onsdag 21 oktober 2009

”Ge oss Sverige tillbaka”


”Ge oss Sverige tillbaka” är Sverigedemokraternas slogan, de menar alltså att någon tagit Sverige från svenskarna, och vem kan de då mena? Jo de syftar på invandrare i allmänhet och gruppen de valt ut att peka finger på är just muslimerna, och de är de som de tydligen anser har tagit vårt land. Ja vem längtar inte efter att slipp alla sharialagar vi lyder under, visst vore det härligt om kvinnorna slapp sina burka igen som det var innan muslimerna tog vårt land. Nja så ser det ju inte ut

Enligt SCB (alla siffror i tusental) så var vi 9 256 invånare i Sverige år 2008, av dessa var 7 975 födda i Sverige, 270 var födda i Norden, 247 födda inom EU förutom norden, samt 212 som är födda i övriga Europa. Samt 28 från Nordamerika, totalt 8 732 som borde kännas trygga även för en Sverigedemokrat. Kvar är ca 5% av befolkningen som är födda någon annan stans.

För den som är intresserad så kan man läsa allt detta på länken nedan till SCB, statistiken går tillbaka till år 1900

SCB publikationer


läs även

Jimmie Åkesson, liten och räddSvD SvD SvD Svd DN DN AB AB AB AB DAG

7 kommentarer:

 1. Vad menar du "vi har 9256"? Det bor många fler muslimer än så i endast Rinkeby. Totalt i Sverige bor ungefär 350 000 muslimer. T.o.m. Aftonbladet hävdar att islam varit Sveriges tredje största religion sedan 1960-talet.

  SvaraRadera
 2. ja bu är det så att för att förstå så behöver man kunna både läsa och förstå det man läser, det sår innan alla siffror att alla tal är i tusental,dessutom så betyder det jag skrev att vi var 9 256 000 personer som bor i Sverige

  SvaraRadera
 3. Jag röstar inte på SD och tycker att Åkesson är en idiot. Men mitt ibland de felaktiga och smårasistiska uttalandena pekar han faktiskt på en grupp legitima centrala frågor som övriga partier ignorerar, som tex:

  Ska föräldrar kunna hindra sina barn att vara med på simundervisning, klassresor, klassfester osv? Kan man över huvud taget stoppa sådant om man nu vill det?

  Ska kommunal verksamhet förändras och ta hänsyn till religiösa krav?

  Ska vi ha särlagstiftning?

  Kortfattat: Hur mycket ska de nyanländas kultur påverka den kultur vi har här idag?

  Dessa frågor viftas alltid bort med att de flesta muslimer "inte alls är extrema". Men lika lite som det finns undersökningar som visar att Åkesson har rätt finns det undersökningar som visar att han har helt fel. Man kan fråga sig varför detta inte har undersökts seriöst (peka gärna på en sådan om det faktiskt har gjorts). Jag gissar att det är politiskt "känsligt". Ingen vill vara den som ber om undersökningen.

  Personligen tycker jag att det måste finnas en öppen diskussion om vad vi värderar i Sverige och vad våra invandrade nya medborgare värderar. På lika villkor. Det betyder tex att en islamist måste kunna driva frågan om särlagstiftning utan att bli kallad terrorist, taliban, eller efterbliven, men det betyder också att Åkesson ska kunna driva frågor som slöjförbud, förbud mot religiösa symboler i skolan osv, utan att bli kallad nazist eller rasist.

  Idag uppfattar jag det som att islamister blir stämplade som terrorister, Åkesson och anhang blir stämplade som rasister, mer moderata muslimer får stort utrymme i media och mer moderata kritiker av invandringens problem håller tyst, eller låter åtminstone bli att tala klartext, av rädsla för att bli stämplade som rasister.

  Det sista tycker jag är fördjävligt. Man måste kunna vara stolt över den kultur som vi lånat till och totat ihop här i Sverige, och samtidigt uppskatta nya tillskott. Tex är det idag helt ok att säga att man gillar japansk mat, men att säga att man föredrar svensk husmanskost är suspekt i mångas ögon (jag gillar japanskt förstås). Svenska flaggan och nationalsången är besmutsad av Åkessons pack, så den får man vara försiktig med också. Osv.

  Alltså: Låt oss ha en öppen diskussion om hur vi vill ha det här i Sverige utan att någon grupp blir belagd med munkavle. Då tror jag att vi får se hur landet ligger. Är det verkligen så att stora delar av folket är islamofober? Är verkligen en stor andel av muslimerna islamister?

  Jag tror inte det, men jag tror diskussionen skulle vara välgörande för Sverige.

  SvaraRadera
 4. Anonym: På vilket sätt har "förbud mot simlektioner och klassfester" med extrem Islam att göra?

  Jag antar att med extrema muslimer menar du islamister (alltså muslimer som med våld vill ta över världen) och då är min följdfråga, är man islamist om man inte vill att ens barn ska gå på klassfest eller simlektioner?

  Eller följer man bara sin tro utan att vara Islamist?

  Sen är väl inte det stora problemet att svenskar är oroliga för Islamister (för det kan man förstå, alla borde vara det), det sjuka problemet med Åkessons uttalande är att han drar alla över en kam och, i stort sett, hotar muslimer? Det är som att säga att alla kristna beter sig som Knutbypastorn eller att alla katoliker beter sig som pedofilprästerna.

  Fokusera på rätt sak istället för att på ett (misslyckat) dolt sätt få ur dig dina hatiska kommentarer.
  Du kallar dig t o m "anonym" på nätet, våga stå upp för dina åsikter.

  Tack o hej!

  SvaraRadera
 5. Sverigedemokraterna tycker att Sverige skall hjälpa kolonialmakten USA att ockupera ett främmande muslimskt land, men de vill inte ge en fristad till de som flyr från bomberna.
  Om sverigedemokrater kan betraktas som en folkgrupp så är jag för hets mot folkgrupp.
  /RIKTIG SVENSK

  SvaraRadera
 6. @Pope

  "På vilket sätt har "förbud mot simlektioner och klassfester" med extrem Islam att göra?"

  Eh.. vad menar du? Om föräldrar hänvisar till, att enl. islam är det förbjudet för deras barn att lära sig simma i en grupp med både pojkar och flickor och enl. islam är det förbjudet för dem att lyssna till musik (dvs barnen kan inte bevista klassfester där det förekommer musik) - har du då svårt att urskilja, vad deras inställning "har.. med extrem islam" att göra?

  SvaraRadera
 7. bevara Sverige svenskt!

  SvaraRadera