onsdag 11 november 2009

Rasistiskt Skåne förnekar sig inte

Man slutar bli förvånad vad skåningarna kan hitta på, är det inte skånska poliser som säger svartingar och negrer så är det politiker i Vellinge som förvaltar arvet från Sjöbo med en stolthet som i resten av Sverige skulle bara vara pinsam.

Vellinges komunalråd borde dra konsekvenserna av sitt agerande och byta bort (M) mot (SD) för hos Moderaterna finns inte plats för den typen av åsikter som han framför.

Att de sen inte vågar tala klartext och helt enkelt säga att de inte gillar folk som inte är ljusa och pratar skånska sen generationer, är i sig en ynkedom.

Vellinge det nya Sjöbo

Svalöv kliver nu fram och räddar den Skånska hedern genom att säga att till dem är alla ensamma flyktingbarn välkomna


SvD SDS AB TA DS AB SvD

16 kommentarer:

 1. Ja, det vore bättre om hela Sverige istället blev som Rosengården, Göteborgs förorter och Stockholms förorter. "Islamister varvar soldater på svenska fritidsgårdar", "Radikala muslimer trakasserar kvinnor som går i korta kjolar i Fittja". Enligt muslimernas tideräkning är det fortfarande år 1387, så de har en del att lära innan de kan komma hit och bosätta sig här.

  SvaraRadera
 2. Jaså du hatar oss skåningar du tyckte det var lämpligt att gå ut med det på Skånes inofficiela nationaldag Mårten Gås.

  SvaraRadera
 3. Tycker du ska lugna dig lite. Vill poängtera att jag håller med dig i sak; i vellinge borde ett namnbyte på M till SD komma rätt naturligt.

  MEN varför gör du samma generalfel som de i vellinge och buntar ihop en hel grupp människor,i ditt fall skåningar, och tillskriver de egenskaper som en minoritet av den "gruppen" har? Skärpning.

  SvaraRadera
 4. En stor majoritet av Skåningarna tycker som Vellingemoderaterna det visar många undersökningar men vi är inte rasister för det.
  Pekpinnar uppifrån struntar vi i vi firar vår Mårten Gås med ro

  SvaraRadera
 5. En eloge för Vellinge som vågar säga ifrån. Jag är starkt emot den mycket osunda invandring som varit till Sverige dom senaste 30-40 åren men någon rasist är jag inte, såvida dom inte ändrat meningen med det ordet den senaste tiden. (för dom som är väldigt snabba på att kasta ur sig det bör nog slå upp det)
  Frågan man ska ställa sig är hur många av alla dessa flyktingar/invandrare hade kommit hit om dom inte hade kunnat utnyttja vårat välfärdsystem. Ge dom samma ekonomiska och sociala möjligheter som Svenskarna hade på 1800-talet så få ni se hur många som kommer. Snälla ni sluta vara så jävla naiva.

  SvaraRadera
 6. Veckans mest hjärndöda bloggpost, sprängfylld med inhemsk rasism. Helt otroligt, jag klickar på blogginnehavarens profil och ser att där står Stockholm som dennes ort. Jag skulle då kunna säga att blogginnehavaren på ett träffsäkert sätt bekräftar att stockholmarna i allmänhet bär på en enorm inhemsk rasism, i synnerhet mot skåningar. Men så tror jag naturligtvis inte att det är, jag skulle gissa att blogginnehavarens sätt att uttrycka sig föraktfullt mot den skånska befolkningen inte är signifikativt för Stockholmare i allmänhet, det får man hoppas iaf. Vad beträffar motståndet i Vellinge, så beror det i första hand inte på rasism, det beror på att man ser de förödande konsekvenser den fatalt misslyckade integrationspolitiken har ställt till med för närliggande kommuner. Det är en politik skapad av arroganta rikspolitiker/regeringar i Rosenbad, vilket har skapat de här stämningarna, skyll inte det på skåningarna. Tror det är viktigt att sätta sig in i vad det är som skapar de här stämningarna, istället för att ignorant avskriva allt som ren rasism. Sverige har inte kapacitet att ta emot den mängd av immigranter som idag kommer till landet. De största anstormningarna av flyktingbarn kommer till Sverige och England, varför tar de sig igenom hela Europa med Malmö som given slutdestination? Det är givetvis för att England och Sverige har de mest generösaste asyllagarna och förmåner för flyktingar, i synnerhet anhöriginvandring. Det är just den stora anhöriginvandringen som har varit direkt skadlig för Malmö. Sverige bör enbart ta emot dom som klassas som flyktingar av FN, vilket utgör 5% av de vi tar emot idag. Det är den gruppen vi är bundna att ta emot, håller vi oss till det, alltså bedriver en invandring med måtta kommer vi ha resurser att hjälpa de som bäst behöver det. Resten av resurserna borde vi lägga på att hjälpa fler i närområdena istället.

  SvaraRadera
 7. Det enda jag kan hålla med om när det gäller kommentarerna till mitt blogginlägg är att det är för generaliserande, det är ju ett litet fult knep för att få reaktion, dessutom så tillbringar jag flera veckor varje sommar i Skåne, då jag verkligen gillar både landskapet och människorna, ja bortsett från de tyvärr fler rasister som ni har i skåne jämfört med resten av landet.

  Det finns alltid invandrare som begår brott, som beter sig illa, är hatiska osv, precis som det finns de med svenskt medborgarskap som gör detsamma, för personer med lighthjärna så buntar man gärna ihop alla invandrare, som om det var en homogen grupp, bland invandrare ingår folk från USA, Norge, Finland, Somalia, Iran, där finns kopter från Egypten (kristna) Assyrier/Syrianer från asien (kristna även de, kristna Irakier, kristna Kenyaner muslimer från gamla Jugoslavien (där även kvinnorna går klädda som vanliga Svenska kvinnor) osv. men för att göra det enkelt för oss, så kallar vi dem invandrare och muslimer allihop, så slipper man dessutom tänka.

  SvaraRadera
 8. Utmärkt att Vellinge håller sig rent. Då kan vi hägna in det och låta besökare betala inträde, precis som man betalar inträde till Skansen, där andra utrotningshotade djur dväljes. Förslagsvis kallas det Skånsen.

  SvaraRadera
 9. Absolut, invandrare är inte en homogen grupp med samma förutsättningar, mål och inställningar. Vilket regeringen och migrationsverket verkar tro. Därför är vissa givetvis mer lättintegrerade än andra. Det är en anledning till varför jag vill se en tydlig assimileringspolitik som bör gynna de som vill och kan anpassa sig. Sedan så bör invandringen minska från länder där kulturskillnaderna ofta är för stora för att kunna hanteras i den volym som görs idag. Då bildas parallella samhällen. Det måste ske med måtta så att man har chans att slussa in de människor som kommer hit. Det säger sig självt, om man kommer från ett land med vilt skiljd kultur och språk, så är det lättare att sätta sig i ett parallellt samhälle, där man slipper tala det nya språket, och man slipper ta till sig den nya kulturen. Blir man dessutom avskärmad från samhället genom att vi inte kan tillgodose en stor mängd med jobb så stärks utanförskapet ytterliggare. Det är mer ansvarsfullt med en mer reglerad invandring än att öppna slussarna vidöppna för flodvågor, då riskerar vi att drunkna i en mångkulturell gyttja fylld av motsättningar.

  SvaraRadera
 10. Var bor du själv då? Förmodligen inte nånstans mitt i mångkulturen! Fåntratt! Invandrarna bör repatrieras, ingen vill ha skiten i Sverige!

  SvaraRadera
 11. Erik

  Det är stackars rädda människor som du som är orsaken till att tex krig uppstår, som tur är så är ni som inte kan tänka ännu ej i majoritet, och därför får ni nöja er med att följa majoriteten, men du gillar väl säkert inte heller demokrati om inte alla tycker som du

  SvaraRadera
 12. Fler kommuner borde vägra ta emot "flyktingar" öht så vi får ett stopp på massinvandringen och "mångkulturen".

  SvaraRadera
 13. "Man slutar bli förvånad vad skåningarna kan hitta på, är det inte skånska poliser som säger svartingar och negrer så är det politiker i Vellinge som förvaltar arvet från Sjöbo med en stolthet som i resten av Sverige skulle bara vara pinsam."

  Jag är mycket kritisk emot ansvariga i Vellingen men din generalisering om skåningar är lika korkad.

  Skåningar har olika värderingar. Precis som invandrare. Kanske svårt för en konservativ att konstatera.

  Bengt

  SvaraRadera
 14. "Det enda jag kan hålla med om när det gäller kommentarerna till mitt blogginlägg är att det är för generaliserande, det är ju ett litet fult knep för att få reaktion"

  Har sd då också rätt att generalisera för att "få en reaktion".Med såna vänner om dig behöver inte antirasismen några fiender.

  Det sist skrev jag bara för att få en reaktion.

  Bengt

  SvaraRadera
 15. Mr Opinion från iPod11 november 2009 19:23

  Bengt
  Jag är en privat bloggare, SD är ett parti, som kan få makt och som vill förändra vår syn på vissa av våra medmänniskor, min generalisering var för att locka fram rasisterne och det var inte meningen att såra skåningar generellt

  SvaraRadera
 16. Men oj! Tycker helt ärligt att det är ett ganska "fånigt" inlägg. Dessutom så väljer du att vara anonym. Tror egentligen att du vill få starka reaktioner och har en längtan av att höras och synas. Kanske lite fel väg att gå? Att generalisera är väldigt märkligt, i alla fall vad gäller Skåne och nazister. Du kanske minns "Baseball ligan" på 80-talet? Poliser i Stockholm har tydligen också begått misstag! Ska jag då konstatera att stockholmare är grymma tyranner? Nä, du...tycker nog att du borde försöka vidga dina vyer lite och kanske studera för att nå den kunskap som utvecklar din tankeförmåga till en högre nivå.

  Ibland kan man bli trött för mindre! I alla fall när då man hör stockholmare klanka ner på Skåne. Jag anser att det är fråga om mobbing här! Kanske dags för er stockholmare att ta er i kragen och visa att även ni (som övriga invånare i landet) kan uppföra er! Börjar faktiskt tappa tron lite, pga sådana som dig.

  SvaraRadera