måndag 19 oktober 2009

Jimmie Åkesson, liten och rädd

Ja man kan ju inte annat än konstatera efter att ha läst Jimmie Åkessons tal att den mest framträdande egenskapen hos honom, vilken han med all säkerhet delar med sina partikamrater är just rädsla.

Att man kan bygga ett parti kring att man är rädd är faktiskt helt förbluffande men säger tyvärr en hel del om hur illa det är ställt i huvudet hos allt för många som bor i vårt land.

Det lustiga i det hela är att många SD anhängare känner sig marginaliserade och att de är undanträngda av muslimer och andra invandrare, som många gånger själva känner sig marginaliserade.

SD påpekar att invandrare begår fler brott än vad etniska svenskar gör. Grupper som känner sig eller är marginaliserade i ett samhälle begår ofta fler brott än övriga, det roliga här är SD anhängarna känner sig ju marginaliserade och sannolikheten att de har begått brott är alltså hög och faktiskt inte allt för otrolig.


SvD SvD SvD SvD SvD SvD SvD SvD AB AB AB AB AB AB DN DN DN DN DN SDS SDS HD HD KB DAG DPS SMP SvD SvD SvD

25 kommentarer:

 1. Om du inte tror att invandrare begår mer brott så tycker du ska flytta till södertälje jag är en av få svenskar som bor i Ronna och dagligen får man höra att man är en svenne och ska passa sig, kvällstid går man sällan ut. Redan nu börjar dom med att skjuta raketer här och bus kör med mopeder långt in på natten. Men det är klart bor man inte i ett invandrarområde är det lätt att försvara invandrarpolitiken!

  SvaraRadera
 2. Det du beskriver är att politikerna och polisen har misslyckats med hur polisen skall arbeta, vad som vore naturligt för de flesta är en dygnetrunt polisstation i områden som Ronna. tror inte att de flesta invandrare gillar att det är som det är i Ronna, det finns ingen skillnad på om man är svensk eller något annat gällande om man vill ha det tryggt och lugnt där man bor

  SvaraRadera
 3. Nej brottsligheten bland SD är inte hög faktum är att den är mycket lägre än brottsligheten bland riksdagspartierna.

  http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=938135

  http://www.expo.se/2006/48_1709.html

  SvaraRadera
 4. Besök Malmö, Rosengård så kanske du får lite inblick i vad SD pratar om och varför svenskar som lever i dessa "invandrar" områden känner sig ovälkommna. Jag har blivit dödshotad flera gånger av invandrare. Och en tjejkompis till mig blev knivhuggen av en invandrare för att hon inte ville träffa han. Fortsätt lev i din bubbla men snart har du en rosengård vid dig också. Då kan du prata om trevlig mångkultur.

  SvaraRadera
 5. Återigen så är det så att polisen har totalt misslyckats i områden med stort utanförskap, faktum är att det alltid funnits sådana områden, ta tex Rågsved i Stockholm eller Blackeberg, de var problemområden med knark och hög brottslighet, idag bor det folk som inte ser svenska ut i problemområdena och då är det lättare att skylla på dem för de går att särskilja som grupp

  SvaraRadera
 6. Ja!Jimmie Åkesson har all rätt att vara liten och rädd precis som allt fler i det här landet
  bör vara.
  Välkommen till Hammarkullen,Hjälbo eller vissa områden i V.Frölunda sent på kvällen om ni vågar.

  SvaraRadera
 7. Fattar vissa långsamt det har att göra med brott och straff, med ansvar och sanktioner, där har polis och politiker misslyckats under lång tid. Men Jimmie han är rädd för det han inte känner till, han är rädd för det som inte är mammas köttbullar, han är rädd i den nya globala världen vi alla lever i vare sig vi vill eller inte, han vill bevara allt som det var i hans barnböcker av Astrid lindgren. Jimmie har aldrig vuxit upp utan han blir skrämd av det han inte känner till och då blir han aggressiv, och vill slå bort det han inte förstår eller känner igen
  så enkelt är det

  SvaraRadera
 8. Jag är inte emot invandring, men den invandring som sker idag är helt katastrofal för Sverige. Det är öppna dörrar för allt möjligt löst folk och de släpps in utan någon som helst kontroll vad det är för folk. Eftersom jag bor utomlands så hör man vad folk tycker om Sverige och varje gång någon nysvensk-terrorist arresteras så sjunker värdet på Sverige och svenskarna. Att få uppehållstillstånd är alldeles för lätt att få behålla. Om man begår något brott och har uppehållstillstånd så ska man ut ur landet oavsett härkomst (och nej, det är inte rasistiskt...). Och även om man fått svenskt medborgarskap och inte är född i Sverige så ska man kunna förlora det om man skämmer ut Sverige, men frågan är snarare hur man kunnat få det i först steget.

  SvaraRadera
 9. June
  hur dumma tror du vi andra är
  Jag är inte emot invandring, men.......

  Byt ut invandring mot judar och du är i Tyskland på 30 talet

  Du har visst bott utomlands länge, för inte är det öppna dörrar här inte, kolla med Migrationsverket så får du se

  SvaraRadera
 10. Det enda som hjälper mot rädsla och fobier är kunskap och terapi. Frågan är hur pass mycket kunskap som behövs för att alla rädda, hjälpligt rumsrena, nynassar skall inse att de bara är rädda för sig själva? Och vem ska orka ge dem all terapi som verkar behövas...

  SvaraRadera
 11. Islam/muslimer = INTE en etnisk folkgrupp, ras eller nation. Det är en religion/ideologi. Är det rasism att kritisera kommunism eller kristendom?

  SvaraRadera
 12. Hans Erling Jensen19 oktober 2009 17:30

  Med vanlig journalistisk og redaktionell ohederlighet översätts ordet "Islam" i debattartikeln med "muslimer". Detta göras säkerligen helt medvetet för att skapa frysningar hos läsaren.

  Jan Hjärpa är en av Sveriges största islam-apologeter och kan inte förväntas att vara objektiv inom detta ämnet.

  Denna politisk korrekta beteende ville i en diskussion om "nazismen" medföra att man använda ordet (nazisme) om "tyskare". Det vill säga att i stället för att skriva: "Nazismen är en fara överallt"! Kunna man skriva: "Tyskare är farlige!" Då har man inte tatt med i beräkningen att många tyskare var offer för nazismen - liksom fallet är med islam, där många muslimer är offer för islam. En ideologi de är födda in i utan val och inte kan lämna utan att ständigt hotas med död och förföljelse. Sveriges medieelit begår varje dag fatale brott emot folket med sin propagandistiska fasoner, och de har rätten till det i och med man ju har presscensur i landet.

  "Hets mot folkgrupp paragraffen" blir demokratins dödsstött i ett land som har en rimlig ohälsosam politisk förtid, när det gäller att stödja de mest autoritäre krafterna i världen, från kejsar Wilhelm över nazism och Stalinistisk kommunism till det nuvarande islamistiska ideologikramande!

  Att anmäla debattartikeln för "hets mot folkgrupp" bekräftar till fullo den trend, det finns i det svenska samhället, att kuva yttrandefriheten och curla isen för demokratin och rättsstatens fiender, som nu har upptäckt en ny ideologi, som kan uppfylla deras önskan om ett totalitärt samhälle - denna gång förklädd som religion!

  SvaraRadera
 13. Mr Opinion.

  Var bor du någonstans själv?

  Har jag helt fel om jag inte tror att du bor i ett mångkulturellt paradis?

  MVH.

  x.

  SvaraRadera
 14. Rädsla hit och rädsla dit..Det går ju att säga om all sort politisk agitation att den drivs av rädslor. Din retorik är urusel.
  Det är FAKTA att vissa invandrargrupper är gravt överrepresenterade inom kriminalitet, sexualbrott osv. FAKTA! Vem har tillfrågat svenska folket om de velat ha ett mångkulturellt skitsamhälle där de redan nu i majoritet blir utsatta för kriminalitet och sexuella övergrepp! FAKTA! Det är hög tid att etablissemanget och mediaägarna får sig en rejäl käftsmäll av svenska folket! Det är oerhört många som är totalt less på att se sitt land ges bort till våldsverkande svensk och västhatande horder av människor! Vem fxn vill egentligen se sig själv, sitt land och sitt folk skänkas bort till andra folkgrupper?
  Nu får det fan ta mig vara slut på det här förtrycket! Rösta nationellt 2010!

  SvaraRadera
 15. Ja, man borde spärra in alla som uttalar sig negativt om invandringen. Det berikar ju Sverige. Bort med alla svenskar. Bästa vore om det bara bodde invandrare här, då kunde alla gå på soc, vilket paradis det vore.

  SvaraRadera
 16. Muslimska länder har ingen demokrati, inga mänskliga rättigheter, ingen yttrandefrihet, skönsmöääsigt utdömda straff, stollar till ledare. Tro inte att människor från den kulturen på sikt avstår den politiska och dömande makten....nej , makt och rätt inte makt är rätt.

  SvaraRadera
 17. "Att man kan bygga ett parti kring att man är rädd är faktiskt helt förbluffande men säger tyvärr en hel del om hur illa det är ställt i huvudet hos allt för många som bor i vårt land."

  Då måste jag undra om det endast är "rädsla" för islam och invandring som föranleder denna psykiatrisk diagnos eller om det är rädsla generellt. Idag är det inte helt ovanligt att människor ändrar sin livsstil av rädsla för klimatförändringar. Inte allt för länge sedan bildades t o m ett parti, miljöpartiet, av just rädsla för miljöförstöringen.

  Om vi går längre tillbaka i tiden så bildades kristdemokraterna av rädsla för kristendomens minskade ställning i samhället. Dessförinnan bildades socialdemokraterna av rädsla för klassamhället och så fortsätter det givetvis med övriga partier. De grundas och utvecklas genom en rädsla för att den egna gruppen missgynnas eller för att samhället hotas av något som nonchaleras av övriga partier.

  Det är med andra ord illa ställt i huvudet på de flesta i vårt land. Måhända är endast soffliggarna riktigt mentalt stabila. Frågan är vad vi ska göra åt detta? Masslobotomering och elchocker vid allmänna val?

  SvaraRadera
 18. Värst vad folk nojjar i kommentarerna. Själv bor jag på Möllan i Malmö vilket är väldigt väldigt VÄLDIGT mångkulturellt.
  Jag ser fullständigt svensk ut och känner mig fullständigt trygg här ibland alla mörkhyade araber. Jag antar att det har med dåligt psyke och enkel mörkrädsla att göra att en del inte pallar med att folk ser annorlunda ut och pratar så de inte förstår.

  SvaraRadera
 19. hej.bra att vi har en som jimmie som vågar säga det som andra politiker borde sagt för 10-15 år sen.rösta på SD nästa val.En som sett mycket.

  SvaraRadera
 20. E-mannen
  kul att någon vågar visa upp en annan verklighet än alla andra stackare som kommenterat här,
  trist att så många fattar så lite och blandar ihop att staten misslyckas i brottsbekämpning och att skydda medborgarana med att de känner sig rädda så fort de ser en person med annan etnisk bakgrund än de själva

  vill också kommentera Erik som skrev här ovan om att en massa saker om brott och invandrare var FAKTA, tvärtom så visar detta vara LÖGN, det finns ingen statistik om det är folk med olika religiös tro eller olika bakgrund som utgör brott, det är endast ett antal personers tyckande och tro ( och många gånger förhoppning) att det är som Eriks hoppas och tror men inte kan bevisa, att invandrare som grupp är en stor hoper med våldtäktsmän och våldsbrottslingar

  bland invandrare finns det precis som hos de som är födda i landet idioter och kloka, det finns arbetssamma och det finns lata, det finns folk som kan tänka och de finns som är som Erik som inte kan tänka

  SvaraRadera
 21. Ack Du naiva idiot. Att såna som Du ens får existera? Men vet Du, flytta till Södertälje, Malmö eller någon förort till Stockholm eller Göteborg och kom sen med ett uttalande. Ni jävla svin som bor i områden som fortfarande är vita och rasrena har INGEN talan när det kommer till invandringen för ni vet inte hur illa det igentligen är. Det är jävligt enkelt för er som inte märker av invandringen att säga "jag är för invandring, ta in fler". MEN, jag lovar er att om inte allt för många år så kommer även ni komma i kontakt med dessa aggressiva djur och förhoppningsvis komma till insikt. Synd att det är för sent att göra någonting åt saken då. Ni invandrarkramare verkar tro att vi hatar dessa för skojjs skull? Begriper ni inte att vi har insett hur dem resonerar, deras mentalitet och hur dem betér sig i ett civiliserat västerländskt samhälle? Sanna mina ord, detta blir Sveriges undergång om det bara får hålla på några år till. Säg det i ögonen till era barn och barnbarn sen att detta är ert verk...

  SvaraRadera
 22. Tycker vi skrotar integrationspolitiken totalt. Låt alla få flytta vad som helst i världen när som helst. Inga gränser och tullar alls. Kan bli lite svårt att upprätthålla socialförsäkringssystemet men det skrotar vi också. Alla får klara sig på egen hand och göra precis som de vill

  SvaraRadera
 23. ag är rätt säker på att MR Opinion inte förordar öppna gränser. jag kan heller inget annat än att kontatera att han har helt rätt när han påpekar att flertalet här väljer att blanda bort korten för sig själva för de verkar inte ha förmåga att tänka

  SvaraRadera
 24. Jag påpekade i min förra kommentar att ditt påstående om att SD:are var kriminella är falskt och att dem faktiskt begår färre brott än riksdagspartierna. Varför har du ej svarat eller ändrat innehållet till bloggen såsom man borde när man kommer med ett FALSKT påstående?

  SvaraRadera
 25. Bäste Anonym
  dels har man valt in en person dömt för brott (må vara ett rätt ringa brott men ändock) i partistyrelsen tror jag det var,
  sen talar jag bara om sannolikheter och personer som känner sig marginaliserade och står långt ner på samhällsstegen,känner hat och är aggressiva begår rent statistiskt fler brott än vi övriga, kolla med vilken kriminolog som helst så får du se. sen är det så att jag svara inte på alla bloggkommentarer men eftersom du bad om ett svar då här kom det

  SvaraRadera