onsdag 25 november 2009

Bluff hela vägen ner i diket

Det visar sig att ju mer Koenigsegg och hand vapendragare Bård Ekers säger desto mer ser de ut som två amatörer av astronomiska mått. Det klingar falskt när de ojar sig och tycker synd om alla SAAB anställda

Det märkliga är att ingen genomskådade bluffen, det beror troligtvis på att alla så mycket ville att det var ett äkta bud.

När någon inte är beredd eller kan lägga mer än 10% av den totala köpesumman ur egen kassa, och hänvisar till andra investerare som skall ingå i gruppen som man inte kan avslöja namnet på, så bör till och med den mest lättlurade dra örona åt sig.

Effekten av Koenigseggs Groups falska bud är förutom att namnet Koenigsegg nu är känt bland bilkretsar världen runt (vilket med största sannolikhet var den egentliga orsaken till budet) att eventuella övriga spekulanter drog sig ur, att det nu definitivt är för sent att rädda SAAB, och att därmed ett upp till åtta tusen människor blir arbetslösa.

Och att min SAAB 2,3T nu med största säkerhet är värd ännu mindre än i måndags


SvD SvD DN DN DN SDS AB AB AB Exp Exp Exp Exp DPS bt

1 kommentar:

 1. Angående "Bluff hela vägen ned i diket" kan jag inte motstå att påminna om Climategate-skandalen. Man kan verkligen tala om IPCC:s bluff hela vägen ned i diket, när det nu avslöjats att deras "klimatforskning" är manipulerad. Svenska gammelmedier försöker stoppa fingrarna i öronen om denna jätteskandal som gör det ännu mer säkert att Köpenhamn blir ett fiasko. Natten till idag tiodubblades antalet googleträffar på "climategate" och skandalen har breakat i utländsk media. Här kommer det att bli räfts och rättarting om "klimathotet" mycket snart.
  Läs gärna mer på t ex:
  http://www.theclimatescam.se
  http://www.wattsupwiththat.com
  http://camirror.wordpress.com
  http://bishophill.squarespace.com/blog/2009/11/23/still-finding-cru-issues.html

  --Ahrvid

  SvaraRadera