lördag 7 november 2009

Ställ politikerna sist i kön

De av naturen onda politikerna borde ju inte ens få vaccinera sig alls, nej nej, de gör ju ingen nytta, sitter bara på sina stolar och fattar knappt de beslut de fattar, och vem kan komma ihåg när det senast blev rätt.

Är folks upprördhet konstruerad av media? Eller hur korkade är folk egentligen?

Har man inget annat för sig så kan man alltid bli sur på de som har något man inte själv har, idet här fallet – fått vaccin insprutat i kroppen -de som är så upprörda kan vara glada att politikerna var friska och framsynta nog att faktiskt se till att alla får vaccin och dessutom gratis. Men det är kanske för mycket begärt av de som inte kan/orkar tänka.

Men vad är det för larv med att statsministern inte får gå före i kön - det är ju pinsamt


SvD SvD SvD DN DN DN DN AB AB Exp HD DN AB Exp

4 kommentarer:

 1. sen tycker jag vi vaccinerar adelsmän, allra sist kan bondeklassen vaccineras, de är ju inte så viktiga, det är ju bara med deras skattepengar som vi betalar detta "gratis" vaccin.
  kan för övrigt säga att det är ett jävla larv att slösa pengar på svininfluensan när det är mindre än fem i Sverige som har dött av den, medan det av vanliga "ofarliga" influensor skördar över 2000 svenska liv om året.
  och varför skulle Reinfeldt vara mer oersättlig än någon annan människa?
  jag tycker du borde rannsaka din syn på människors lika värde

  SvaraRadera
 2. Zzz du borde ransaka din syn på hur verkligheten är - det har att göra med utbytbarhet, dvs det är med största säkerhet mycket lättare att hitta en ersättare till dej än till statsministern, men som sagt var det är inte lätt att tänka om man inte är van.
  influensan är inte dödligare än vanliga influensor, men den är mycket mer smittsam, det dör cirka 200 personer per i år i influensa i Sverige, och hur många brukar vara sjuka då? - återigen hjälper det om man kan tänka

  SvaraRadera
 3. Nej den är ju inte dödligare min poäng är att vi inte vaccinerar för vanliga influensor eftersom det oftast inte är ett behov. Varför ska vi då slösa pengar och tid på att vaccinera människor som inte är en riskgrupp?
  Istället borde vi fokusera på att vaccinera de som ligger i en riskzon som gör att de faktisk kan ta dö av att få svininfluensan, eftersom som jag starkt betvivlar att många av våra politiker är i riskzonen tycker jag att en omprioritering behövs till att endast vaccinera de som behöver vaccinet FÖRST och inte politikerna. för vad skulle vi göra om herr fredrik var tvungen att ligga hemma ett par dar? och att han skulle vara svårare att ersätta än mig betvivlar jag kraftigt, det finns många kompetenta(are) som står på rad för den posten. Men vi i sverige verkar tycka att störst går först och de små blir bortglömda för att dessa politiker ska armbåga sig fram i stället för att snällt ställa sig i kö. Skulle hela vår demokrati falla om några politiker fick flunsan? icke.
  så det handlar om att ta hand om de som behövs tas hand om, enkel solidaritet. Men sitter man högt uppe på sin väldigt höga häst kan jag förstå att det är lätt att se ner på mindre lyckligt lottade...

  SvaraRadera
 4. om det dör 200 personer i en vanlig influensa och säg att 500 000 personer smittas, betyder det att om denna influensa är mycket smittsam så kan upp till 9 000 000 kanske smittas, statistiskt sett så kommer då 3 600 personer att dö, om vår regering är bland dessa så är det riktigt illa

  SvaraRadera