tisdag 20 oktober 2009

Swebanks resultat en bubbla

Om man nu kan tala om en bubbla vid ett så uselt resultat, men faktum är att Swedbanks exponering i Baltikum är alldeles för stor för att det inte skall tas upp någonting av detta, sen borde goodwill posten om 13 miljarder skrivas ner ordentligt, visst det är ledningens rätt att bedöma hur verkligheten är och hur framtiden ser ut, men som det ser ut nu är det på lite längre sikt osäkert om Swedbank i sin nuvarande form kommer att bestå.

För att kunna hantera dessa förluster som mullrar som ett mörkt otäckt åskmoln alldeles bortom husknuten, så krävs det nog att Micael Wolff hittar nya konstellationer.

För att återgå till de 13 miljarderna i goodwill för de förvärv man gjort i Baltikum så är faktiskt frågan hur man kan lämna dessa orörda, speciellt då Baltikum nästan är bankrutt. Ledningen spelar med sitt förtroende här om det visar sig att de har fel och en nedskrivning borde ha gjorts så skadar detta dem och förtroendet för banken, det är ett högt spel i en bank på dekis.


SvD SvD DN DN DN DN SDS DPS

1 kommentar:

  1. jag förstår inte riktigt allt det där men, det är ju så att om man har en förlust så är det fel att gömma den. Swedbank har en gammal tradition av att gå dåligt och fatta dålig beslut, och det värsta är att vi skattebetalare får gång på gång stå där med skattkistan öppen så att de kan täcka sina förluster, NÄR BETALAR SWEDBANK TILLBAKA?

    SvaraRadera