onsdag 7 oktober 2009

Vem litar på en bankekonom????

Faktum är att det ekar lite tomt när Cecilia Hermansson Swedbanks chefsekonom varnar för prisbubbla på bostadsmarknaden. Vem såg henne på barrikaderna och varnade för de vidlyftiga spekulationerna som bankerna och främst hennes egen bank gjorde i bla Baltikum.

Nej eller hur

Med ett sånt selektivt varande måste man leta ett syfte och vad är då syftet?

Jo alla måste vara beredda på högre räntor, och snart kommer väl råden om att man bör för ”säkerhets” skull binda sina räntor. Dvs betala högre avgift för att låna pengar av Swedbank som så väl behöver dessa för att täcka sina tidigare klantigheter.

Sen behöver Swedbank bättra på sin image, så varför inte låta en chefsekonom gå ut och "bry" sig lite om låntagarna det ser alltid bra ut, sen kan man förstås fortsätta låna ut som bara faan till alla som vill ha lån, förutsett att de inte är företag förstås för till dem har alla minskat sin utlåning radikalt.

Det finns alltid risk för bubblor av diverse olika sorter och av diverse olika skäl. så visst bör man fundera om priserna drar iväg igen på bostadsmarknaden, men tänk också på att vi har ett underskott i byggande av bostäder och en bostadsbrist, dessa faktorer är inte att underskatta om man tror på ett långsiktigt högt prisläge.

SvD DPS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar