fredag 27 november 2009

Monas skygglappar

Visst kan det vid första amblicken verka som om Mona agerar statsmannamässigt och vill undvika att ett parti med tveksam demokratisk grund dvs Sverigedemokraterna skall få en vågmästarroll i riksdagen.

Men! och det är två stora men

För det första så står faktiskt redan miljöparitet rent politiskt närmare regeringspartiernas mittenfåra är vad de står den socialistiska mittenfåran, och Miljöpartiet vet att dörren till förhandlingar står öppen hos de borgerliga partierna.

För det andra så släpar Mona redan runt på ett demokratiskt tveksamt parti i sin lilla konstellation, det är lätt att glömma bort vad Vänsterpartiet med murkramaren Ohly representerar för värderingar och vad deras parti står för, nu när man står inför Sverigedemokraterna som så tydligt och öppet markerar sin brist på respekt för demokrati och efter ett målmedvetet arbete lyckats få in främlingsfientlighet som en valfråga. Men SD och V står för samma brist på respekt för de demokratiska grundvärderingarna, så båda partierna är lika förkastliga ur ett demokratiskt perspektiv, så skall Mona få någon trovärdighet borde hon soppa framför sin egen trapp först.

Sen är det illa för Sverige som land och för vår status i internationella sammanhang att vi nu riskerar att få ännu ett icke demokratiskt parti och dessutom ett rasistiskt sådant i riksdagen


SvD DN DN AB SDS SDS DPS EXP SvD

6 kommentarer:

 1. SD är inget odemokratiskt parti, bevisa det du skriver, de verkligt odemokratiska är alla som inte vill ha med SD att göra

  SvaraRadera
 2. Håller med Arne.

  Att hävda att SD inte är demokratiska är bara rent trams. Snarare börjar de andra partierna snudda farligt nära antidemokratiska med sina metoder.

  SvaraRadera
 3. SD och V står med båda benen i samma odemokratiska träsk, rädsla och hat är även det utmärkande för dessa partier, samt att deras väljare har dels en känsla av att de representerar folkviljan, dels en känsla av att en stor konspiration är emot dem.

  SvaraRadera
 4. Vad är det som är så tveksamt med SD's demokrati? Redovisa det tack.

  Vi har många större partier som bättre kan kallas "Odemokratiska", t.ex. stöder alla Riksdagspartier Barcelonaprocessen, och värre Odemokrati finns nog inte.

  /Nizze

  SvaraRadera
 5. Lille Nizze
  Om du inte förstår det eller har insett det, så lär inget få dej att förstå. men du kan ju tänka på den enskildes rätt inför lagen

  SvaraRadera
 6. Jag hänger nog inte med i vad som gör SD odemokratiskt. Det är ju bra om de som påstår det kan redovisa påståendet.

  SvaraRadera