torsdag 29 juli 2010

Låt någon annan dö

Inte kan många Svenskar se sig som sympatisörer till talibanerna, men att tycka att vi skall aktivt skydda världen och speciellt Afghanerna mot dem, är det helt tydligt färre som tycker, enligt den undersökning som presenteras i Aftonbladet idag.

Det borde ju kunna skötas av några andra eller hur!! USA brukar ju skicka folk överallt och de är ju redan där med massa soldater, dessutom så är det helt enkelt lättare att klaga på USA än på sina egna soldater, hör man till Ohlys gäng så är ju dessutom hela USA och vad landet står för ett riktigt banditgäng, vilket gör det ännu bättre att de gör vårt skitgöra och som alla vet så är krig just ett skitgöra och då blir det fel och därmed öppnas dörren för att ropa USA mördare, tacksamt för viss.

Men som jag skrivit tidigare, tycker man att det är ok att flickor inte får gå i skolan att befolkningen inte skall få tillgång till sjukvård, att kvinnor inte skall ha några rättigheter och tvingas leva som livegna så är det ok att tycka att vi skall dra oss ur Afghanistan, för Afghanerna får ju skylla sig själva för att de är födda just i Afghanistan eller hur!!


intressant är dock är att Mona Sahlin nu Afghanistan sett verkligheten och inser att det inte går att sätta ett slutdatum för den svenska insatsen, ska bli kul och se hur hon förklarar det för Ohly


AB DN SvD


tisdag 27 juli 2010

Har de någon koll?

Först avslöjas att USAs olika underrättelsetjänster inte vet vad en andre gör, vilket borde vara ett eldorado för den som vill läcka information, och sen springer Wikileaks ut och viftar med över 90 000 rapporter, det kan ju inte ses som något annat än resultatet av en stor koloss där höger hand inte vet vad vänster gör. Att nu Pentagon jagar läckor kommer i slutändan säkert att leda till en ännu större koloss, mer byråkrati, och därav fler läckor.

Det som är jobbigast för Pentagon och underrättelsetjänsterna, är att de glatt medverkat till att i film och tv serier sprida bilden av en effektiv och korrekt organisation fylld av hängivna och kompetenta anställda där allt blir rätt. Nu visar det sig gång på gång att det är bara en trög och svårstyrd organisation där man nog ska vara glad när nått går rätt.

man kan därför bara undra om den "skugga" av Osama bin-Laden som det påstås att man kan spåra i dokumenten bara är en önskan av en och annan byråkrat


Läs även Wikileaks ett varumärke skapas.


SvD VG SvD SvD SvD VG VG


måndag 26 juli 2010

Wikileaks - ett varumärke skapas

Men inte var det speciellt utmanande uppgifter som kom fram i Wikileaks senaste nyhetsutsläpp. Det är långt ifrån de avslöjande och för USA rent pinsamma filmbilderna som Wikileaks släppte senast, då stod USA med byxorna nere och klart att de är rädda att stå där igen, därav reaktionen.

Inte för att det var några sensationer annat än att de kommit över och släpp ut materialet

Detta släpp var mer ett släpp av uppgifter för att hålla Wikileaks varumärke igång och visa att vi kan och vi kommer att släppa allt vi får.

Störst användning av detta material får nog historieskrivning som här fick ett ovanligt autentiskt material att jobba med

Som en parentes är det rätt kul att Mona Sahlins valtaktiska och säkert sedan länge planerade resa till Afghanistan kom helt i skymundan.

Pirate BYE BYE

Rick Falkvinge har idag en artikel i Aftonbladet där han bla utifrån någon okänd källa anser att ” Amerikanska och europeiska entreprenörer följer utvecklingen hos den svenska piratrörelsen med stort intresse och röster hörs ofta på nätet om att flytta hit” just det stycket går ju att tolka hur som helst, men Falkvinge menar väl att det betyder att massa företag vill gärna flytta till Sverige för att det finns så många fildelare här. Det man kan undra är vilka IT entreprenörer som vill till ett land där ingen vill eller kommer att betala för vad de gör, Falkvinge får gärna förklara vilka ekonomiska fördelar man kan få av en aktiv fildelningsrörelse som han kallar den, och hur denna gör det så attraktivt att etablera sig i fildelar land som vårt. Övertyga mej gärna för jag kan inte så någon fördel att ha en grupp som vill ha allt gratis. Tvärtemot vad Falkvinga anser så håller fildelandet av upphovsskyddat material på och utarmar vår nutida kultur

Sen har det nu visat sig att Piratebay en av de ledande länkportalerna i Falkvinges fildelnignsrörelse som han anser vara helt legitim osv, men inte anses av våra lagförande institutioner vara laglig och legitim utan återigen så döms grundarna att mot vite stänga sajten


AB AB SvD Exp HD

lördag 24 juli 2010

Trots Aftonbladets och Monas krypskytte

Trots Aftonbladets och Monas krypskytte och försök att utnyttja möjligheten till en ”affär” i spåren av Littorins avgång så har Alliansen ett högt förtroende, då skall tas med i beräkningen att undersökningen gjordes när försöken från AB och Mona att smutskasta Littorin och regeringen pågick som bäst

Jag har sagt det förut och säger det igen, Mona Sahlin är Alliansens bästa valarbetare.


SvD DN EXP GP DAGEN

Är det OK?

Nordkorea – ja vad kan man säga som inte redan är sagt, faktum är att hårdare och mer slutet land har väl knappast existerat och följaktligen är det världens idag hårdaste diktatur. Frågan man kan ställa sig hur hårt har man i verkligheten lyckats styra folkets tankar, om eller mer när Kim Jong Il dör vad händer då? Visst är successionsordningen redan bestämd men vi vet ännu inte vad som kommer ut detta, och hur kommer folket verkligen reagera, den som sett de officiella Nordkoreanska TV scenerna från när Kim Jong Il:s pappa Kim Il Sung hade dött kan knappast hålla sig för skratt, folk på gatan i rader och officerare i rad står och gråter på kommando över att deras kära ledare är död, detta händer bara i ett land där makten är total och befolkningen är reducerad till lydiga producenter av välstånd till de styrande.

Är det Ok att några av våra medpassagerare på planeten jorden inte skall ha möjlighet till att åtminstone kunna åtnjuta de mest elementära grunderna av frihet som vi tar som så självklara att vi inte ens reflekterar över dem, bara för att ett de bor bakom en linje på en karta. Jag är övertygad om att alla Nordkoreaner glatt skulle leva i diktaturen Kina, må vara en hård diktatur där man som oppositionell kan försvinna, men ändå en milsvid skillnad mot vad de har idag.

Är det rätt att vissa av vår planets invånare måste dagligen vakta sin tunga om de vill leva, När de som en kilometer bort kan säga sitt hjärtas mening utan konsekvenser?

AB SvD DN EXP VG HD VG

onsdag 21 juli 2010

Superwoman strikes again

Få personer har som Inga-Britt Ahlenius förre chefen för riksrevisionen, EUs internrevision och nu senast FN s internrevision visat på en total oräddhet och ett mod och vilja att gå till botten med saker och ting och presentera fakta hur otrevliga och trista de än är, det finns ingen anledning att misstro henne i hennes kritik av FNs organisation och ordförande Ki-Moons ledarskap.

Det som tydligt visar att hon har rätt i sin kritik är hur den av henne förordade efterträdaren, manövrerades bort av ett antal U-länder och Ryssland, alla länder med hög korruption och låg vilja till ökad insyn. Detta om något visar hur enastående och unik Ahlenius är.


Problemet är att det bara finns en av henne, vi skulle behöva tusentals Ahlenuis på vår planet, det behövs nämligen någon som makten är rädd för.


Viktigt är att kritiken tas på allvar men risken är att det blir en halvmesyr, då det faktiskt är en demokratisk organisation full av odemokratiska och korrumperade länder riskerar det hela att i linje med vissa länders intresse rinna ut i sanden, det kan hända att Ki-Moon offras för sakens skull och sen blir det business as usual.


SvD DN DN SDS AB


tisdag 20 juli 2010

Om man gillar knark och kvinnoförtryck

Om man gillar knark, att flickor inte får gå i skolan, att kvinnor piskas eller stenas till döds för att de visar sina ansikten eller utövar ett yrke som t ex läkare, om man tycker Burka är ett bra klädesplagg för kvinnor, att endast en religion är tillåten, om man gillar fanatiska skäggiga talibaner, diktatur och terrorism osv, så hymla inte med det utan säg som det är.

Om man inte tycker att ovanstående är bra så kan vår närvaro i Afghanistan hjälpa till att ändra på dessa saker. Visst görs det misstag och visst har det gjorts fel på vägen, men det viktigaste är att vi alla inser att det är ett långt åtagande, att i slutändan så är de stora vinnarna inte bara Afghanistans befolkning utan även hela världen.

Kraven på att vi och alla andra skall dra hem våra soldater är i bästa fall ett utslag av cynisk populism, i värsta fall ett bevis på en total oförmåga att förstå hur det fungerar ute i världen, och vilka effekter ett hemdragande agerande får.


så se till att hålla Ohly och gänget borta från makten i höst



AB DN DN SvD SvD SDS GP VG VG HD SvD SvD DN SvD VG AB

måndag 12 juli 2010

Aftonbladet tjänar pengar

Aftonbladets kampanj går nu hand i hand med Mona Sahlins drev att misskreditera Fredrik Reinfeldt. Det blir nu mer och mer pinsamt att se hur genomskinligt hela upplägget är.

Aftonbladet som har norska ägare står på två ben, dels försöker de få ut så mycket som möjligt i uppmärksamhet och i lösnummer försäljning och därmed ökade reklamintäkter, allt genom att dra ut på det hela så att det nästan går överstyr. Dels försöker de dra politiska poäng på det hela genom att misskreditera Fredrik Reinfeldt. Sen ploppar som gubben i lådan grodornas mästare Mona Sahlin upp och känner sig ”lurad” och förd bakom ljuset. Hon ser nu här chansen att minska Reinfeldts popularitet och öka på sin egen trovärdighet. Och sen beskyller sossarna Alliansen för en smutsig valkampanj, men som valigt så kan det nu vara Mona som är ute på svag is och då åker hon som vanlig däri

Mediedrevet går inte att skydda sig mot, sant eller inte sant spelar tillslut ingen roll för när misstanken än gång är väckt och ute så är Littorins liv i alla fall förstört, han är redan dömd bla av Aftonbladets Helle Klien i dagens tidning, där han liksom placeras i samma fack som förre polismästaren Lindberg

I alla sk skandaler osv så skall man alltid fråga sig vem som tjänar på skandalen, en vinnare är i vilket fall som helst Aftonbladet. det blir lön även nästa månad och efter detta kan väl kanske någon kvittera ut en bonus.

AB AB DN SvD SvD AB SvD VG

onsdag 7 juli 2010

Höj politikernas löner

Att välja sina barn framför en karriär, är något Littorin skall ha all heder av. Men det väcker också en hel del frågorom vilka villkor våra politiker skall leva under. Att vara minister eller politiker på toppnivå är ett jobb som kräver närvaro nästan 24/7, de är offentliga personer som nästan alltid är utsatta för kritik, av motståndare och media, det finns ju alltid någon som tycker tvärt om osv.

Att kombinera detta med ett ”vanligt” liv som många med media i spetsen kräver att politierna skall leva, är om man inte är mycket fanatiskt näst intill omöjligt, skall man dessutom som många även där med media som stark påhejare ha en ” vanlig” lön för att förstå de vanliga människornas vardag, så rasar för de flesta den verklighet de lever i och möjligheten att vara politiker tar slut. I Littorins fall så har viss media gottat sig i hann och hans exfrus vårdnadstvist, vilken människa vill läsa i tidningen om ens vårdnadstvist, om hur ens liv vänds ut och in och ens barn hängs ut i media? det kan ju inte kallas ett "vanligt" liv.

En möjlighet är att höja lönerna till det dubbla, det ger inte politiker mer tid men det ger dem mer frihet, i form av att de får en ekonomisk möjlighet att lättare hantera sin vardag. Trycket är som detta visar enormt hårt på våra politiker, och frågan är om hur man kan vara vanlig i den rollen i dagens samhälle, och framför allt är det nått att eftersträva att vara vanlig, våra politiker skall ju vara exceptionellt bra och inte alls vanliga

Dubbla politikernas lön annars så riskerar vi faktiskt att bara få rena fanatiker, mutkolvar eller de som redan är rika som politiker, och då om inte förr kommer de vara så långt från vanligt folk att vi får se upp med vad som händer.


AB DN SvD DN GP SDS HD ARB VK SvD DN SDS SvD AB SMP BOT AB

lördag 3 juli 2010

Norrmän är aldrig nöjda

Nu får det vara nog, Inte nog med att Norge har olja och norrmännen är rika som troll jämfört med sina mindre lyckligt lottade Svenska bröder. Nu försöker de ta våra sista slantar ifrån oss. Den gisslandtagande bankrånaren vid Östermalsmtorg igår har visat sig vara Norrman. Mitt förslag är att vi dömer både honom och sen även Norge precis som de gjorde i Kongo med norrmännen där, så att Norska staten blir skyldig Sverige en sådär 50 miljarder. Det skulle väl sitta fint.

Alternativt bör det lämnas över en officiell protest till Norska staten, mot att de exporterar sina rånare och annat löst folk så att vi stackars fattiga Svenskar får ta han om dem. Han lär väl få fängelse här på vår bekostnad.


VG

Det här måste regleras

Herregud här är ett område som medborgarna med ont uppsåt skapat för att det ligga utanför existerande lagstiftning. När inga lagar och regler finns så uppstår såklart skador och olyckor, för att skydda medborgarna från skador måste detta åtgärdas.

Nya hopp lagar måste införas omgående – en Lex hopp bör omfatta följande

  • tillstånd för studsmatta måste sökas hos länsstyrelsen
  • minimiålder måste omgående införas.
  • antal hopp per dag måste även det begränsas
  • antalet studsmattor per kvadratkilometer bör även det begränsas då tillrop och skrik stör omkringboende
  • ett hoppverk bör instiftas, för övervakning och utveckling av regler

straffsatsen för brott mot lagen bör ligga i paritet med skattebrott som är det värsta man kan begå i Sverige.


Exp DN SvD GP

Är det nån som inte fått sin miljard än?

Desperationen hos den rödgröna röran blir mer och mer tydlig, snart har vi alla blivit lovade minst en miljard var. Jag tror att det snart är dags för institutet mot mutor att ta en titt.


Alliansens bästa valarbetare Mona Sahlin arbetar troget vidare.


SvD AB

fredag 2 juli 2010

Dagens feminism är bara ett djävla larv

Hur tröttsamt är det inte att höra de gamla väsnterfjantarna om hur bra deras syn på kvinnor är, det är på något sett så att en kvinna i deras ögon är faktiskt bättre än män. En kvinna har alltid företräde osv på gamla och tyvärr ibland existerande förorätter. Men faktum att feminism är inte vägen till ett samhälle där ingen bedöms efter sitt kön. Dagens feminism verkar idag ha som mål att byta ut kvinnors position mot hur de ser mäns position

Jag säger som min kloka fru brukar säga – jag är inte feminist jag är humanist, alla är lika värda oavsett kön eller varifrån de kommer, oavsett bakgrund och religiös eller politisk åskådning. Det enkla är att det är därifrån vårt samhälle skall byggas, det är det man ska kämpa för, inte någon form av switch där männen skall underordna sig kvinnor som straff för hur illa det har varit, eller där män skall vara kollektivt skyldiga till brott mot kvinnor som ett fåtal begår.

Enligt t ex Gudrun Schyman så är ju alla män kollektivt skyldiga, vilket betyder att en dag blir mina söner skyldiga eller kanske de redan blivit det? med det synsättet finns det en dag då de går från oskyldig barn till skyldiga män . Endast Gudrun vet när.

Mona har fått motorstopp

Men vad trodde Mona egentligen när hon valde samarbetspartners, Miljöpartiet som står till höger om sossarna i mångt och mycket, och sen på andra sidan han som grät av sorg när Berlinmuren föll.

Klart att det inte går,

Sossarnas som parti har gjort en av efterkrigstidens mest fantastiska politiska resa, från att varit ett parti som ville förbjuda paraboler, fri radio och TV, som ansåg att det fanns något som hette blandekonomi, som ville att facken skulle ta över företagen genom löntagarfonder, till att idag anse att vårt lands välstånd kräver marknadsekonomi. Visst lever en del av de gamla idéerna kvar hos en del men är inte idag partiets officiella ideologi.

Hade de hållit kvar de gamla ståndpunkterna så hade partiet idag varit marginaliserat.

Men när man väljer en efterträdare till Göran Persson som heter Mona Sahlin så valde man en person som gång efter gång har visat på mycket dåligt omdöme, som var uppvuxen i den gamla socialdemokratin och allt vad det medför av gamla invanda beteendemönster.

Mona var nog rätt säker på att hon skulle leda de rödgröna fram till seger, men när Ohly och Wetterstrand profilerar sig och styr, så är Mona osynlig, och är idag mest en passagerare som vill men inte kan ta ratten.

Så jag tackar återigen Socialdemokratiska partiet till valet av Mona Sahlin till partiledare, hon är och förblir Alliansens bästa valarbetare


DN SvD GP HD DPS

torsdag 1 juli 2010

Ingves tar på sig ränteracets ledartröja

Vår riksbankschef har aldrig hymlat med att han gärna har höga räntor, dock tvingade verkligheten honom att sänka dessa, men nu när dörren öppnades på glänt för en möjlighet så tar han den snabbare än man hinner säga ränta och vipps så tar Sverige på sig ledartröjan för ränteracet bland världens riksbanker. lustigt nog ser resten av världens riksbanker inte ens ut att ställt sig i startblocken - vad betyder det. är Ingves klokare än de andra eller???


Riksbankens makt minskar i en global värld, bankerna intecknar räntehöjningar och Ingves följer efter som en lydig åsna. Men har han något val? Med de problem som Europa står inför med länder vars ekonomi är minst sagt misskötta så kan de bli tvunget med hänsyn till eventuella konjunkturnedgångar bli tvunget at sänka räntan igen, och från 0,25 % finns inte mycket att gå på. Sen är det väl känt att Ingves är en räntehök så för honom så smärtar det nog inget med ett par höjningar framöver. Orsakerna till vår finansiella kris, banker och finansinstitut gnuggar händerna och gläds pt presenten högre ränteinkomster. Dubbelt upp först garanterar befolkningen genom staten bankernas existens när de misskött sig, och sen när krisen ser ut att gå över så belönas befolkningen med högre räntor.

Ett litet tack från sin bank kunde man väl ändå få.


SvD SvD DN DN AB EXP DPS DPS GP SvD E24 EXP DN SvD DPS DN DN DN