fredag 2 oktober 2009

Korruption?

Sen snart trettio år så har allt som har med försvaret att göra hänvisats till arbetstillfällen och regionpolitik, alla ville ha sitt regemente kvar för jobbens skull osv, vi skulle ha en stark inhemsk försvarsproduktion för jobbet, och i och för sig även för att garantera leveranser i ett svårt läge.

Med en av världens starkaste försvar så gick det väl bra på den tiden, men detta har fortsatt och fortsatt, så tillslut så står vi med ett urholkat försvar som är dåligt samordnat, och finns där det finns av rena regionpolitiska skäl. Sen beslutandes att försvaret skall köpa från hyllan dvs inget mer dyrt specialanpassat eller nyutvecklat utan den som finns i produktion världen runt idag skall köpas in.

I takt med de enormt kraftiga nedskärningarna i försvaret så har så klart de bäst, dvs de som lätt kunnat få jobb någon annan stans flytt det sjunkande skeppet, och det märks nu allt tydligare se bara på det om allt information är rätt rent huvudlösa beslutet om köp av pansarterrängfordon som gick efter att man helt enkelt haft olika förutsättningar för de olika alternativen valt de som fick den enklaste förutsättningen nämligen finska Patria.

Faktum är att när finnarna ratade JAS Gripen så varför skall vi gynna dem, om det dessutom finns bättre alternativ här hemma, nämligen alternativet från Hägglunds som skattebetalarna redan varit med och betalat utvecklingen av.

Det stavas korruption


SvD DAGEN

1 kommentar:

 1. SEP är bättre än AMV

  SEP kan manövrera bättre.
  SEP har bättre skydd mot minor
  SEP är billigare för Sverige (på mindre än två år)
  SEP har äkta modul uppbyggnad
  SEP kan användas i hela Sverige (inte bara i Skåne)
  SEP stöder nya el krävande system
  SEP är direkt billigare om man tar hänsyn till royaltys
  SEP är bättre vid utlandstjänst
  SEP stöds av fler och fler

  Erik

  SvaraRadera