söndag 18 oktober 2009

Sossarnas retoriska framgång

Sossarna har lyckats med sina två paradnummer manipulera svenskarna att tro som dem.

Först så menar de att Alliansen inte bär skulden till den globala finanskrisen, för det vet de att de flesta genomskådar, men sen kommer det tunga artilleriet fram då de gång på gång påpekar att i Sverige så förvärras konsekvenserna mångdubbelt av regeringen försiktighet, och då de vet att en regering alltid straffas av väljarna för en lågkonjunktur, så är detta härliga poäng för dem.

För det andra så får de en enkel poäng de även här gång på gång driver tesen att regeringen lånar pengar till skattesänkningar till de rikaste under en lågkonjunktur, och hitintill så har regeringen näst intill stått svarslös vid de påhoppen.

Två andra saker varav säkert den ena har betydelse är först och främst att det verkar som om sossarna bestämt att Mona skall hålla tyst, på så sätt så slipper de klassiska Mona klavertrampen.

Sen måste det sägas att Finansministerns flinande och gapskrattande i TV hos Skavlan över att han bor i en studentlägenhet (vilket jag trodde i min enfald var till för studenter) och äter en omelett i sin ensamhet på kvällen förstörde nog mer än den var till gagn för honom och regeringen

SvD SvD SvD SDS

2 kommentarer:

  1. Nu råkar det ju vara så att regeringen lånar till skattesänkningar så det är ju ingen lögn.

    Och på samma sätt är det en sanning att sverige för första gången någonsin har högre arbetslöshet än granlandet Finland, och än EU genomsnittet. Både EU och Finland har drabbats av finanskrisen så uppenbarligen hanterar alliansregeringen krisen sämre än EU genomsnittet och än vårat granland.

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet! =)
    Jag tror dock att det tyvärr är så, att om man vill försöka införa en ekonomi i Sverige där folk lever på sina inkomster. Och i förlängningen får rätta munnen efter matsäcken. Så tror att det är som att politiskt försöka rösta igenom högertrafik i Storbritannien, det ska bara inte gå! =)

    SvaraRadera