i gamla miljöer.

Dessa motståndare är ju samma personer som skriker så fort något nytt skall byggas som är för högt, för annorlunda eller kan innehålla kommersiella drag, och alltid så är alla byggnader ett hot mot vår stad och dess särart – en form av byggnadsrasism.


SvD

torsdag 18 mars 2010

Politiskt misslyckande

Återigen så tvingas man höra om hur öka bostadspriser spär på inflationen, olika experter uttalar sig om faran med detta osv, vad man skall veta är att i de delar av Sverige där vi har ett inflyttningsöverskott så är det också en bostadsbrist, i Stockholm är den dessutom akut.

Om det råder brist på en vara i en fri ekonomi så går priset upp, om det dessutom är billigt att betala, som när det gäller lånekostnaden för bostäder så gör det dessutom det lättare för köparen att betala även om priset går upp.

Det är dessutom så att man kan idag köpa förstahandkontrakt för ca 15-25% av vad en bostadsrätt kostar i samma område, om folk är beredda att betala hundratusentals kronor för en hyresrätts etta i Stockholms innerstad så råder utan tvekan bostadsbrist. År 2008 växte Storstockholms befolkning med ca 32 000 människor, men inte ökade bostäderna med på samma sätt!

Kontentan är att den låga räntan drar upp priserna på bostäder i bla Stockholm, men huvudorsaken till de ökade priserna ligger i att det fattas bostäder, så frågan går att lösa politiskt.

Stockholms länd regionplanekontor räknar med att trots att det planeras att byggas en hel del bostäder fram till 2018 så kommer det ändå att fattas ca 28 000 bostäder då, och då skall man veta att den befolkningsökning man räknar med är långt lägre än den ökning länet hade 2008 på 32 000 personer.

Så att trycka på gasen och planera bostäder i en rasande takt är är väl ändå på sin plats, men dock bör detta ske på ett klokt sätt så att vi slipper se nya miljonprogramsområden.

samt att se till att Ingves på riksbanken tar bort prisutvecklingen på bostäder på han letar underlag till vart inflationen går



SvD DN DPS

onsdag 10 mars 2010

Fundamentalist i Sveriges riksdag

Nalin Pegkul är ute på riktigt tunn is och nu bör den socialdemokratiska ledningen ta tag i det här annars dras de alla ner i skiten.

Nalin Pegkul anser sig ha rätt att definiera vad en konstnärs konstnärskap består av, enlig henne har Vilks gjort fel då han driver med islam och Mohammed. Hon anser vidare att han sparkar på de som ligger ner, att hon inte förstår att Vilks sparkar på alla och med sin Mohammed teckning så sparkar han på den muslimska makten och den ligger inte ner. Sen kan man tycka vad man vill om hans konst men så länge vi har yttrandefrihet så får han göra vad skit han vill.

Nalin Pekgul´s agerande är farligt nära att ursäkta de som planerat ett mord på Vilks, anser Mona Sahlin att hon representerar de socialdemokratiska värdena? I så fall ser Sverige ut att vara riktigt illa ute om de rödgröna vinner i höst.


Yttrandefriheten måste ständigt försvaras mot de krafter som varken förstår eller brys sig om hur fundamentalt viktig den är och har varit för vårt lands demokratiska utveckling, demokratin är ständigt hotad runt om vår jord se bara hur det är med yttrandefriheten i Ryssland, och yttrandefriheten är ett mått på hur stark en demokrati är.


SvD Exp Exp DN DN DN VG GP HD HD SSE SSD SSD SvD SvD SvD SvD KB SvD SvD SvD AB SvD

tisdag 9 mars 2010

100 000 läsare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tack för alla som har läst min blogg sen jag startade för ett år sedan

Tack för alla spännande och ibland hårda diskussioner


fortsätt komma tillbaka

Northug med byxorna ner igen

Nu får Northug äta upp sina korkade uttalanden, att håna Jörgen Brink när han tog silver på stafetten var korkat, och visade sig ännu mer korkat när Brink van Vasaloppet, trist att hans pappa drabbas, men å andra sidan kan hans beteende vara en följd av hans uppfostran.

När Norge är en sådan fantastisk skidnation med stora idrottsmän och skidåkare som Björn Dählie känns det bara trist med att en femåring som Northug representerar Norge, även om han är en imponerande skidåkare

om han bara åkt skidor och sen höll tyst så hade han varit mycket mer uppskattad


förACTA

Frågan är om man inte kan se en kultur bland ACTAs medarbetar där man helt enkelt föraktade kunder och saken var den att det gällde att så fort som möjlighet lura in dem i avtal de normalt aldrig skulle accepterat.

Att sen Allmänna Reklamationsnämnden dragit sina slutsatser betyder inte att ACTAs beteende inte varit klandervärt utan eventuellt bara att ARNs uppdrag är så snävt att de inte kan gör annat än de gjort, men om ARN har som företrädare för de som nu väcker grupptalan mot ACTA påstår gjort ett hafsjobb, väcker det frågor om ARNs förmåga och kompetens vilket är oroande


SvD DN SvD SVD SDS SvD SvD

Varmare klimat tack!

Kan ju varit en tillfällighet den här långa, kalla och snörika vinter, men inte var den tacksam för miljörörelsens möjligheter att föra ut sitt budskap. Den som lever får se vart det barkar, men den här vintern var allt i mastigaste laget, och nu vill jag inte skotta mer

Så all sol och värme är nu tacksam för oss frusna Svenskar

AB DN GP SvD SDS

Svensk undfallenhet igen??

Ska Sverige tina upp förhållandena mellan Sverige och Ryssland?

Enligt tidningarna är det vad som ligger bakom Bildt och Reinfeldts resa till Ryssland, men det är trots allt Ryssland som agerat i enlighet med sin gamla odemokratiska tradition och brist på respekt för andra, som gjort att Sverige ställt sig upp och sagt ifrån, då är det INTE Sverige som skall be om ursäkt för att normalisera förbindelserna utan Ryssland

Ryssland är ett land som med expressfart gasar sig ur försöken till demokrati, tyvärr är historien full av sådana händelser och konsekvenserna av dessa är förödande.

Den undfallenhet som Sveriges Socialdemokratiska regeringar hade för gamla Sovjetunionen, var inte bara skamlig utan är säkert en av anledningarna till att Raoul Wallenberg aldrig kom tillbaka. Den typen av krypande för diktaturer vill vi inte se igen.

Uppmaningen till Bildt och Reinfeldt är att vara tydliga och stå rakryggade, det nya Ryssland och Putin med sin nu öppna fientlighet mot Västeuropa är ett tydligt hot mot oss och våra värderingar

visst behöver Ryssland stöd i sin utveckling, men man måste vara på sin vakt

måndag 8 mars 2010

Bygg mer, större och högre

Som vanligt så blir ”alla” upprörda över nybyggnation, visst ska det byggas men inte hos mej verkar vara den gemensamma nämnaren, men för tusan, bygg på längden, tvären och bygg framför allt på höjden. Skall Stockholm fortsätta att utvecklas så är det genom nya och fler bostäder i staden inte i några nya förorter eller i våra parker.


DN SvD SvD

lördag 6 mars 2010

Nu räcker det

Faktum är att nu kommer väljarundersökningarna stå som spön i backen under några veckor, varje undersökning tvärsäker och med helt annat resultat än den föregående, i ena har SD 7% i nästa har de 3%, men siffrorna enligt varje undersökningsinstitut så är just deras siffror vederhäftiga.

Faktum är att alla dessa undersökningar skjuter si g själva i foten, för om de åtminstone visat på liknande tendenser så hade det funnits en tillstymmelse av trovärdighet i dem, men som det ser ut idag så inser de flesta att vi knappt vet något förrän på valdagen.

Undersökningarnas mängd har gjort att de spelat ut sin roll.


SvD DN EXP

torsdag 4 mars 2010

Ingves mål – hög ränta

Helt klart är att Ingves är av princip mot låg ränta, när alla andra sänkte räntan hösten 2008 så var Ingves gubben motvalls och höjde räntan, nu går han ut och markera att det är nu dags att börja tänka på en höjning bort från krisräntan. Nu skall Sverige upp som ränteledare tydligen. Återigen så kommer han väga in utvecklingen på privatbostäder i sitt underlag för beslut, en prisutveckling som i storstäder och inflyttningsområden till stor del består av ett bostadsunderskott, även om den låga räntan driver på så är grundorsaken bristen på möjligheter att bo. Med ett överskott på bostäder så hade vi inte haft den prisökning som vi ser idag. Därför är det som jag ser det ytterst tveksamt att väga in prisutvecklingen på bostäder i underlagen för justering av Reporäntan.


Räntehöjning i kombination av nya låneregler som Ingves stödjer, riskerar allvarligt att cementera bostadsbristen i bla Stockholm, öka segregeringen och framför att allvarligt skada Sveriges framtida konkurrenskraft. När bostadsbyggandet långsamt håller på att återhämta sig efter finanskrisen så kommer detta som ett allvarligt avbräck


SvD DN DPS



Hur lyckas dom?????

Har det alltid varit så här? För inte har sossarna alltid framstått som så brutalt korkade och klantiga som de gör nu.

Men genom RUT debatten så står de där igen med byxorna nere, inte bara det förresten, de står där utan ryggrad, utan principer, utan förmåga att se konsekvenserna av sitt eget handlande och vad man hela tiden har fruktat helt i händerna på kommunisten Ohly.

Känns mer som ett mardrömsscenario än ett regeringsalternativ


SvD AB AB Exp Exp Exp Dps SvD

Vilken överraskning, is på vintern!!

Jaha nu sitter det tolv fartyg fast i isen utanför Sveriges kuster.

Precis som när det gäller Järnvägar och T-bana så är det regeringens fel.

Bygg 10 nya superisbrytare, kostnaden spelar ingen roll, fartygen måste fram till vilket pris som helst.

Eller varför inte köpa in någon forma av värmesystem som håller våra farleder öppna som om det vore sommar.

Att vi har extremt väder har ingen som helst betydelse, allt skall gå som om det var sommar, fy skäms på er i regeringen som tydligen helt enkelt struntar i våra fartyg.


Sen kan man fråga sig om det inte är så att regeringen är ansvarig för alla tak som rasar in, nu krävs att de agerar, så här kan vi inte ha det. Väntar nu med spänning på vad frälsaren Östros har att säga, för snart kommer något.


Allvarligt talat kan man undra om den som godkänt att vår bästa isbrytare har hyrts ut över vintern får sparken eller inte, jag gissar på att han blir befordrad. det bevingade uttalandet

– Oden är uthyrd för forskning och kontraktet skrevs långt innan vi visste att vi inte skulle få en normal vinter, säger Tommy Gardebring.

gör att man kan undra om personen vet i vilket land han bor. Is i Sverige på vintern, vilket överraskning, varför har staten byggt isbrytare överhuvudtaget om de inte behövs??

vilket kokkoshuvud


SvD DN Smp AB SvD SvD DN VG POL SvD SvD VG

onsdag 3 mars 2010

Ointelligensen når nya höjder

Den som väljer att utnyttja sitt RUT avdrag gör ett aktivt val, och därmed väljer man att tycka att det är ett bra val, om man sen anser att det är dåligt och motarbetar sitt gjorda val i riksdagen, så är det inte ett utslag av hyckleri eller moraliskt förfall, utan det är bara så att bristen på intelligens gör att de inte ens förstår att det är samma fråga.

Det är dem som om vi har otur kan få som regeringsmedlemmar efter valet i höst.

Bäva månde Sverige